Sale! Kollár Borbála: Alkoss szabadon! – Kreatív ötlettár kicsiknek és nagyoknak
Kollár Borbála: Alkoss szabadon! – Kreatív ötlettár kicsiknek és nagyoknak
Szabadon alkotni azt jelenti önállóan gondolkodni, döntéseket hozni, cselekedni. A természetet tisztelni, szeretni, megbecsülni. A Borarti – Alkoss szabadon! program olyan lehetőségeket kínál a gyerekek és szüleik számára, melyek mindezeket az értékeket a különféle alkotásokon keresztül – legyen az egy gyurmafigura, festett kavics vagy növényi szövés – segítenek hétköznapjaik szerves részévé tenni. A program vezetője és egyben a könyv szerzője azt vallja, a gyerekeknek a természet közelségére, megértő családi környezetre és rengeteg szabad alkotásra van szükségük a mai teljesítményorientált világban ahhoz, hogy önmagukra találjanak, és merjék azt csinálni, amit igazán szeretnek. A könyv 37 inspiráló feladat nagyszerű gyűjteménye, melyek újrahasznosított alapanyagokból, háztartási hulladékból vagy éppen a természetből gyűjtött kincsekből készülnek. A totyogós korúaktól a kiskamaszokig, sőt, a felnőttekig mindenkihez szól a kiadvány, hiszen mindegyik alkotás elkészíthető szinte minden korban, csak másképp. A szerző saját élményein keresztül kalauzolja el az olvasót a szabad alkotás varázslatos világába, készüljön az otthon, a szabadban, útközben, festékkel, agyaggal, fával, textillel, közösen vagy önállóan. Alkotni jó, együtt alkotni csoda!   ISBN szám: 978-615-5417-39-9 Tömeg (g): 1037 Kiadási év: 2019 Nyelv: magyar
4490 Ft 3590 Ft Kosárba teszem
Sale! Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv
Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv
Kiss Dóri első, Életem gluténmentesen című könyve megjelenése óta óriási segítséget nyújt a hozzá hasonlóan gluténérzékenyek számára. Receptjei rendkívül népszerűek, mivel gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, és nem utolsósorban gluténmentesen is igazán ízletesek. Legújabb könyvében a szerző a cöliákia mellett kialakuló laktózintolerancia esetén is megoldást kínál. Bemutatja a kétféle diétában alkalmazható alternatív alapanyagok sokszínűségét és választékát, valamint azokat a főzési praktikákat, amelyekkel bárki könnyedén elsajátíthatja az ízletes mentes főzés szabályait. A népszerű blogger ezúttal 77 többségében hagyományos étel receptjét osztja meg az olvasókkal, a rántott hústól kezdve a gulyáslevesen át a grízes tésztáig, glutén-, laktóz- vagy éppen tejmentes formában. A reggelire, kisétkezésekre ajánlott ételek, levesek, húsos és húsmentes fogások, tészták mellett kenyérfélék, péksütemények és ínycsiklandó desszertek is szerepelnek, amelyekből könnyedén összeállítható a mentes menü, akár egész hétre. ISBN szám: 978-615-5417-35-1 Kiadási év: 2019 Oldalszám: 192 Nyelv: magyar
5490 Ft 4390 Ft Kosárba teszem
Sale! Tóth Gyula Gábor: Az elveszett boszorkány
Tóth Gyula Gábor: Az elveszett boszorkány [e-könyv]
e-könyv Az elveszett boszorkány történetére kíváncsi az olvasó? Ha a juhászokat kérdezzük, csak a szemükre húzzák a kalapjukat és morognak a bajszuk alatt vagy nagyokat köpnek kelet felé, nehogy valamilyen varázslat megrontsa a jószágot. A mosolygós pap arca elkomorul, a bika akkorát prüszköl, hogy köd támad és az összes gulyás elszelel. A kovács szitkozódik, a komédiás a markát tartja, de meggondolja magát és inkább ő is csendben marad. Az asszonyok persze beszédesebbek: mekkora tragédia, óbégat az egyik. Dehogyis: kész komédia, veti ellen a másik. A fiatalabb lányok mindent tudóan összenéznek: micsoda szerelem, sóhajtják csendben és a kút felé kémlelnek, ahol az előbb még egy gulyáslegény csillapította a szomját. A legfiatalabbak szavát alig érteni: kaland, csata, a hős Pista (a hős Erzsi, mondják a lányok), az átokkal kezdődött minden, meg a tűz, meg a víz, meg a sok varázslat. A tanító csitítja őket, majd ennyit mond: fogalmam sincs. Ez a könyv az elveszett boszorkány igaz története. Aki nem hiszi, járjon utána.
