Sale! Ikódi Dóra: Cukormentes örömök
Iklódi Dóra: Cukormentes örömök
Amikor valaki megtudja, hogy cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenved, az első gondolatok egyike az, hogy mennyi lemondással jár majd az életmódváltás. A szerző megmutatja, hogy a cukor és egyéb finomított élelmiszerek elhagyása a táplálkozásból nem egyenlő az önsanyargató diétával! Iklódi Dóra – a Wander. Food. Wonder bloggere, aki maga is IR-es – hetven, többségében hagyományos fogás receptjét gondolta újra a cukormentesség és az egészségtudatosság jegyében. Reggelik, tízóraik és uzsonnák, péksütemények, saláták, főételek és desszertek: egyszerűen és gyorsan összeállítható finomságok könnyen beszerezhető, szezonális alapanyagokból, hogy a rohanó hétköznapokon is saját készítésű, ízletes és egészséges ételekkel kényeztethessük magunkat és családunkat. A kötetet cöliákiában, laktózintoleranciában vagy tejfehérje érzékenységben szenvedők is haszonnal forgathatják. Emellett ajánljuk a 160 gramm szénhidrát diétát követők részére is. ISBN: 978-615-5417-43-6 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: puhatáblás Terjedelem (oldal): 186 Méret (mm): 165x234 Tömeg (g): 530 Nyelv: magyar  
5490 Ft 4390 Ft Kosárba teszem
Sale! Janits-Szabó Virág: Örömfőzés 2. bővített kiadás
Janits-Szabó Virág: Örömfőzés 2. bővített kiadás
Az Örömfőzés első kiadása évekkel megelőzte a mai trendeket: tudatosság, öröm, harmónia, energia-munka és meditációk fonódtak össze remek receptekkel. Most megérkezett a második, bővített kiadás! Ebben a könyvben már 105 recept vár felfedezésre, valamint megszületett a teljesen új Tudatosság fejezet is. Virág, a Városi Jógi közismert tanítója egyszerűen és szeretettel vezet be a tudatos táplálkozás, a happy-eating és a meditatív főzés világába. Mindenfajta ezoterikus felhang nélkül, színesen és vidáman, meglepően modern hangvételben nyújt segítséget egy rólunk szóló, teljes élet kialakításához. A könyv nagyszerű meditációkat, megerősítő mondatokat is tartalmaz, és érdekes információkkal szolgál a harmonikus főzés alapanyagairól. A receptek egyszerűek és felejthetetlenek: ehető virágokkal, frissen szedett levelekkel, gyógyfüvekkel és mézekkel ismerkedhet meg az olvasó. A szépséges és hasznos könyvet az év minden napján forgathatjuk töltekezésképpen! ISBN: 978-615-5417-40-5 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: puhatáblás Terjedelem (oldal): 272 Méret (mm): 204x239 Tömeg (g): 990 Nyelv: magyar  
5490 Ft 4390 Ft Kosárba teszem
Sale! Tamás Bereznay: Hungarian Dessert Book
Tamás Bereznay: Hungarian Dessert Book [e-könyv]
e-könyv Íme egy autentikus, angol nyelvű szakácskönyv, ami a világ gasztro-rajongói közt egyre népszerűbb magyar konyha izgalmas területére, a desszertekre összpontosít. A 176 oldalas Hungarian Dessert Book akárcsak a benne bemutatott sütemények igazi ínyencség, hiszen 75 illusztrált receptjének mintegy 20 százaléka a magyar konyhára jellemző meleg desszert lesz. Bereznay Tamás arra is ügyelt, hogy olyan alapanyagokkal dolgozzon, amelyek ugyan kifejezetten a magyar gasztronómia különlegességei, mégis könnyen beszerezhetők egész Európában. Akit tehát érdekel, milyen ínyencségeket készít egy magyar háziasszony mákból, dióból vagy túróból, az rengeteg kellemes meglepetésre számíthat a Hungarian Dessert Book lapozgatása közben. Bereznay Tamás könyvének népszerűségét jól mutatja, hogy eddig két kiadásban jelent meg a magyar piacon, ahol elnyerte a Gourmand World Cookbook Award Best Chef Book in Hungary 2016 díját.
