Márk Szonja: Főzz be és süss!
Márk Szonja: Főzz be és süss!
  Nem kell ahhoz nagymamának lenned, hogy lekvárt tegyél el télire. Nem kell hozzá több tonna termés, több hét sza­badság és kémiai Nobel-díj sem. Ha sze­reztél szép, friss gyümölcsöt, indulhat a móka, készülhetnek a lekvárok, hogy aztán amikor vége a nyárnak, legyen mi­vel feldobni a süteményeidet, függőségbe taszítani a családod és a barátaidat. Márk Szonja, az Édesem cukrásza – a BOOOK Kiadó gondozásában tavaly meg­jelent népszerű Édesem süteményei szer­zője – legújabb könyvében bebizonyítja ne­ked, hogy a lekvárt nemcsak kenyérre kenheted, hanem izgalmas tortákat, pitéket, kekszeket is süthetsz vele, gyorsan, egyszerűen és változatosan. A kötetben 10 különböző gyümölcsből készült lekvár- és ezekhez kapcso­lódó 30 süteményrecept várja, hogy előbb befőzd, aztán megsüsd őket! ISBN: 978-615-5417-30-6 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Keménytábla Terjedelem (oldal): 128 Méret (mm): 145×195 Tömeg (g): 340 Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 2490 Ft
Kosárba rakom
Tamás Bereznay - Hungarian Cookbook
Tamás Bereznay: Hungarian Cookbook
Elismerjük, hogy Bereznay Tamás elfogult, hiszen mi mást mondhatna egy magyar mesterszakács a magyar konyháról, mint hogy az izgalmas, sokoldalú és finom? Szerencsére ő nemcsak mondja ezt, hanem be is bizonyítja könyvében, ami avatott módon reprezentálja a magyar konyha klasszikus fogásait. A Hungarian Cookbook azért is különleges, mert ételsora felöleli a tipikus magyar gasztronómiát, vagyis az olvasó ugyanúgy megismerheti az egyszerű népi ételeket, mint a népszerű helyi streetfoodot (például a lángost) vagy éppen azokat a fogásokat, amelyek nap mint nap ott illatoznak a magyar családok asztalain. ISBN: 978-963-8938-23-7 Kiadási év: 2012 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 224 Méret (mm): 190x255 Tömeg (g): 810 Nyelv: angol
bolti ár: 5990 Ft
online ár: 4790 Ft
Tovább
Nagy Zita: Mit eszik a vega gyerek?
Nagy Zita: Mit eszik a vega gyerek?
A növényi étrenden belül is létezik a gyermekek kitűnő egészségéhez vezető, teljes értékű vegyes táplálkozás Azok számára, akik már tettek néhány lépést a tudatos táplálkozás és a vegetáriánus étrend felé vezető úton, különösen fontos, hogy mit eszik a család, hogyan tudjuk a legkisebbek számára is biztosítani a megfelelő tápanyagot a fejlődéshez és növekedéshez. A Vegán Reggeli írója, Nagy Zita új könyvében ad választ erre a kérdésre, amikor a Boook Kiadó egészségtudatos sorozatának újabb állomásaként egy fontos területen, a gyerekek étrendjén keresztül mutatja be a vegán táplálkozást. A mindennapok gyakorlatából összegyűjtött több mint 60 bevált recept ennek megfelelően kizárólag természetes növényi alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül (vagyis nem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert: tejterméket, tojást, mézet, halat és húst), így mind a vegetáriánus, mind a vegán étrend iránt elkötelezettek, mind pedig a növényi alapú ételek iránt csak érdeklődők számára is remek útmutatásként szolgál. Ezenkívül a könyvben szereplő több recept hasznos forrása a gluténmentes és a cukormentes táplálkozást követőknek, a feltüntetett allergének pedig segítenek azoknak, akiknek valamilyen táplálékallergiára is ügyelniük kell.   ISBN: 978-615-5417-29-0 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Flexibilis Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 165×210 Tömeg (g): 420 Nyelv: magyar  
