Segal Viktor, Vida József: Sercegés és erdőzúgás

Ez a könyv egy erdei gasztrokalandot mesél el, egy olyan kalandot, aminek a végén ötvenöt érdekes és ízletes recepttel leszünk gazdagabbak.

Ezt az erdei kalandot először receptbe, majd lábasba, fazékba, serpenyőbe öntöttük és azokat egyenként, sercegve, kisütve, megfőzve, keverve, feltálalva az Olvasó kezébe adjuk, s hozzá alapként vagy – ha úgy tetszik – köretként Széchenyi Zsigmond nagyszerű írásaiból idézünk.
Széchenyi nyomában járva összegyűjtöttük a magyar erdők kínálta alapanyagokat vadakból, vízi- és vadszárnyasokból, gombákból, gyógyfüvekből, tavak s patakok halaiból, hogy azokat kiegészítsük a mezők és konyhakertek kincseivel, majd mindezeket kedvünkre megfőzve vagy megsütve közreadjuk. Hiszünk abban, hogy a könyvbe kötött erdei kalandunk végén kedvet csinálunk a vadfőzéshez, vadsütéshez, kedvet az erdőjáráshoz és – hogy a jutalom teljes legyen – legkedvesebb desszertjeink, süteményeink, édességeink receptjét is közreadjuk. Széchenyi Zsigmond: Ahogy elkezdődött… című könyvének ikonikus mondata annyira találó, hogy azóta is idézik az erdőjárók, természetkedvelők, vadászok: „A Vadászat”: vadűzés és erdőzúgás, de több Erdőzúgás. Így lett nekünk az erdei gasztrokalandunk sok sercegés és erdőzúgás. Ám a főzés és a sütés természeténél fogva: több Sercegés.

Megjelent: március 3.

Kötészet: kemény tábla, cérnafűzött

Terjedelem: 288 oldal

ISBN 978-615-01-0651-9

7980 Ft
4790 Ft
Kedvezmény: 40%
Raktáron
Szállítás: 2-3 munkanap
Kosárba
-
1 db
+
ISBN: 978-615-0106-51-9

Kapcsolodó termékek

Fábián Anita, Pritz Péter: Gastrock

5990 Ft
990 Ft

Cserháti Tamara: Yalla! Tarts velem! - Kalandozások az izraeli konyhában

6990 Ft
5890 Ft

Gáspár Bea: Bea konyhája

4990 Ft
4190 Ft

Beh Mariann: Levendula

6990 Ft
5890 Ft