4990 Ft 2490 Ft Tovább
Sale! Déri Szilvia: Kovászkaland
Déri Szilvia: Kovászkaland
Kenyerek, sós és édes sütemények természetesen Miért kaland kovásszal sütni? Mert a kovászt etetni, figyelni és szeretni kell. Déri Szilvia, a Házisáfrány blog szerzője nemcsak azt árulja el, miért egészségesebb a kovászolt kenyér a bolti változatnál, de megosztja az olvasókkal kedvenc receptjeit is, az aszalt fügés vagy a japán tejes kenyértől kezdve a kiflin és a bagelen át a kovásszal készült gofriig. E gyűjtemény 31 igazán menő kovászos recepttel vár. Vágj bele a kovászkalandba, hogy a saját kenyeredbe is belevághass! „Déri Szilvia igazi pék! Rajong a kovászáért, mintha egy kis ufót nevelne otthon. Érdemes tőle mindent ellesni, mert még nagyon sok lelkes kenyérsütőre van szükség, hogy egyre több ember egyen jó kenyeret.” Tilla, a Kenyérlelke Fesztivál szervezője   ISBN szám: 978-615-5417-50-4 Kiadási év: 2019 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 188 Nyelv: magyar
5490 Ft 4390 Ft Kosárba teszem
Sale! Vári Dávid: Terítéken – A magyar vadgasztronómia receptkönyve
Vári Dávid: Terítéken – A magyar vadgasztronómia receptkönyve
Vári Dávid: Terítéken - A magyar vadgasztronómia receptkönyve A bátorság a tányéron kezdődik! Az ember ősidőktől fogva azért vadászik, hogy zsákmányát megegye. A fiatal, de tapasztalt vadász, Vári Dávid gyermekkora óta szenvedélyesen járja az erdőt a vadak után. Lassan kitanulta Diana istennő mesterségének minden csínját-bínját. Mesterfokon elsajátította az elejtett apró- és nagyvadak legkülönfélébb elkészítési módjait is, és most mindenki örömére a nagyközönség elé tárja kedvenc ételkreációit. Izgalmas kihívásnak tartja, hogy megteremtse az ízek és a húsok harmóniáját, belecsempészve a tájegység jellegzetes fűszereit, konyhai tradícióit, ahogy a festő kikeveri a színeket vagy a komponista egyesíti a ritmust a dallamokkal. Könyvében 89 ínycsiklandó étel receptjét mutatja be, melyek mind különleges vadhúsból készülnek, a muflontól a galambon át a borzig és a vaddisznóig. Közben pedig a terítékre kerülő állatokat is megismerhetjük, a vadász szemével.   ISBN szám: 978-615-5417-46-7 Kiadási év: 2019 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 293 Nyelv: magyar Előrendelem
7990 Ft 6390 Ft Tovább
Sale! Márk Szonja: Édesem-sorozat – Díszdoboz könyvek nélkül
Márk Szonja: Édesem-sorozat – Díszdoboz könyvek nélkül
Márk Szonja: Édesem-sorozat díszdoboza Márk Szonja az Édesem Tortaműhely tulajdonosa. Fanatikus cukrász, munkája a hobbija. Főzz be és süss! A lekvárt nemcsak kenyérre kenheted, hanem izgalmas tortákat, pitéket, kekszeket is süthetsz vele, gyorsan, egyszerűen és változatosan. A könyvben 10-féle lekvár- és 30 süteményrecept várja, hogy befőzd, illetve megsüsd őket! Édes ajándékok Nem kell ahhoz felforgatni a konyhát, vagy boltok tucatjait végigjárni, hogy különleges finomságokkal lepd meg barátaidat. Ebben a könyvben 42 finomabbnál finomabb, otthon elkészíthető édes ajándék receptjét találod meg, hogy sose érjenek felkészületlenül az ünnepek. Kekszek Kekszet sütni mindenki tud! Elég hozzá egy klassz recept, egy kis önbizalom, és néhány jó alapanyag a mennybe repítheti az embert. A szerző 40 legkedvesebb kekszreceptjét válogatta össze, köztük összekeverős és töltött változatokat, kicsiket, nagyokat, sósakat vagy éppen édeseket.   ISBN szám: 978-615-5417-48-1 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: keménytábla Méret (mm): 45x150x200 Tömeg (g): 55 Nyelv: magyar
