Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes 2.
Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes 2.

A 2016-ban kiadott, első Mindenmentes kötet hazai olvasói sikere után – melyet 2017-ben egy rangos nemzetközi versenyen, a Gourmand World Cookbook Awards-on a vegán és a diétás könyvek kategóriájában elért két harmadik helyezés koronázott meg – a második kötet is azt szeretné bemutatni, hogy a „mindenmentes” korántsem az ízek, a zamatok hiányát, hanem a teljes értékű, egészséges és tápláló alapanyagokból készült ételeket jelenti a mindennapokban.

Szerzője, az eredetileg gyógyszerész és kutató dr. Andrási Nóra, a Nóri mindenmentes konyhája blog írója újabb 70 receptet gyűjtött össze, amelyek beilleszthetők cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, valamint a 160 gramm szénhidrátos diétába. A receptek a házilag készült pékáruk és vegán tejtermékek mellett könnyen elkészíthető útravalókat, hétköznapi és hétvégére való főételeket, illetve desszerteket sorakoztatnak fel.

Az egymást kiegészítő, személyes példán alapuló Mindenmentes szakácskönyvek nemcsak azoknak segítenek, akiknek száműzniük kell az étrendjükből bizonyos alapanyagokat, élelmiszer-összetevőket, ám örömmel, kockázatok nélkül szeretnének alkotni a konyhában. A receptek olyan olvasóknak is inspirációként szolgálnak, akiket szerencsés módon nem érint a táplálékallergia vagy az inzulinrezisztencia-étrend, de szeretnének egészségesebben, tudatosabban táplálkozni.

ISBN:978-615-5417-31-3 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 195×250 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
bolti ár: 4990 Ft
online ár: 3990 Ft
Kosárba rakom
Szabolcs András – Szabolcs-Gyuris Éva: Ázsiai ízek
Szabolcs András – Szabolcs-Gyuris Éva: Ázsiai ízek
Egy fiatal házaspár kalandja, akik sok év világjárás után hazatérnek Magyarországra, hogy vietnami éttermet nyissanak Budapest belvárosában. Némi nehézséget jelent, hogy étteremben addig csak vendégként jártak, hogy Magyarországon ismeretlenek a vietnami ételek, és hogy az üzletépítés kellős közepén babájuk születik… Az étterem nevét viselő Funky Pho könyv azonban nemcsak a kalandos vállalkozásról szól, hanem egy gasztro-startup elkezdéséhez is praktikus tanácsokat ad, és persze tele van jónál jobb receptekkel – méghozzá nemcsak Ázsiából, hanem a világ minden tájáról, ahol a Éva és András megfordult. Fánki Főö - új borítóval ISBN: 978-615-5417-09-2 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: puhatáblás Terjedelem (oldal): 224 Méret (mm): 210x245 Tömeg (g): 718 Nyelv: magyar
bolti ár: 5990 Ft
online ár: 990 Ft
Kosárba rakom
Janits-Szabó Virág Örömfőzés
Janits-Szabó Virág: Örömfőzés
Az Örömfőzés szerzője egy közismert ’városi jógi’, aki szerint a főzés, a tálalás, a család táplálása tökéletes út a belső harmónia megéléséhez – nem beszélve arról, hogy finomakat enni jó dolog. Ám ez a könyv mégsem egy ezoterikus mű, sokkal inkább személyes hangvételű, érdekes és pikáns szakácskönyv jó ételekkel, gyógyfüvekkel, színekkel, ízekkel, energiákkal, meglepő ötletekkel és egyszerű meditációs gyakorlatokkal. A tematikus fejezetek receptjei, gyógyfű-kalauzai és lelki gyakorlatai arra vezetik rá az olvasót, hogyan élheti meg és adhatja át ezeket az érzéseket a főzés révén. ISBN: 978-615-5417-03-0 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 200 Méret (mm): 205x240 Tömeg (g): 990 Nyelv: magyar
