Segal Viktor, Vida József: Sercegés és erdőzúgás

Ez a könyv egy erdei gasztrokalandot mesél el, egy olyan kalandot, aminek a végén ötvenöt érdekes és ízletes recepttel leszünk gazdagabbak.

Ezt az erdei kalandot először receptbe, majd lábasba, fazékba, serpenyőbe öntöttük és azokat egyenként, sercegve, kisütve, megfőzve, keverve, feltálalva az Olvasó kezébe adjuk, s hozzá alapként vagy – ha úgy tetszik – köretként Széchenyi Zsigmond nagyszerű írásaiból idézünk.
Széchenyi nyomában járva összegyűjtöttük a magyar erdők kínálta alapanyagokat vadakból, vízi- és vadszárnyasokból, gombákból, gyógyfüvekből, tavak s patakok halaiból, hogy azokat kiegészítsük a mezők és konyhakertek kincseivel, majd mindezeket kedvünkre megfőzve vagy megsütve közreadjuk. Hiszünk abban, hogy a könyvbe kötött erdei kalandunk végén kedvet csinálunk a vadfőzéshez, vadsütéshez, kedvet az erdőjáráshoz és – hogy a jutalom teljes legyen – legkedvesebb desszertjeink, süteményeink, édességeink receptjét is közreadjuk. Széchenyi Zsigmond: Ahogy elkezdődött… című könyvének ikonikus mondata annyira találó, hogy azóta is idézik az erdőjárók, természetkedvelők, vadászok: „A Vadászat”: vadűzés és erdőzúgás, de több Erdőzúgás. Így lett nekünk az erdei gasztrokalandunk sok sercegés és erdőzúgás. Ám a főzés és a sütés természeténél fogva: több Sercegés.

Megjelent: március 3.

Kötészet: kemény tábla, cérnafűzött

Terjedelem: 288 oldal

ISBN 978-615-01-0651-9

6980 Ft
5585 Ft
Kedvezmény: 20%
Előrendelhető
Kosárba
-
1 db
+
ISBN: 978-615-0106-51-9

Kapcsolodó termékek

Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban – Kedvenc francia süteményreceptjeim

5990 Ft
4790 Ft

Márk Szonja: Kekszek

3990 Ft
2395 Ft

Bereznay Tamás: Egyserpenyős receptek

4990 Ft
1000 Ft

Gáspár Bea: Bea konyhája 3

5990 Ft
5090 Ft