690 Ft 550 Ft Kosárba teszem
Sale! Márk Szonja: Édesem-sorozat
Márk Szonja: Édesem-sorozat
Márk Szonja: Édesem-sorozat Márk Szonja az Édesem Tortaműhely tulajdonosa. Fanatikus cukrász, munkája a hobbija. Főzz be és süss! A lekvárt nemcsak kenyérre kenheted, hanem izgalmas tortákat, pitéket, kekszeket is süthetsz vele, gyorsan, egyszerűen és változatosan. A könyvben 10-féle lekvár- és 30 süteményrecept várja, hogy befőzd, illetve megsüsd őket! Édes ajándékok Nem kell ahhoz felforgatni a konyhát, vagy boltok tucatjait végigjárni, hogy különleges finomságokkal lepd meg barátaidat. Ebben a könyvben 42 finomabbnál finomabb, otthon elkészíthető édes ajándék receptjét találod meg, hogy sose érjenek felkészületlenül az ünnepek. Kekszek Kekszet sütni mindenki tud! Elég hozzá egy klassz recept, egy kis önbizalom, és néhány jó alapanyag a mennybe repítheti az embert. A szerző 40 legkedvesebb kekszreceptjét válogatta össze, köztük összekeverős és töltött változatokat, kicsiket, nagyokat, sósakat vagy éppen édeseket.   ISBN szám: 978-615-5417-48-1 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: keménytábla Méret (mm): 45x150x200 Tömeg (g): 1037 Nyelv: magyar
9990 Ft 7920 Ft Kosárba teszem
Sale! Rácz Ráchel: Időtlen
Rácz Ráchel: Időtlen
Milyen mértékben van kiszolgáltatva a legintimebb szféra is egy történelmi kontextusnak? Hogyan hatnak a kollektív tudatalattiban lappangó múltbeli traumák a jelen társadalom Y generációjára? A történelmi fantasy 1900-tól napjainkig játszódik, mialatt a szereplők nem öregednek, minden korban ugyanannyi idősek. Natasa, Artúr és Kornél szerelmi háromszöge mentén töredékesen megjelenik a „boldog békeidők”, 1918, a ’30-as évek, az 1944-es nyilas időszak, az ’50-es évek első fele, a gulyáskommunista éra, a ’90-es évek, s végül az online világra áttelepült jelen.   ISBN: 978-615-5417-49-8 Kiadási év: 2018 Terjedelem (oldal): 116 Nyelv: magyar
3490 Ft 2790 Ft Kosárba teszem
Sale! Márk Szonja: Kekszek
Márk Szonja: Kekszek
    Kekszet sütni mindenki tud! Kicsik, nagyok, még nagyobbak, fiúk, lányok, anyukák, apukák, sőt, még az ő apukájuk és anyukájuk is. Nem kell hozzá más, csak egy klassz recept, egy kis önbizalom, és néhány jó alapanyag a mennybe repítheti az embert. Készíthetünk pofonegyszerű összekeverős vagy izgalmas töltött változatot, kicsit, nagyot, sósat, édeset, csak a kreativitáson múlik a végeredmény. A Kekszek Márk Szonja Édesem-sorozatának a 3. része. Az Édesem Tortaműhely tulajdonosa 40 legkedvesebb kekszreceptjét válogatta össze, köztük különlegeseket és villámgyorsan elkészíthetőeket is.   ISBN: 978-615-5417-45-0 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 120 Méret (mm): 148x199 Tömeg (g): 330 Nyelv: magyar
3990 Ft 3190 Ft Kosárba teszem