bolti ár: 4490 Ft
online ár: 3590 Ft
Kosárba rakom
Bereznay_Tamas_Egyserpenyos_receptek_borito
Bereznay Tamás: Egyserpenyős receptek
Mi kell ahhoz, hogy jóízű ételeket készítsünk egy serpenyőben? Elsősorban nyilván egy jó serpenyő, vágódeszka, kés, no meg ötven ínycsiklandó recept, mindez Bereznay Tamás séf, a BOOOK Kiadó gasztronómiai tanácsadójának, a METRO Gasztroakadémia szakmai vezetőjének, a Hentesek című főzőműsor házigazdájának, és számos, hazánkban, de külföldön is ismert szakácskönyv szerzőjének tálalásában. A séf megint biztosra megy, nem számít, hogy tétova kezdők, netán szuperhaladók vagyunk a konyhában, a hagyományos vagy a különleges étkekre esküszünk. Legújabb kötetében éppúgy megtalálhatók a férfiak ízlelőbimbóit kényeztető vagány, könnyen elkészíthető fogások, mint a vendégváró háziasszonyok visszautasíthatatlan finomságai – mindezek étvágygerjesztő fotókkal fűszerezve. ISBN: 978-615-5417-34-4 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Puhatábla Terjedelem (oldal): 112 Méret (mm): 210x245 Tömeg (g): 460 Nyelv: magyar  
bolti ár: 4990 Ft
online ár: 3990 Ft
Kosárba rakom
Ambrus Éva: Anya, kérek még! – Hozzátáplálás egyszerűen
Ambrus Éva: Anya, kérek még! – Hozzátáplálás egyszerűen
Amikor a hozzátáplálás témája aktuálissá válik, édesanyaként sokféle egymásnak ellentmondó információval találkozhatsz. Elsőre ijesztő lehet az egész, de akkor jársz a legjobb úton, ha a sok jó tanácsot félretéve kisbabád jelzéseit figyeled és követed. A kisgyermek egészséges fejlődését az első években alapozod meg, ehhez pedig a kiegyensúlyozott táplálkozáson át vezet az út. Az Anya, kérek még! szerzője, Ambrus Éva – a ManóMenü.hu alapítója, feleség és édesanya – szakértőkkel karöltve mutatja meg, hogy a hozzátáplálás milyen egyszerűen is működhet. A könyvből megismerheted, hogyan érdemes felkészülni a hozzátáplálásra, vagyis milyen alapanyagokkal, hogyan kezdj hozzá, milyen konyhatechnológiai eljárásokat és eszközöket alkalmazz, melyek azok a biztos jelek, amelyekből arra következtethetsz, kisbabád készen áll rá, de arra vonatkozóan is megnyugtató tanácsokat kaphatsz, mit tegyél, ha válogatni kezd, vagy éppen beteg. A hasznos gyakorlati útmutató mellett a könyvben több mint 130 egészséges és bababarát receptet is találsz: egyszerű és kombinált püréket, totyogósoknak való ételeket, egészséges nasikat, házi babakekszeket, szülinapi tortákat, ünnepi bababarát finomságokat. Hiszen minden étel, amit te készítesz gyermekednek, igazi ajándék!   ISBN szám: 978-615-5417-53-5 Kiadási év: 2019 Nyelv: magyar  
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 3190 Ft
Kosárba rakom
Ambrus Krisztina: Viszlát, laktóz!
Ambrus Krisztina: Viszlát, laktóz!
