Hogyan álmodjuk újra úgy 53 népszerű desszert receptjét, hogy azokat
az inzulinrezisztenciával és cukorbetegséggel küzdők is bátran fogyaszthassák?
Iklódi Dóri, a Wander. Food. Wonder bloggere és a Cukormentes
örömök című sikerkönyv szerzője ezúttal nem kevesebbre vállalkozott,
mint arra, hogy a piskótáktól kezdve a pitéken, tortákon, édes és
sós aprósüteményeken át a krémekig és lekvárokig olyan finomságokat
mutasson be legújabb könyvében, amelyek amellett, hogy a hétköznapokon
és az ünnepnapokon is szépen megállják a helyüket, kellő nosztalgiával
a n agyi jól bevált receptjeit is megidézik. Teszi mindezt a cukormentesség és az egészségtudatosság jegyében
úgy, hogy a könnyen elkészíthető változatok mellett a komolyabb sütési
tapasztalatokat igénylő nyalánkságokkal is bármikor meglephetjük édesszájú
családtagjainkat, barátainkat. Mindegy, hogy a lekváros buktára,
a hólabdára vagy a lúdláb tortára szavazunk, a szerző figyelt arra, hogy
a hozzávalók könnyen beszerezhetők legyenek, a receptek leírását pedig
Dóri extra tippjei színesítik. Aki elbizonytalanodna az alapanyag-használatban
vagy a szénhidrátszámolásban, annak dietetikus szakértő
tanácsai segítenek eligazodni a s ütés előtt.
A természetes, üde képeket és a stylingot Zergi Borbálának köszönhetjük.