6990 Ft 4790 Ft Tovább
Sale! Márk Szonja: Édes ajándékok
Márk Szonja: Édes ajándékok
Nem kell ahhoz felforgatni a konyhát, vagy boltok tucatjait végigjárni, hogy különleges finomságokkal lepjük meg a barátainkat. Néhány nemes alapanyagból, komolyabb szakértelem nélkül, pár mozdulattal, rövid idő alatt is kreatív ajándékok születhetnek a kezeink között. Márk Szonja, az Édesem cukrászda tulajdonosa legújabb ötlet- és receptgyűjteményében, az Édesem-sorozat 2. részében 41 finomabbnál finomabb, otthon elkészíthető édes ajándék receptjét írta  meg, hogy egész évben senkit se érhessenek felkészületlenül az ünnepeink. ISBN: 978-615-5417-37-5 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Keménytábla Terjedelem (oldal): 128 Méret (mm): 145×195 Tömeg (g): 320 Nyelv: magyar A könyv elérhető a Márk Szonja Édesem-sorozat csomagban: Megrendelem  
3990 Ft 3190 Ft Tovább
Sale! Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes 2.
Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes 2.

A 2016-ban kiadott, első Mindenmentes kötet hazai olvasói sikere után – melyet 2017-ben egy rangos nemzetközi versenyen, a Gourmand World Cookbook Awards-on a vegán és a diétás könyvek kategóriájában elért két harmadik helyezés koronázott meg – a második kötet is azt szeretné bemutatni, hogy a „mindenmentes” korántsem az ízek, a zamatok hiányát, hanem a teljes értékű, egészséges és tápláló alapanyagokból készült ételeket jelenti a mindennapokban.

Szerzője, az eredetileg gyógyszerész és kutató dr. Andrási Nóra, a Nóri mindenmentes konyhája blog írója újabb 70 receptet gyűjtött össze, amelyek beilleszthetők cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, valamint a 160 gramm szénhidrátos diétába. A receptek a házilag készült pékáruk és vegán tejtermékek mellett könnyen elkészíthető útravalókat, hétköznapi és hétvégére való főételeket, illetve desszerteket sorakoztatnak fel.

Az egymást kiegészítő, személyes példán alapuló Mindenmentes szakácskönyvek nemcsak azoknak segítenek, akiknek száműzniük kell az étrendjükből bizonyos alapanyagokat, élelmiszer-összetevőket, ám örömmel, kockázatok nélkül szeretnének alkotni a konyhában. A receptek olyan olvasóknak is inspirációként szolgálnak, akiket szerencsés módon nem érint a táplálékallergia vagy az inzulinrezisztencia-étrend, de szeretnének egészségesebben, tudatosabban táplálkozni.

ISBN:978-615-5417-31-3 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 195×250 Tömeg (g): 690 Nyelv: magyar
4990 Ft 3990 Ft Kosárba teszem
Sale! Bereznay_Tamas_Egyserpenyos_receptek_borito
Bereznay Tamás: Egyserpenyős receptek
Mi kell ahhoz, hogy jóízű ételeket készítsünk egy serpenyőben? Elsősorban nyilván egy jó serpenyő, vágódeszka, kés, no meg ötven ínycsiklandó recept, mindez Bereznay Tamás séf, a BOOOK Kiadó gasztronómiai tanácsadójának, a METRO Gasztroakadémia szakmai vezetőjének, a Hentesek című főzőműsor házigazdájának, és számos, hazánkban, de külföldön is ismert szakácskönyv szerzőjének tálalásában. A séf megint biztosra megy, nem számít, hogy tétova kezdők, netán szuperhaladók vagyunk a konyhában, a hagyományos vagy a különleges étkekre esküszünk. Legújabb kötetében éppúgy megtalálhatók a férfiak ízlelőbimbóit kényeztető vagány, könnyen elkészíthető fogások, mint a vendégváró háziasszonyok visszautasíthatatlan finomságai – mindezek étvágygerjesztő fotókkal fűszerezve. ISBN: 978-615-5417-34-4 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Puhatábla Terjedelem (oldal): 112 Méret (mm): 210x245 Tömeg (g): 460 Nyelv: magyar  
4990 Ft 3990 Ft Kosárba teszem
Sale! Márk Szonja: Édesem süteményei
Márk Szonja: Édesem süteményei