bolti ár: 4490 Ft
online ár: 1490 Ft
Kosárba rakom
Nagy Zita: Vegán Reggeli
Nagy Zita: Vegán reggeli
A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, mely ezúttal a mindennapjainkat megalapozó, energiával feltöltő reggeliket helyezi a fókuszba. Szerzője Nagy Zita – a Zizi kalandjai bloggere – vegán recepteket kínál a húsmentes gasztronómia világából, ízletesen szemléltetve a növényi alapú konyha gazdagságát, szépségét és változatosságát. A Vegán reggeli az elmúlt évek során kipróbált kedvenc finomságokat sorakoztatja fel, melyek nemcsak egészségesek, hanem az elkészítésük is többnyire egyszerű, így könnyen a napi táplálkozási rutinunk részeivé tehetők. Bár a több mint 70 recept kizárólag természetes növényi alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül – vagyis egyik sem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert (tejterméket, tojást, mézet, halat és húst) –, nemcsak vegetáriánusok, vegánok számára jelenthet egyedülálló változatosságot, hanem mindenkinek, akinek fontos, hogy mivel táplálja magát és családját, akinek nem mellékes, hogy mivel és hogyan indul a nap. ISBN: 978-615-5417-21-4 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 195x250 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
bolti ár: 4990 Ft
online ár: 3990 Ft
Kosárba rakom
Hadarik Rita: Glutén nélkül
Hadarik Rita: Glutén nélkül
A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, ami ezúttal a gluténmentes étrendet és életmódot helyezi a középpontba. Szerzője, Hadarik Rita – a Rita konyhája bloggere, valamint gluténmentes lisztek fejlesztője – a gluténmentes konyha alapjait mutatja be izgalmas, színes formában. A Glutén nélkül című könyvünk számos, eddig már jó ideje bevált és sikerrel kipróbált recept mellett sok új finomságot vonultat fel úgy, hogy közben az olvasó megismerkedhet az egészségtudatos táplálkozás alapjaival is. A 80, különböző ételtípusra bontott recept nemcsak a gluténérzékenyek számára jelenthet új alternatívát a mindennapi étkezések megtervezésében, hanem azoknak is, akik kiegyensúlyozott, tudatosabb táplálkozásra törekednek. Bár a könyv elsődleges üzenete a gluténmentes étkezés harmonikus megtervezése, a receptekben külön jelezzük az egyéb allergéneket, mentességeket, valamint a tápérték-számításokat is. A könyv további különlegessége, hogy a gluténérzékenység és a diéta lelki hátterét is feltárja, ami reményeink szerint segít elfogadni és elfogadtatni az ezzel járó nehéz élethelyzeteket, lelkiállapotokat. ISBN: 978-615-5417-28-3 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytábla Terjedelem (oldal): 192 Méret (mm):  195x250 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
bolti ár: 4990 Ft
online ár: 3990 Ft
Kosárba rakom
Bereznay Tamás Főzni gyerekjáték
Bereznay Tamás: Főzni gyerekjáték
Mit főzzek? – teszi fel magának naponta a kérdést sok háziasszony a világon. Mit főzzek, ami hamar elkészül, nem drága, finom, és még a gyerekek is megeszik? Mit főzzek, ami mindezen túl még lehetőleg egészséges is? Bereznay Tamás olyan finomságokat ajánl, melyek többsége a munkából hazaérve, este is gyorsan összedobható, és amelyek ízkombinációikkal, érdekességükkel még a legkisebbeknél is sikert aratnak. A könyvben található kiegészítő fejezet pedig olyan kérdéseinkre is válaszol, hogy miért is fontos az elegendő folyadékbevitel, miben található elegendő vas, vagy hogy miért egészséges az olajban sütés. ISBN: 978-963-8894-26-7 Kiadási év: 2011 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 144 Méret (mm): 190x255 Tömeg (g): 765 Nyelv: magyar