Sale! Beh Mariann: A kert konyhája – Négy évszak ehető növényei receptekkel
Beh Mariann: A kert konyhája – Négy évszak ehető növényei receptekkel
Beh Mariann, a Bazsalikomos kert megálmodójaként ismert kertészmérnök, gyerekkora óta a természetben érzi magát igazán otthon. Kertjében egyedülálló módon kezdte el megmutatni a fűszer- és gyógynövények, vadon termő ehető növények és ehető virágok felhasználásának sokszínűségét. Kedvenc növényeit Szendeff Lőrinc fotós örökítette meg, akinek köszönhetően különleges képi világ született. Mariann mesél az ehető növények termesztéséről, gyűjtéséről, feldolgozásáról, ír saját pestójáról, herbateáiról, és megosztja a négy évszak alapanyagaiból készült 48 receptjét is.
  ISBN: 978-615-5417-41-2 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 234 Méret (mm): 195x251 Tömeg (g): 866 Nyelv: magyar  
5990 Ft 4790 Ft Tovább
Sale! Bernáth József: Édes emlékek anyukámtól
Bernáth József: Édes emlékek anyukámtól
Sokszor a legegyszerűbb, leghétköznapibb sütemények elkészítéséhez a legnehezebb megbízható receptet találni. Akinek nem volt olyan szerencséje, mint nekem, hogy édesanyám minden ebédhez frissen sült süteményt tálalt, a recepteket pedig továbbadta nekünk, gyermekeinek, annak óriási segítség lesz legújabb könyvem. Ebben a kötetben 54 klasszikus sós és édes sütemény receptjét osztom meg Önökkel, melyeket anno anyukáinktól vagy a nagyiktól leshettünk el. Ráadásul sok olyan hasznos tanácsot és praktikát is elárulok, melyek segítenek abban, hogy tökéletesen sikerüljenek süteményeink, akár zserbót, mézes bélest, fánkot, darázsfészket, non plus ultrát, piskótatekercset, vagy éppen krumplis pogácsát, sajtos tallért készítünk. Bízom benne, hogy aki egy kicsit is édesszájú, vagy egyszerűen csak szívesen felidézné gyermekkorának legédesebb ízeit, szívesen forgatja majd ezt a könyvet. ISBN: 978-615-5417-42-9 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 248 Méret (mm): 193x244 Tömeg (g): 950 Nyelv: magyar
5490 Ft 4390 Ft Kosárba teszem
Sale! Gastrock
Anita Fábián, Péter Pritz: GASTROCK (ENG)
BOOOK Publishing’s new release, GASTROCK is a three-in-one recipe book. It serves as a cookbook, an unorthodox rock encyclopedia and a graphic novel. Presented in a light and entertaining fashion, GASTROCK offers 30 original recipes, which were created with 27 internationally acclaimed rock bands and three very popular Hungarian bands in mind. Through various associations our writers came up with the dishes they thought would be the most suitable and representative of the bands in question. They picked an album by each featured band and outlined each step of preparation in the order of the track listings. As a result, we can cook while listening to great music and be done by the time the record is over. GASTROCK is illustrated with spectacular photos and artwork, which convey the essence of the bands and recordings featured in this book. This unconventional rock ‘n’ roll cookbook is structured much like a restaurant menu and contains a number of unusual dishes. For instance Iggy Pop’s Oriental DOGragout with Rice, AC/DC’s Black Snacks and Faith No More’s Flying