Janits-Szabó Virág: Örömfőzés 2. bővített kiadás
Janits-Szabó Virág: Örömfőzés 2. bővített kiadás
Az Örömfőzés első kiadása évekkel megelőzte a mai trendeket: tudatosság, öröm, harmónia, energia-munka és meditációk fonódtak össze remek receptekkel. Most megérkezett a második, bővített kiadás! Ebben a könyvben már 105 recept vár felfedezésre, valamint megszületett a teljesen új Tudatosság fejezet is. Virág, a Városi Jógi közismert tanítója egyszerűen és szeretettel vezet be a tudatos táplálkozás, a happy-eating és a meditatív főzés világába. Mindenfajta ezoterikus felhang nélkül, színesen és vidáman, meglepően modern hangvételben nyújt segítséget egy rólunk szóló, teljes élet kialakításához. A könyv nagyszerű meditációkat, megerősítő mondatokat is tartalmaz, és érdekes információkkal szolgál a harmonikus főzés alapanyagairól. A receptek egyszerűek és felejthetetlenek: ehető virágokkal, frissen szedett levelekkel, gyógyfüvekkel és mézekkel ismerkedhet meg az olvasó. A szépséges és hasznos könyvet az év minden napján forgathatjuk töltekezésképpen! ISBN: 978-615-5417-40-5 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: puhatáblás Terjedelem (oldal): 272 Méret (mm): 204x239 Tömeg (g): 962 Nyelv: magyar  
bolti ár: 5490 Ft
online ár: 4390 Ft
Kosárba rakom
Török Eszter: Viszlát, cukor és fehér liszt!
Török Eszter: Viszlát, cukor és fehér liszt!
Különösen ajánlott inzulinrezisztencia, PCOS és cukorbetegség esetén A szénhidrát nem az ördögtől való – de egyáltalán nem mindegy, mikor, mennyit és milyet fogyasztunk belőle. A helytelen táplálkozás rontja a közérzetünket és teljesítőképességünket, ráadásul a rossz étkezési szokások miatt a lakosság felénél kimutatható az inzulinrezisztencia – ez pedig már a cukorbetegség előszobája. Az ezzel összefüggő PCOS a magyar nők közel egyötödét érinti, és ez ma a meddőség legfőbb oka. Dietetikai szaktudása és széleskörű tapasztalatai révén Török Eszter olyan jól használható szakácskönyvet állított össze, amellyel könnyűvé válik az egészséges táplálkozás, a vércukorszint egyenletesen tartása, a megfelelő minőségű és mennyiségű szénhidrát bevitele. Az átgondolt és sokoldalú recepteknek köszönhetően az olvasónak már nem kell azon gondolkodnia, mit mivel párosítson össze, mert az egy főre jutó adag pontosan elegendő tápanyagot tartalmaz. A könyv másik nagy előnye az egyszerűség, mivel a fotókon látható adagok a ténylegesen elfogyasztandó mennyiséget mutatják, így a kitálalásánál sem kell külön lemérni az ételeket. A dietetikus szakember sok éve tervez már étrendeket, így garantáltan finom, változatos és egészséges alternatívát kínál mindazoknak, akik számára fontos a helyes táplálkozás. ISBN: 978-615-5417-10-8 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: puhatáblás Terjedelem (oldal): 176 Méret (mm): 200x210 Tömeg (g): 611 Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 3190 Ft
Kosárba rakom
Havas Dóra: Születéstől születésnapig Az első 12 hónap étrendje
Havas Dóra: Születéstől születésnapig (2. kiadás)
Egy kisbaba érkezése mindig sok kérdést vet fel a szülőkben, ezek között is a legkínzóbbak az étrenddel kapcsolatos aggodalmak. Mikor és mivel kezdjük a hozzátáplálást? Hogyan vezessünk be új ízeket? Milyen tortát süssünk az első születésnapra? Hogyan előzhetjük meg az elhízást és a táplálékallergiát? Ezekre és még sok hasonló kérdésre ad választ Havas Dóra könyve, a Születéstől születésnapig, melyet a szerző Dr. Miklós Anna gyermekorvos és Schmidt Judit dietetikus közreműködésével, de jórészt saját tapasztalatai alapján és a legújabb táplálkozástudományi ajánlások figyelembevételével írt. Több mint száz kipróbált recept, hasznos ötlet, de főként rengeteg megnyugtató jó tanács található a könyvben, mely minden kismamának hasznos segítőtársa lehet a hozzátáplálás nagy kalandjában. Havas Dóra első kötete, a nagy sikert aratott Lila Füge szakácskönyv 2011-ben jelent meg a BOOOK Kiadónál. Ezt követte 2013-ban a Születéstől születésnapig, melynek második kiadását tartja most kézben.       