bolti ár: 2990 Ft
online ár: 590 Ft
Kosárba rakom
Bede Anna: VEGABUDAPEST
Bede Anna: VEGABUDAPEST
Bede Anna, a három éve nagy sikert aratott Vegasztrománia szerzője most színészekkel, énekesekkel és séfekkel beszélget a vegetáriánus életformáról. Az interjúalanyok arról mesélnek, hogy miért – vagy éppen miért nem – hagyták el a húst az étrendjükből, és mindez hogyan formálja életüket, egészségüket és energiáikat. A VEGABUDAPEST baráti hangulatú, kötetlen beszélgetéseiből rengeteg érdekes dolog kiderül, ráadásul minden megszólaló elmondja, melyik a kedvenc étterme – az étterem pedig elárulja egy ottani húsmentes étel receptjét. Akik a könyvben megszólalnak: Bereznay Tamás, Dorogi Péter, Fábián Juli, Gusztos Péter, Harcsa Veronika, Hegedűs D. Géza, Herczeg Csaba, Karafiáth Orsolya, Kovács Patrícia, Németh Gergely, Oláh Anna, Paizs Miklós, Péterfy Bori, Rieger Johanna, Steiner Kristóf …és persze Bede Anna ISBN:978-615-5417-22-1 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Nyitott gerincű, kartontábla Terjedelem (oldal): 168 Méret (mm): 250x240 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
bolti ár: 5490 Ft
online ár: 1490 Ft
Kosárba rakom
Bede Anna: Vegasztrománia (2. kiadás)
Bede Anna: Vegasztrománia (4. kiadás)
Mindig érdekes, amikor egy blogger könyvet ír: ha jól sikerül a dolog, akkor az a könyv személyes hangvételű lesz, könnyed és mosolygós, mint maga a blog. Bede Anna senkit nem akar megtéríteni, egyszerűen csak el akarja mesélni, hogy hús nélkül is milyen teljes és finom lehet egy-egy fogás. El akarja oszlatni azt a tévhitet, hogy a vega konyha a párolt zöldségek végtelen számú unalmas variációját jelenti, és mindezt jó stílusban megírt, izgalmas receptekkel teszi. És hogy a blogos párhuzam még erősebb legyen, a recepteket és fotókat egy fiatal illusztrátor: Moravszki Kata könnyed, játékos rajzai egészítik. ISBN: 978-615-5417-14-6 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 192 Méret (mm): 210x245 Tömeg (g): 790 Nyelv: magyar
bolti ár: 4490 Ft
online ár: 3590 Ft
Kosárba rakom
Kiss Dóri: Életem gluténmentesen
Kiss Dóri: Életem gluténmentesen

Kiss Dóri 2012 augusztusában hiánypótló felületként Gluténmentesélet néven blogot indított azzal a céllal, hogy ismeretei, sikerei és kudarcai alapján segíthessen gluténérzékeny sorstársainak. Az oldalnak mára több tízezer követője van. A blogger első könyve, az Életem gluténmentesen az eltelt öt évnek a tapasztalatait, a betegséggel folytatott küzdelem tanulságait osztja meg az olvasókkal 35 gondosan összeválogatott, bármilyen hétköznapi vagy különleges alkalomra elkészíthető gluténmentes étel receptjével megspékelve. Mert lehet egy átlagos munkanap, karácsony vagy nyári pancsolás csalogató parti büfékkel, Dóri elárulja, hogyan süssünk glutén nélküli bagettet, zserbós csillagkalácsot, rizslisztes kenyérlángost, de kiderül az is, hogy a vajpuha krumplis pogácsával vagy a gyümölcsös túrótortával miként varázsolhatjuk el percek alatt a hozzánk érkező – nem gluténérzékeny, de annál éhesebb – vendégeket.