Egészséges receptek laktózmentesen! Az utóbbi években sajnos futótűz gyorsasággal szaporodott az ételallergiások, illetve a valamilyen táplálékérzékenységben szenvedők száma. Számukra óriási kihívást jelent az új életforma, és a hozzá tartozó étrend megtalálása. Nem tudják, pontosan mit ehetnek, milyen hozzávalókból főzhetnek, mire kell figyelniük a bevásárlásnál. Ez a könyv a laktózérzékenységgel, vagy a tejfehérje allergiával diagnosztizált olvasók számára készült. Szerzője gyermekkora óta laktózérzékeny, így már korán szembesülnie kellett azzal, hogy egy falat túrógombócot sem ehetett meg büntetlenül, hiszen a kellemetlen tünetek azonnal jelentkeztek nála. Szakácskönyve éppen azért született meg, hogy laktózérzékeny sorstársai szigorú megvonások helyett újra visszataláljanak a főzés és az evés öröméhez, és megfelelő alapanyagokból készítve akár megint ehessenek túrógombócot. A Viszlát laktóz a BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozatának második kötete. ISBN: 978-615-5417-11-5 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: puhakötés Terjedelem (oldal): 176 Méret (mm): 200x210 Tömeg (g): 480 Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 990 Ft
Kosárba rakom
Márk Szonja: Kekszek
Márk Szonja: Kekszek
  Kekszet sütni mindenki tud! Kicsik, nagyok, még nagyobbak, fiúk, lányok, anyukák, apukák, sőt, még az ő apukájuk és anyukájuk is. Nem kell hozzá más, csak egy klassz recept, egy kis önbizalom, és néhány jó alapanyag a mennybe repítheti az embert. Készíthetünk pofonegyszerű összekeverős vagy izgalmas töltött változatot, kicsit, nagyot, sósat, édeset, csak a kreativitáson múlik a végeredmény. A Kekszek Márk Szonja Édesem-sorozatának a 3. része. Az Édesem Tortaműhely tulajdonosa 40 legkedvesebb kekszreceptjét válogatta össze, köztük különlegeseket és villámgyorsan elkészíthetőeket is.   ISBN: 978-615-5417-45-0 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 120 Méret (mm): 148x199 Tömeg (g): 330 Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 3190 Ft
Kosárba rakom
Márk Szonja: Édes ajándékok
Márk Szonja: Édes ajándékok
Nem kell ahhoz felforgatni a konyhát, vagy boltok tucatjait végigjárni, hogy különleges finomságokkal lepjük meg a barátainkat. Néhány nemes alapanyagból, komolyabb szakértelem nélkül, pár mozdulattal, rövid idő alatt is kreatív ajándékok születhetnek a kezeink között. Márk Szonja, az Édesem cukrászda tulajdonosa legújabb ötlet- és receptgyűjteményében, az Édesem-sorozat 2. részében 41 finomabbnál finomabb, otthon elkészíthető édes ajándék receptjét írta  meg, hogy egész évben senkit se érhessenek felkészületlenül az ünnepeink. ISBN: 978-615-5417-37-5 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Keménytábla Terjedelem (oldal): 128 Méret (mm): 145×195 Tömeg (g): 320 Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 3190 Ft
Kosárba rakom
500 tipp takarékos háziasszonyoknak
500 tipp / takarékos háziasszonyoknak
Az 500 tipp című könyv (a 234 olcsó étel című kiadvánnyal együtt) új irányt nyit a Boook Kiadó könyveinek sorában. A könyv a kiadótól megszokott igényes tartalommal, valamint a témához illően egy kisméretű, jól használható kötetbe foglalva ad tanácsokat a háztartás, főzés és dekoráció témakörében. A rendkívül praktikus, hiánypótló kötetben számos ötletet talál az olvasó, hogyan dekorálja ki fillérekből a lakást karácsonyra, milyen saját készítésű ajándékokkal lepheti meg szeretteit, hogyan spórolhat az energiaköltségeken, a ruházkodáson, a takarításon és a bevásárláson, vagy hogyan takarékoskodhat az alapanyagokkal, az idővel – és persze a pénzzel.   ISBN: 978-963-8938-25-1 Kiadási év: 2012 Kötés típusa: papírkötés Terjedelem (oldal): 192 Méret (mm): 165x235 Tömeg (g): 400 Nyelv: magyar