ISBN: 978-615-5417-15-3 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: flexibilis Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 165x210 Tömeg (g): 385 Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 3190 Ft
Tovább
Mindenmentes
Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes
Napjainkban egyre több információ áll rendelkezésünkre arról, hogy a mindennapi étkezésünk és életmódunk mekkora hatással van az egészségünkre, ráadásul egyre többeket érint a különböző alapanyagoktól, élelmiszer-összetevőktől mentes étrend. A teljes értékű táplálkozás érdekében azonban nem mindegy, hogy az ételek egyes összetevőit hogyan, mivel helyettesítjük. Ez a különleges gyűjtemény 70 olyan receptet ismertet meg az Olvasóval, amely valamennyi étel esetében cukor-, glutén-, tejtermék, és tojásmentes, a 160 gramm szénhidrátos diétába illeszthető, és vegán is egyben. A Mindenmentes természetesen nem egyenlő az ízek, a zamatok, az egészséges összetevők hiányával. Ellenkezőleg, a sok mentes címke között az ételek tartalmasságán van a hangsúly, teljes értékű, tápláló alapanyagok ajánlásával. Szerzője a korábbi egészségtelen életmódot felszámolva maga is végigment ezen az úton, és ma már egy sokkal teljesebb, minőségibb életet él. A személyes példán alapuló könyve mindazoknak szól, akik végre örömmel, kockázatok nélkül szeretnének alkotni a konyhában, és akik szeretnének egészségesen, táplálékérzékenység okozta problémák nélkül, aktív életet élni. ISBN:978-615-5417-18-4 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 195x250 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
bolti ár: 4990 Ft
online ár: 2490 Ft
Kosárba rakom
Bezselics Ildikó: Magok a konyhában – Hüvelyesek
Bezselics Ildikó: Magok a konyhában – Hüvelyesek
66 gyors és egészséges recept A MAGOK A KONYHÁBAN könyvsorozat a tudatos táplálkozás fontos alappilléreit, a hüvelyeseket, az olajos magvakat és a gabonaféléket, illetve álgabonákat helyezi új megvilágításba. Kiegyensúlyozott vegetáriánus étrend nem képzelhető el nélkülük, emellett fontos összetevői a cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenvedők, a laktóz- vagy gluténmentes étrendet követők diétájának is. Ennek ellenére mindhárom könyvben szerepelnek húsos fogások, hiszen az egészséges étrend nem a húst mellőzők kiváltsága, nem kell feltétlenül lemondani róla. Az egyes alapanyagok természetes gyógyító hatásának tudatos alkalmazásával egyéni szinten meg tudjuk teremteni táplálkozásunk egyensúlyát, mely jól-létünk, egészségünk alapja. Ehhez nyújt útmutatást a készülő háromrészes sorozat, melynek első kötete a hüvelyesek szerepét tisztázza az egészséges táplálkozásban.   ISBN:978-615-5417-16-0 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 176 Méret (mm): 230x270 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar  
bolti ár: 5490 Ft
online ár: 4390 Ft
Kosárba rakom
Ikódi Dóra: Cukormentes örömök
Iklódi Dóra: Cukormentes örömök