ISBN:978-615-5417-36-8 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 200 Méret (mm): 205x240 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
bolti ár: 4990 Ft
online ár: 3490 Ft
Kosárba rakom
Vári Dávid: Terítéken – A magyar vadgasztronómia receptkönyve
Vári Dávid: Terítéken – A magyar vadgasztronómia receptkönyve
Vári Dávid: Terítéken - A magyar vadgasztronómia receptkönyve A bátorság a tányéron kezdődik! Az ember ősidőktől fogva azért vadászik, hogy zsákmányát megegye. A fiatal, de tapasztalt vadász, Vári Dávid gyermekkora óta szenvedélyesen járja az erdőt a vadak után. Lassan kitanulta Diana istennő mesterségének minden csínját-bínját. Mesterfokon elsajátította az elejtett apró- és nagyvadak legkülönfélébb elkészítési módjait is, és most mindenki örömére a nagyközönség elé tárja kedvenc ételkreációit. Izgalmas kihívásnak tartja, hogy megteremtse az ízek és a húsok harmóniáját, belecsempészve a tájegység jellegzetes fűszereit, konyhai tradícióit, ahogy a festő kikeveri a színeket vagy a komponista egyesíti a ritmust a dallamokkal. Könyvében 89 ínycsiklandó étel receptjét mutatja be, melyek mind különleges vadhúsból készülnek, a muflontól a galambon át a borzig és a vaddisznóig. Közben pedig a terítékre kerülő állatokat is megismerhetjük, a vadász szemével.   ISBN szám: 978-615-5417-46-7 Megjelenés: 2019.04.17. Nyelv: magyar Előrendelem
bolti ár: 7990 Ft
online ár: 6390 Ft
Kosárba rakom
Kollár Borbála, Kollár Franciska: Inspiráció természetesen
Kollár Borbála, Kollár Franciska: Inspiráció természetesen
  A szerzőpáros rendhagyó életmódkalauzát tartja kezében az olvasó. Kollár Borbála és Kollár Franciska nem csupán kreatív ötleteket osztanak meg benne, de fontos szemléletformáló gondolatokat is, legfőbb céljuk, hogy a saját példáikon keresztül másokat is arra ösztönözzenek, hogy merjenek rátalálni a kreativitásukra – ezáltal önmagukra is. A könyv egyszerre gyönyörködtet és inspirál, egyúttal kapaszkodókat kínál mindenki számára, aki szeretne önazonos, stílusos környezetet kialakítani maga körül. A vizuális kommunikáció legalapvetőbb fortélyait segítenek elsajátítani, érthetően, élvezetesen, könnyedén. Ez a könyv nem lexikon, sokkal inkább használati tárgy, amelyet nap mint nap forgathat a tulajdonosa, ha egy kis ösztönzésre vágyik. Bámulatos, tiszta képeket, nyugodt tereket, lélegzetelállító hazai tájakat talál majd benne – a természet gyönyörű részleteit kint és bent. És rengeteg hasznos ötletet. Vegye kézbe és feledkezzen bele mindenki, aki szeretne rátalálni a saját stílusára, aki szeretné személyesebbé tenni a környezetét, és megélni az alkotás semmihez sem fogható örömét.     ISBN:978-615-5417-33-7 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 256 Méret (mm): 205x240 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar  
bolti ár: 6990 Ft
online ár: 4990 Ft
Kosárba rakom
Márk Szonja: Főzz be és süss!
Márk Szonja: Főzz be és süss!
Ha most rendeli meg a könyvet, egy dr. Oetker ajándékcsomaggal is megajándékozzuk, amelynek tartalma 1 db 4:1 dzsemfix, 1 db dzsemfix sárgabarackhoz, 1db 3:1 dzsemfix, 1 db 4:1 befőzőcukor, 1 db 3:1 befőzőcukor. Az akció a készlet erejéig tart. web_szonja_droetker Nem kell ahhoz nagymamának lenned, hogy lekvárt tegyél el télire. Nem kell hozzá több tonna termés, több hét sza­badság és kémiai Nobel-díj sem. Ha sze­reztél szép, friss gyümölcsöt, indulhat a móka, készülhetnek a lekvárok, hogy aztán amikor vége a nyárnak, legyen mi­vel feldobni a süteményeidet, függőségbe taszítani a családod és a barátaidat. Márk Szonja, az Édesem cukrásza – a BOOOK Kiadó gondozásában tavaly meg­jelent népszerű Édesem süteményei szer­zője – legújabb könyvében bebizonyítja ne­ked, hogy a lekvárt nemcsak kenyérre kenheted, hanem izgalmas tortákat, pitéket, kekszeket is süthetsz vele, gyorsan, egyszerűen és változatosan. A kötetben 10 különböző gyümölcsből készült lekvár- és ezekhez kapcso­lódó 30 süteményrecept várja, hogy előbb befőzd, aztán megsüsd őket! ISBN: 978-615-5417-30-6 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Keménytábla Terjedelem (oldal): 128 Méret (mm): 145×195 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 2490 Ft
Kosárba rakom