Chicken, but the authors – Anita Fábián, who has cooked for the likes of Prince, Michael Jackson, Jan Garbarek and members of Guns N’ Roses; and Péter Pritz, journalist, translator and music editor – also thought it important to present starters, soups, main courses, vegetarian dishes and desserts that are not only creative and inventive but relatively easy to make. Let’s cook and roll! Full price: 22 EUR - 25 USD - A BOOOK Kiadó gondozásában megjelenő angol nyelvű GASTROCK egy három az egyben szakácskönyv: egyszerre működik receptkönyvként, rock-enciklopédiaként és akár képregényként is. A főként könnyed hangvételű, szórakoztató GASTROCK kötetben 30 eredeti receptet kínálunk, amelyet sajátos asszociációk révén közkedvelt zenekarokhoz társítva találtak ki és írtak meg az alkotók. Minden receptet hozzárendeltek egy-egy albumhoz, és a főzés lépéseit pontosan az adott lemez egymást sorrendben követő dalaihoz igazították. Azaz, mire lejár a lemez, addigra készül el az étel. A zenekarok esszenciáját megragadó képregény-stílusú grafikákkal illusztrált kötetben az ételfotók is az együttesek vagy kiválasztott lemezeik lényegét jelenítik meg. ISBN: 978-615-5417-47-4 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 199 Méret (mm): 210×250 Tömeg (g): 900 Nyelv: angol
5990 Ft 4790 Ft Kosárba teszem
Sale! Ikódi Dóra: Cukormentes örömök
Iklódi Dóra: Cukormentes örömök
Amikor valaki megtudja, hogy cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenved, az első gondolatok egyike az, hogy mennyi lemondással jár majd az életmódváltás. A szerző megmutatja, hogy a cukor és egyéb finomított élelmiszerek elhagyása a táplálkozásból nem egyenlő az önsanyargató diétával! Iklódi Dóra – a Wander. Food. Wonder bloggere, aki maga is IR-es – hetven, többségében hagyományos fogás receptjét gondolta újra a cukormentesség és az egészségtudatosság jegyében. Reggelik, tízóraik és uzsonnák, péksütemények, saláták, főételek és desszertek: egyszerűen és gyorsan összeállítható finomságok könnyen beszerezhető, szezonális alapanyagokból, hogy a rohanó hétköznapokon is saját készítésű, ízletes és egészséges ételekkel kényeztethessük magunkat és családunkat. A kötetet cöliákiában, laktózintoleranciában vagy tejfehérje érzékenységben szenvedők is haszonnal forgathatják. Emellett ajánljuk a 160 gramm szénhidrát diétát követők részére is. ISBN: 978-615-5417-43-6 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: puhatáblás Terjedelem (oldal): 186 Méret (mm): 165x234 Tömeg (g): 530 Nyelv: magyar  
5490 Ft 4390 Ft Kosárba teszem
Sale! Janits-Szabó Virág: Örömfőzés 2. bővített kiadás
Janits-Szabó Virág: Örömfőzés 2. bővített kiadás
Az Örömfőzés első kiadása évekkel megelőzte a mai trendeket: tudatosság, öröm, harmónia, energia-munka és meditációk fonódtak össze remek receptekkel. Most megérkezett a második, bővített kiadás! Ebben a könyvben már 105 recept vár felfedezésre, valamint megszületett a teljesen új Tudatosság fejezet is. Virág, a Városi Jógi közismert tanítója egyszerűen és szeretettel vezet be a tudatos táplálkozás, a happy-eating és a meditatív főzés világába. Mindenfajta ezoterikus