Gáspár Bea újabb receptválogatásából egy nagycsalád mindennapjai sejlenek
fel: van benne ételleírás és sztori dőzsöléshez, vendéglátásra és hétköznapokra,
múltidéző és frissen tanult fogások, persze mindez a konyhából szemlélve,
megélve és leírva.
Az első nagy fejezetben hagyományos ételek Bea módra megcsavart receptjeit
találjuk, például a lekvárral bolondított mákos tésztát, a töltött aranygaluskát,
vagy a klasszikus menzás fogások megújított változatait, mint a rántott
párizsit krémes krumplifőzelékkel, vagy a krumplis lasagnét.
A könyv második részében modern ételek receptjei sorakoznak. A mai konyhatechnológia
sztárja, a konfitálás vagy a csirketerrine mellett remekül megférnek
a háziasszonyokat segítő tippek is. Bea receptjeinek olvasása és elkészítése
mindenkit rádöbbent, hogy az olyan különleges alapanyagok is, mint
a kapribogyó, a batáta vagy a ricotta, néhány ügyes trükkel megszelídíthetők,
és a család kedvenceivé tehetők. A receptek bevezetőiben gasztrotörténeti
csemegékkel is szolgál a szerző, sőt megcsillantja humorát is, amint a hizlaló
sportszeletről vagy a repülő madártejről ír.
A kötetben kezdő és haladó konyhatündérek egyaránt találnak fakanalukra valót.