  Csurog a karamell, olvad a csokoládé, lágyan omlik a tejszínhab, a sütemény szaftos, a habcsók roppan. Mintha a nagymamád kony­hájába lépnél, érzed az otthon melegét. A jól ismert illatok, ízek… vagyis várjunk csak! Ott mikor készülne olívaolajjal a pite, mascar­ponéval az ökörszem vagy kínai ötfűszerrel a csokis puffancs? Péksütemények, kekszek, piték, brownie-k, torták, sajttorták és jégkrémek – 60 csupa háziasan modern édesség, néha egy kis csavarral. Az Édesem Cukrászda jól bevált, tökéletesen működő és otthon is könnyen elkészíthető receptjeiben mindezt megtalálod, a villám­gyorstól a lassúig, a kezdőtől a haladóig. Minden jó minőségű alap­anyagokkal, friss gyümölcsökkel, valódi csokoládéval, vajjal és tejszín­nel elkészítve; ételfesték és mesterséges adalékanyag nélkül! ISBN: 978-615-5417-26-9 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Geltex Terjedelem (oldal): 184 Méret (mm): 195*235 Tömeg (g): 710 Nyelv: magyar
5490 Ft 1990 Ft Tovább
Sale! Bede Anna: VEGABUDAPEST
Bede Anna: VEGABUDAPEST
Bede Anna, a három éve nagy sikert aratott Vegasztrománia szerzője most színészekkel, énekesekkel és séfekkel beszélget a vegetáriánus életformáról. Az interjúalanyok arról mesélnek, hogy miért – vagy éppen miért nem – hagyták el a húst az étrendjükből, és mindez hogyan formálja életüket, egészségüket és energiáikat. A VEGABUDAPEST baráti hangulatú, kötetlen beszélgetéseiből rengeteg érdekes dolog kiderül, ráadásul minden megszólaló elmondja, melyik a kedvenc étterme – az étterem pedig elárulja egy ottani húsmentes étel receptjét. Akik a könyvben megszólalnak: Bereznay Tamás, Dorogi Péter, Fábián Juli, Gusztos Péter, Harcsa Veronika, Hegedűs D. Géza, Herczeg Csaba, Karafiáth Orsolya, Kovács Patrícia, Németh Gergely, Oláh Anna, Paizs Miklós, Péterfy Bori, Rieger Johanna, Steiner Kristóf …és persze Bede Anna ISBN:978-615-5417-22-1 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Nyitott gerincű, kartontábla Terjedelem (oldal): 168 Méret (mm): 250x240 Tömeg (g): 630 Nyelv: magyar
5490 Ft 1490 Ft Kosárba teszem
Sale! Nagy Zita: Vegán reggeli (szépséghibás!)
Nagy Zita: Vegán reggeli (szépséghibás!)
A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, mely ezúttal a mindennapjainkat megalapozó, energiával feltöltő reggeliket helyezi a fókuszba. Szerzője Nagy Zita – a Zizi kalandjai bloggere – vegán recepteket kínál a húsmentes gasztronómia világából, ízletesen szemléltetve a növényi alapú konyha gazdagságát, szépségét és változatosságát. A Vegán reggeli az elmúlt évek során kipróbált kedvenc finomságokat sorakoztatja fel, melyek nemcsak egészségesek, hanem az elkészítésük is többnyire egyszerű, így könnyen a napi táplálkozási rutinunk részeivé tehetők. Bár a több mint 70 recept kizárólag természetes növényi alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül – vagyis egyik sem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert (tejterméket, tojást, mézet, halat és húst) –, nemcsak vegetáriánusok, vegánok számára jelenthet egyedülálló változatosságot, hanem mindenkinek, akinek fontos, hogy mivel táplálja magát és családját, akinek nem mellékes, hogy mivel és hogyan indul a nap. ISBN: 978-615-5417-21-4 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 195x250 Tömeg (g): 820 Nyelv: magyar
4990 Ft 2490 Ft Kosárba teszem
Sale! Tamás Bereznay: Hungarian Dessert Book
Tamás Bereznay: Hungarian Dessert Book
Íme egy autentikus, angol nyelvű szakácskönyv, ami a világ gasztro-rajongói közt egyre népszerűbb magyar konyha izgalmas területére, a desszertekre összpontosít. A 176 oldalas Hungarian Dessert Book akárcsak a benne bemutatott sütemények igazi ínyencség, hiszen 75 illusztrált receptjének mintegy 20 százaléka a magyar konyhára jellemző meleg desszert lesz. Bereznay Tamás arra is ügyelt, hogy olyan alapanyagokkal dolgozzon, amelyek ugyan kifejezetten a magyar gasztronómia különlegességei, mégis könnyen beszerezhetők egész Európában. Akit tehát érdekel, milyen ínyencségeket készít egy magyar háziasszony mákból, dióból vagy túróból, az rengeteg kellemes meglepetésre számíthat a Hungarian Dessert Book lapozgatása közben. Bereznay Tamás könyvének népszerűségét jól mutatja, hogy eddig két kiadásban jelent meg a magyar piacon, ahol elnyerte a Gourmand World Cookbook Award Best Chef Book in Hungary 2016 díját.     ISBN: 978-615-5417-17-7 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 190x245 Tömeg (g): 680 Nyelv: angol
