Segal Viktor, Vida József: Sercegés és erdőzúgás

Ez a könyv egy erdei gasztrokalandot mesél el, egy olyan kalandot, aminek a végén ötvenöt érdekes és ízletes recepttel leszünk gazdagabbak.

Ezt az erdei kalandot először receptbe, majd lábasba, fazékba, serpenyőbe öntöttük és azokat egyenként, sercegve, kisütve, megfőzve, keverve, feltálalva az Olvasó kezébe adjuk, s hozzá alapként vagy – ha úgy tetszik – köretként Széchenyi Zsigmond nagyszerű írásaiból idézünk.
Széchenyi nyomában járva összegyűjtöttük a magyar erdők kínálta alapanyagokat vadakból, vízi- és vadszárnyasokból, gombákból, gyógyfüvekből, tavak s patakok halaiból, hogy azokat kiegészítsük a mezők és konyhakertek kincseivel, majd mindezeket kedvünkre megfőzve vagy megsütve közreadjuk. Hiszünk abban, hogy a könyvbe kötött erdei kalandunk végén kedvet csinálunk a vadfőzéshez, vadsütéshez, kedvet az erdőjáráshoz és – hogy a jutalom teljes legyen – legkedvesebb desszertjeink, süteményeink, édességeink receptjét is közreadjuk. Széchenyi Zsigmond: Ahogy elkezdődött… című könyvének ikonikus mondata annyira találó, hogy azóta is idézik az erdőjárók, természetkedvelők, vadászok: „A Vadászat”: vadűzés és erdőzúgás, de több Erdőzúgás. Így lett nekünk az erdei gasztrokalandunk sok sercegés és erdőzúgás. Ám a főzés és a sütés természeténél fogva: több Sercegés.

Megjelent: március 3.

Kötészet: kemény tábla, cérnafűzött

Terjedelem: 288 oldal

ISBN 978-615-01-0651-9

7980 Ft
5585 Ft
Kedvezmény: 30%
Raktáron
Szállítás: 2-3 munkanap
Kosárba
-
1 db
+
ISBN: 978-615-0106-51-9

Kapcsolodó termékek

Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban – Kedvenc francia süteményreceptjeim

5990 Ft
5090 Ft

Kocsis Lilla, Nagy Zoltán: Keverd, rázd, öntsd! - Klasszikus koktélok mindenkinek

6990 Ft
4895 Ft

Márk Szonja: Édes ajándékok

3990 Ft
3190 Ft

Gáspár Bea: Bea konyhája 2

4990 Ft
3495 Ft