Amikor valaki megtudja, hogy cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenved, az első gondolatok egyike az, hogy mennyi lemondással jár majd az életmódváltás. A szerző megmutatja, hogy a cukor és egyéb finomított élelmiszerek elhagyása a táplálkozásból nem egyenlő az önsanyargató diétával! Iklódi Dóra – a Wander. Food. Wonder bloggere, aki maga is IR-es – hetven, többségében hagyományos fogás receptjét gondolta újra a cukormentesség és az egészségtudatosság jegyében. Reggelik, tízóraik és uzsonnák, péksütemények, saláták, főételek és desszertek: egyszerűen és gyorsan összeállítható finomságok könnyen beszerezhető, szezonális alapanyagokból, hogy a rohanó hétköznapokon is saját készítésű, ízletes és egészséges ételekkel kényeztethessük magunkat és családunkat. A kötetet cöliákiában, laktózintoleranciában vagy tejfehérje érzékenységben szenvedők is haszonnal forgathatják. Emellett ajánljuk a 160 gramm szénhidrát diétát követők részére is. ISBN: 978-615-5417-43-6 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: puhatáblás Terjedelem (oldal): 186 Méret (mm): 165x234 Tömeg (g): 517 Nyelv: magyar  
bolti ár: 5490 Ft
online ár: 4390 Ft
Kosárba rakom
Janits-Szabó Virág Örömfőzés
Janits-Szabó Virág: Örömfőzés
Az Örömfőzés szerzője egy közismert ’városi jógi’, aki szerint a főzés, a tálalás, a család táplálása tökéletes út a belső harmónia megéléséhez – nem beszélve arról, hogy finomakat enni jó dolog. Ám ez a könyv mégsem egy ezoterikus mű, sokkal inkább személyes hangvételű, érdekes és pikáns szakácskönyv jó ételekkel, gyógyfüvekkel, színekkel, ízekkel, energiákkal, meglepő ötletekkel és egyszerű meditációs gyakorlatokkal. A tematikus fejezetek receptjei, gyógyfű-kalauzai és lelki gyakorlatai arra vezetik rá az olvasót, hogyan élheti meg és adhatja át ezeket az érzéseket a főzés révén. ISBN: 978-615-5417-03-0 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 200 Méret (mm): 205x240 Tömeg (g): 990 Nyelv: magyar
bolti ár: 4490 Ft
online ár: 3590 Ft
Kosárba rakom
Nagy Zita: Vegán Reggeli
Nagy Zita: Vegán reggeli
A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, mely ezúttal a mindennapjainkat megalapozó, energiával feltöltő reggeliket helyezi a fókuszba. Szerzője Nagy Zita – a Zizi kalandjai bloggere – vegán recepteket kínál a húsmentes gasztronómia világából, ízletesen szemléltetve a növényi alapú konyha gazdagságát, szépségét és változatosságát. A Vegán reggeli az elmúlt évek során kipróbált kedvenc finomságokat sorakoztatja fel, melyek nemcsak egészségesek, hanem az elkészítésük is többnyire egyszerű, így könnyen a napi táplálkozási rutinunk részeivé tehetők. Bár a több mint 70 recept kizárólag természetes növényi alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül – vagyis egyik sem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert (tejterméket, tojást, mézet, halat és húst) –, nemcsak vegetáriánusok, vegánok számára jelenthet egyedülálló változatosságot, hanem mindenkinek, akinek fontos, hogy mivel táplálja magát és családját, akinek nem mellékes, hogy mivel és hogyan indul a nap. ISBN: 978-615-5417-21-4 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 195x250 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
bolti ár: 4990 Ft
online ár: 2490 Ft
Kosárba rakom
Bede Anna: Vegasztrománia (2. kiadás)
Bede Anna: Vegasztrománia (4. kiadás)
Mindig érdekes, amikor egy blogger könyvet ír: ha jól sikerül a dolog, akkor az a könyv személyes hangvételű lesz, könnyed és mosolygós, mint maga a blog. Bede Anna senkit nem akar megtéríteni, egyszerűen csak el akarja mesélni, hogy hús nélkül is milyen teljes és finom lehet egy-egy fogás. El akarja oszlatni azt a tévhitet, hogy a vega konyha a párolt zöldségek végtelen számú unalmas variációját jelenti, és mindezt jó stílusban megírt, izgalmas receptekkel teszi. És hogy a blogos párhuzam még erősebb legyen, a recepteket és fotókat egy fiatal illusztrátor: Moravszki Kata könnyed, játékos rajzai egészítik. ISBN: 978-615-5417-14-6 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 192 Méret (mm): 210x245 Tömeg (g): 790 Nyelv: magyar