6990 Ft 4790 Ft Kosárba teszem
Sale! Bezselics Ildikó: Magok a konyhában
Bezselics Ildikó: Magok a konyhában – Hüvelyesek
66 gyors és egészséges recept A MAGOK A KONYHÁBAN könyvsorozat a tudatos táplálkozás fontos alappilléreit, a hüvelyeseket, az olajos magvakat és a gabonaféléket, illetve álgabonákat helyezi új megvilágításba. Kiegyensúlyozott vegetáriánus étrend nem képzelhető el nélkülük, emellett fontos összetevői a cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenvedők, a laktóz- vagy gluténmentes étrendet követők diétájának is. Ennek ellenére mindhárom könyvben szerepelnek húsos fogások, hiszen az egészséges étrend nem a húst mellőzők kiváltsága, nem kell feltétlenül lemondani róla. Az egyes alapanyagok természetes gyógyító hatásának tudatos alkalmazásával egyéni szinten meg tudjuk teremteni táplálkozásunk egyensúlyát, mely jól-létünk, egészségünk alapja. Ehhez nyújt útmutatást a készülő háromrészes sorozat, melynek első kötete a hüvelyesek szerepét tisztázza az egészséges táplálkozásban.   ISBN:978-615-5417-16-0 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 176 Méret (mm): 230x270 Tömeg (g): 950 Nyelv: magyar  
5490 Ft 1990 Ft Tovább
Sale! Ambrus Krisztina: Viszlát, laktóz!
Ambrus Krisztina: Viszlát, laktóz!
Egészséges receptek laktózmentesen! Az utóbbi években sajnos futótűz gyorsasággal szaporodott az ételallergiások, illetve a valamilyen táplálékérzékenységben szenvedők száma. Számukra óriási kihívást jelent az új életforma, és a hozzá tartozó étrend megtalálása. Nem tudják, pontosan mit ehetnek, milyen hozzávalókból főzhetnek, mire kell figyelniük a bevásárlásnál. Ez a könyv a laktózérzékenységgel, vagy a tejfehérje allergiával diagnosztizált olvasók számára készült. Szerzője gyermekkora óta laktózérzékeny, így már korán szembesülnie kellett azzal, hogy egy falat túrógombócot sem ehetett meg büntetlenül, hiszen a kellemetlen tünetek azonnal jelentkeztek nála. Szakácskönyve éppen azért született meg, hogy laktózérzékeny sorstársai szigorú megvonások helyett újra visszataláljanak a főzés és az evés öröméhez, és megfelelő alapanyagokból készítve akár megint ehessenek túrógombócot. ISBN: 978-615-5417-11-5 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: puhakötés Terjedelem (oldal): 176 Méret (mm): 200x210 Tömeg (g): 480 Nyelv: magyar
3990 Ft 1990 Ft Kosárba teszem
Sale! Szabolcs-Gyuris Éva – Szabolcs András: Fánki Főö
Szabolcs András – Szabolcs-Gyuris Éva: Ázsiai ízek (Fánki Főö)
Egy fiatal házaspár kalandja, akik sok év világjárás után hazatérnek Magyarországra, hogy vietnami éttermet nyissanak Budapest belvárosában. Némi nehézséget jelent, hogy étteremben addig csak vendégként jártak, hogy Magyarországon ismeretlenek a vietnami ételek, és hogy az üzletépítés kellős közepén babájuk születik… Az étterem nevét viselő Funky Pho könyv azonban nemcsak a kalandos vállalkozásról szól, hanem egy gasztro-startup elkezdéséhez is praktikus tanácsokat ad, és persze tele van jobbnál jobb receptekkel – méghozzá nemcsak Ázsiából, hanem a világ minden tájáról, ahol Éva és András megfordult. ISBN: 978-615-5417-09-2 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: puhatáblás Terjedelem (oldal): 224 Méret (mm): 210x245 Tömeg (g): 740 Nyelv: magyar   MOST AJÁNDÉKKAL KAPHATÓ! 2020. június 17-től minden vásárló, aki Ázsiai ízek könyvet rendel tőlünk Riso Vignola Riso Originario sushi rizst és TaoTao Hosszú rizsmetéltet kap ajándékba, a Glatz Hungary jóvoltából. Az ajánlat a készlet erejéig tart.