felhang nélkül, színesen és vidáman, meglepően modern hangvételben nyújt segítséget egy rólunk szóló, teljes élet kialakításához. A könyv nagyszerű meditációkat, megerősítő mondatokat is tartalmaz, és érdekes információkkal szolgál a harmonikus főzés alapanyagairól. A receptek egyszerűek és felejthetetlenek: ehető virágokkal, frissen szedett levelekkel, gyógyfüvekkel és mézekkel ismerkedhet meg az olvasó. A szépséges és hasznos könyvet az év minden napján forgathatjuk töltekezésképpen! ISBN: 978-615-5417-40-5 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: puhatáblás Terjedelem (oldal): 272 Méret (mm): 204x239 Tömeg (g): 990 Nyelv: magyar  
5490 Ft 4390 Ft Kosárba teszem
Sale! Tamás Bereznay: Hungarian Dessert Book
Tamás Bereznay: Hungarian Dessert Book [e-könyv]
e-könyv Íme egy autentikus, angol nyelvű szakácskönyv, ami a világ gasztro-rajongói közt egyre népszerűbb magyar konyha izgalmas területére, a desszertekre összpontosít. A 176 oldalas Hungarian Dessert Book akárcsak a benne bemutatott sütemények igazi ínyencség, hiszen 75 illusztrált receptjének mintegy 20 százaléka a magyar konyhára jellemző meleg desszert lesz. Bereznay Tamás arra is ügyelt, hogy olyan alapanyagokkal dolgozzon, amelyek ugyan kifejezetten a magyar gasztronómia különlegességei, mégis könnyen beszerezhetők egész Európában. Akit tehát érdekel, milyen ínyencségeket készít egy magyar háziasszony mákból, dióból vagy túróból, az rengeteg kellemes meglepetésre számíthat a Hungarian Dessert Book lapozgatása közben. Bereznay Tamás könyvének népszerűségét jól mutatja, hogy eddig két kiadásban jelent meg a magyar piacon, ahol elnyerte a Gourmand World Cookbook Award Best Chef Book in Hungary 2016 díját.
6990 Ft 4790 Ft Tovább
Sale! Kollár Borbála, Kollár Franciska: Inspiráció természetesen
Kollár Borbála, Kollár Franciska: Inspiráció természetesen
  A szerzőpáros rendhagyó életmódkalauzát tartja kezében az olvasó. Kollár Borbála és Kollár Franciska nem csupán kreatív ötleteket osztanak meg benne, de fontos szemléletformáló gondolatokat is, legfőbb céljuk, hogy a saját példáikon keresztül másokat is arra ösztönözzenek, hogy merjenek rátalálni a kreativitásukra – ezáltal önmagukra is. A könyv egyszerre gyönyörködtet és inspirál, egyúttal kapaszkodókat kínál mindenki számára, aki szeretne önazonos, stílusos környezetet kialakítani maga körül. A vizuális kommunikáció legalapvetőbb fortélyait segítenek elsajátítani, érthetően, élvezetesen, könnyedén. Ez a könyv nem lexikon, sokkal inkább használati tárgy, amelyet nap mint nap forgathat a tulajdonosa, ha egy kis ösztönzésre vágyik. Bámulatos, tiszta képeket, nyugodt tereket, lélegzetelállító hazai tájakat talál majd benne – a természet gyönyörű részleteit kint és bent. És rengeteg hasznos ötletet. Vegye kézbe és feledkezzen bele mindenki, aki szeretne rátalálni a saját stílusára, aki szeretné személyesebbé tenni a környezetét, és megélni az alkotás semmihez sem fogható örömét.   ISBN:978-615-5417-33-7 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 256 Méret (mm): 205x240 Tömeg (g): 970 Nyelv: magyar  
6990 Ft 4890 Ft Kosárba teszem