bolti ár: 2490 Ft
online ár: 590 Ft
Kosárba rakom
Tamás Bereznay: Hungarian Dessert Book
Tamás Bereznay: Hungarian Dessert Book
Íme egy autentikus, angol nyelvű szakácskönyv, ami a világ gasztro-rajongói közt egyre népszerűbb magyar konyha izgalmas területére, a desszertekre összpontosít. A 176 oldalas Hungarian Dessert Book akárcsak a benne bemutatott sütemények igazi ínyencség, hiszen 75 illusztrált receptjének mintegy 20 százaléka a magyar konyhára jellemző meleg desszert lesz. Bereznay Tamás arra is ügyelt, hogy olyan alapanyagokkal dolgozzon, amelyek ugyan kifejezetten a magyar gasztronómia különlegességei, mégis könnyen beszerezhetők egész Európában. Akit tehát érdekel, milyen ínyencségeket készít egy magyar háziasszony mákból, dióból vagy túróból, az rengeteg kellemes meglepetésre számíthat a Hungarian Dessert Book lapozgatása közben. Bereznay Tamás könyvének népszerűségét jól mutatja, hogy eddig két kiadásban jelent meg a magyar piacon, ahol elnyerte a Gourmand World Cookbook Award Best Chef Book in Hungary 2016 díját.     ISBN: 978-615-5417-17-7 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 190x245 Tömeg (g): 680 Nyelv: angol
bolti ár: 6990 Ft
online ár: 5590 Ft
Kosárba rakom
Bede Róbert - Serényi Zsolt Receptdaráló Újdonságok a tévés kulisszák mögül
Bede Róbert – Serényi Zsolt: Receptdaráló
Bede Róbert és Serényi Zsolt közös műsora már évek óta óriási sikerrel fut a TV Paprika műsorán. Nem véletlenül: a két népszerű szakács receptjei ötletesek, egyszerűen elkészíthetők, műsorukból pedig nem hiányoznak a híres vendégek és a nevetés sem. A Receptdaráló szellemiségére épülő szakácskönyvben mintegy hatvan receptet osztanak meg az olvasókkal – méghozzá éppen azokat, amelyek nagy része még a műsorban sem szerepelt, vagyis eddig sehol ismertetett új finomság. A recepteket négy fejezetbe csoportosította a kiadó, így a kötetben egyaránt helyet kaptak az olcsó, az egészséges, a gyors és az ízes fogások. ISBN: 978-963-8894-28-1 Kiadási év: 2011 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 235x235 Tömeg (g): 870 Nyelv: magyar
bolti ár: 3790 Ft
online ár: 590 Ft
Kosárba rakom
Bernáth József: Édes emlékek anyukámtól
Bernáth József: Édes emlékek anyukámtól
Sokszor a legegyszerűbb, leghétköznapibb sütemények elkészítéséhez a legnehezebb megbízható receptet találni. Akinek nem volt olyan szerencséje, mint nekem, hogy édesanyám minden ebédhez frissen sült süteményt tálalt, a recepteket pedig továbbadta nekünk, gyermekeinek, annak óriási segítség lesz legújabb könyvem. Ebben a kötetben 54 klasszikus sós és édes sütemény receptjét osztom meg Önökkel, melyeket anno anyukáinktól vagy a nagyiktól leshettünk el. Ráadásul sok olyan hasznos tanácsot és praktikát is elárulok, melyek segítenek abban, hogy tökéletesen sikerüljenek süteményeink, akár zserbót, mézes bélest, fánkot, darázsfészket, non plus ultrát, piskótatekercset, vagy éppen krumplis pogácsát, sajtos tallért készítünk. Bízom benne, hogy aki egy kicsit is édesszájú, vagy egyszerűen csak szívesen felidézné gyermekkorának legédesebb ízeit, szívesen forgatja majd ezt a könyvet. ISBN: 978-615-5417-42-9 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 248 Méret (mm): 193x244 Tömeg (g): 950 Nyelv: magyar
bolti ár: 5490 Ft
online ár: 4390 Ft
Kosárba rakom