5990 Ft 1990 Ft Kosárba teszem
Sale! Janits-Szabó Virág Örömfőzés
Janits-Szabó Virág: Örömfőzés
Az Örömfőzés szerzője egy közismert ’városi jógi’, aki szerint a főzés, a tálalás, a család táplálása tökéletes út a belső harmónia megéléséhez – nem beszélve arról, hogy finomakat enni jó dolog. Ám ez a könyv mégsem egy ezoterikus mű, sokkal inkább személyes hangvételű, érdekes és pikáns szakácskönyv jó ételekkel, gyógyfüvekkel, színekkel, ízekkel, energiákkal, meglepő ötletekkel és egyszerű meditációs gyakorlatokkal. A tematikus fejezetek receptjei, gyógyfű-kalauzai és lelki gyakorlatai arra vezetik rá az olvasót, hogyan élheti meg és adhatja át ezeket az érzéseket a főzés révén. ISBN: 978-615-5417-03-0 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 200 Méret (mm): 205x240 Tömeg (g): 990 Nyelv: magyar
4490 Ft 1990 Ft Kosárba teszem
Sale! Bede Anna: Vegasztrománia
Bede Anna: Vegasztrománia
Mindig érdekes, amikor egy blogger könyvet ír: ha jól sikerül a dolog, akkor az a könyv személyes hangvételű lesz, könnyed és mosolygós, mint maga a blog. Bede Anna senkit nem akar megtéríteni, egyszerűen csak el akarja mesélni, hogy hús nélkül is milyen teljes és finom lehet egy-egy fogás. El akarja oszlatni azt a tévhitet, hogy a vega konyha a párolt zöldségek végtelen számú unalmas variációját jelenti, és mindezt jó stílusban megírt, izgalmas receptekkel teszi. És hogy a blogos párhuzam még erősebb legyen, a recepteket és fotókat egy fiatal illusztrátor: Moravszki Kata könnyed, játékos rajzai egészítik. ISBN: 978-615-5417-14-6 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 192 Méret (mm): 210x245 Tömeg (g): 790 Nyelv: magyar
4490 Ft 3590 Ft Kosárba teszem
Sale! Hécz Attila - Csikós Viktória - Bereznay Tamás Mesék a konyhából
Hécz Attila – Csikós Viktória – Bereznay Tamás: Mesék a konyhából
Rendhagyó kötetet jelentetett meg a Boook Kiadó: a Mesék a konyhából egyszerre tanulságos mesekönyv, látványos képeskönyv és hasznos receptkönyv , melyben minden meséhez egy könnyen elkészíthető recept is tartozik. A kötet receptjeinek hitelességét a népszerű szakácskönyveiről ismert Bereznay Tamás séf garantálja, a szórakoztatásról pedig Hécz Attila meseíró (a Kőszáli Guppi és a Mélytengeri Zsiráf szerzője) és Csikós Viktória illusztrátor alkotásai gondoskodnak. A Mesék a konyhából tényleg összehozza a családot, hiszen együtt főzünk a gyerekekkel, akik a finom ételek mellett a meséket is imádni fogják. ISBN: 978-963-8938-20-6 Kiadási év: 2011 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 144 Méret (mm): 270x245 Tömeg (g): 915 Nyelv: magyar
3490 Ft 2440 Ft Kosárba teszem