bolti ár: 4490 Ft
online ár: 3590 Ft
Kosárba rakom
Bede Anna: VEGABUDAPEST
Bede Anna: VEGABUDAPEST
Bede Anna, a három éve nagy sikert aratott Vegasztrománia szerzője most színészekkel, énekesekkel és séfekkel beszélget a vegetáriánus életformáról. Az interjúalanyok arról mesélnek, hogy miért – vagy éppen miért nem – hagyták el a húst az étrendjükből, és mindez hogyan formálja életüket, egészségüket és energiáikat. A VEGABUDAPEST baráti hangulatú, kötetlen beszélgetéseiből rengeteg érdekes dolog kiderül, ráadásul minden megszólaló elmondja, melyik a kedvenc étterme – az étterem pedig elárulja egy ottani húsmentes étel receptjét. Akik a könyvben megszólalnak: Bereznay Tamás, Dorogi Péter, Fábián Juli, Gusztos Péter, Harcsa Veronika, Hegedűs D. Géza, Herczeg Csaba, Karafiáth Orsolya, Kovács Patrícia, Németh Gergely, Oláh Anna, Paizs Miklós, Péterfy Bori, Rieger Johanna, Steiner Kristóf …és persze Bede Anna ISBN:978-615-5417-22-1 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Nyitott gerincű, kartontábla Terjedelem (oldal): 168 Méret (mm): 250x240 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
bolti ár: 5490 Ft
online ár: 4390 Ft
Kosárba rakom
Ambrus Krisztina: Viszlát, laktóz!
Ambrus Krisztina: Viszlát, laktóz!
Egészséges receptek laktózmentesen! Az utóbbi években sajnos futótűz gyorsasággal szaporodott az ételallergiások, illetve a valamilyen táplálékérzékenységben szenvedők száma. Számukra óriási kihívást jelent az új életforma, és a hozzá tartozó étrend megtalálása. Nem tudják, pontosan mit ehetnek, milyen hozzávalókból főzhetnek, mire kell figyelniük a bevásárlásnál. Ez a könyv a laktózérzékenységgel, vagy a tejfehérje allergiával diagnosztizált olvasók számára készült. Szerzője gyermekkora óta laktózérzékeny, így már korán szembesülnie kellett azzal, hogy egy falat túrógombócot sem ehetett meg büntetlenül, hiszen a kellemetlen tünetek azonnal jelentkeztek nála. Szakácskönyve éppen azért született meg, hogy laktózérzékeny sorstársai szigorú megvonások helyett újra visszataláljanak a főzés és az evés öröméhez, és megfelelő alapanyagokból készítve akár megint ehessenek túrógombócot. A Viszlát laktóz a BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozatának második kötete. ISBN: 978-615-5417-11-5 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: puhakötés Terjedelem (oldal): 176 Méret (mm): 200x210 Tömeg (g): 460 Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 3190 Ft
Tovább
Bede Anna Vegasztrománia
Bede Anna: Vegasztrománia (1. kiadás)
Mindig érdekes, amikor egy blogger könyvet ír: ha jól sikerül a dolog, akkor az a könyv személyes hangvételű lesz, könnyed és mosolygós, mint maga a blog. Bede Anna senkit nem akar megtéríteni, egyszerűen csak el akarja mesélni, hogy hús nélkül is milyen teljes és finom lehet egy-egy fogás. El akarja oszlatni azt a tévhitet, hogy a vega konyha a párolt zöldségek végtelen számú unalmas variációját jelenti, és mindezt jó stílusban megírt, izgalmas receptekkel teszi. És hogy a blogos párhuzam még erősebb legyen, a recepteket és fotókat egy fiatal illusztrátor: Moravszki Kata könnyed, játékos rajzai egészítik. ISBN: 978-615-5417-00-9 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 192 Méret (mm): 210x245 Tömeg (g): 790 Nyelv: magyar
bolti ár: 4490 Ft
online ár: 3590 Ft
Tovább