Török Eszter: Viszlát, cukor és fehér liszt!
Török Eszter: Viszlát, cukor és fehér liszt!
Különösen ajánlott inzulinrezisztencia, PCOS és cukorbetegség esetén A szénhidrát nem az ördögtől való – de egyáltalán nem mindegy, mikor, mennyit és milyet fogyasztunk belőle. A helytelen táplálkozás rontja a közérzetünket és teljesítőképességünket, ráadásul a rossz étkezési szokások miatt a lakosság felénél kimutatható az inzulinrezisztencia – ez pedig már a cukorbetegség előszobája. Az ezzel összefüggő PCOS a magyar nők közel egyötödét érinti, és ez ma a meddőség legfőbb oka. Dietetikai szaktudása és széleskörű tapasztalatai révén Török Eszter olyan jól használható szakácskönyvet állított össze, amellyel könnyűvé válik az egészséges táplálkozás, a vércukorszint egyenletesen tartása, a megfelelő minőségű és mennyiségű szénhidrát bevitele. Az átgondolt és sokoldalú recepteknek köszönhetően az olvasónak már nem kell azon gondolkodnia, mit mivel párosítson össze, mert az egy főre jutó adag pontosan elegendő tápanyagot tartalmaz. A könyv másik nagy előnye az egyszerűség, mivel a fotókon látható adagok a ténylegesen elfogyasztandó mennyiséget mutatják, így a kitálalásánál sem kell külön lemérni az ételeket. A dietetikus szakember sok éve tervez már étrendeket, így garantáltan finom, változatos és egészséges alternatívát kínál mindazoknak, akik számára fontos a helyes táplálkozás. ISBN: 978-615-5417-10-8 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: puhatáblás Terjedelem (oldal): 176 Méret (mm): 200x210 Tömeg (g): 611 Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 3190 Ft
Kosárba rakom
Márk Szonja: Édesem süteményei
Márk Szonja: Édesem süteményei
Csurog a karamell, olvad a csokoládé, lágyan omlik a tejszínhab, a sütemény szaftos, a habcsók roppan. Mintha a nagymamád kony­hájába lépnél, érzed az otthon melegét. A jól ismert illatok, ízek… vagyis várjunk csak! Ott mikor készülne olívaolajjal a pite, mascar­ponéval az ökörszem vagy kínai ötfűszerrel a csokis puffancs? Péksütemények, kekszek, piték, brownie-k, torták, sajttorták és jégkrémek – 60 csupa háziasan modern édesség, néha egy kis csavarral. Az Édesem Cukrászda jól bevált, tökéletesen működő és otthon is könnyen elkészíthető receptjeiben mindezt megtalálod, a villám­gyorstól a lassúig, a kezdőtől a haladóig. Minden jó minőségű alap­anyagokkal, friss gyümölcsökkel, valódi csokoládéval, vajjal és tejszín­nel elkészítve; ételfesték és mesterséges adalékanyag nélkül! ISBN: 978-615-5417-26-9 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Geltex Terjedelem (oldal): 184 Méret (mm): 195*235 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
bolti ár: 5490 Ft
online ár: 4390 Ft
Kosárba rakom
Bede Anna: Vegasztrománia (2. kiadás)
Bede Anna: Vegasztrománia (4. kiadás)
Mindig érdekes, amikor egy blogger könyvet ír: ha jól sikerül a dolog, akkor az a könyv személyes hangvételű lesz, könnyed és mosolygós, mint maga a blog. Bede Anna senkit nem akar megtéríteni, egyszerűen csak el akarja mesélni, hogy hús nélkül is milyen teljes és finom lehet egy-egy fogás. El akarja oszlatni azt a tévhitet, hogy a vega konyha a párolt zöldségek végtelen számú unalmas variációját jelenti, és mindezt jó stílusban megírt, izgalmas receptekkel teszi. És hogy a blogos párhuzam még erősebb legyen, a recepteket és fotókat egy fiatal illusztrátor: Moravszki Kata könnyed, játékos rajzai egészítik. ISBN: 978-615-5417-14-6 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 192 Méret (mm): 210x245 Tömeg (g): 790 Nyelv: magyar
bolti ár: 4490 Ft
online ár: 3590 Ft
Kosárba rakom
Bereznay Tamás Főzni gyerekjáték
Bereznay Tamás: Főzni gyerekjáték
Mit főzzek? – teszi fel magának naponta a kérdést sok háziasszony a világon. Mit főzzek, ami hamar elkészül, nem drága, finom, és még a gyerekek is megeszik? Mit főzzek, ami mindezen túl még lehetőleg egészséges is? Bereznay Tamás olyan finomságokat ajánl, melyek többsége a munkából hazaérve, este is gyorsan összedobható, és amelyek ízkombinációikkal, érdekességükkel még a legkisebbeknél is sikert aratnak. A könyvben található kiegészítő fejezet pedig olyan kérdéseinkre is válaszol, hogy miért is fontos az elegendő folyadékbevitel, miben található elegendő vas, vagy hogy miért egészséges az olajban sütés. ISBN: 978-963-8894-26-7 Kiadási év: 2011 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 144 Méret (mm): 190x255 Tömeg (g): 765 Nyelv: magyar
bolti ár: 2990 Ft
online ár: 1490 Ft
Kosárba rakom
Ambrus Krisztina: Viszlát, laktóz!
Ambrus Krisztina: Viszlát, laktóz!
Egészséges receptek laktózmentesen! Az utóbbi években sajnos futótűz gyorsasággal szaporodott az ételallergiások, illetve a valamilyen táplálékérzékenységben szenvedők száma. Számukra óriási kihívást jelent az új életforma, és a hozzá tartozó étrend megtalálása. Nem tudják, pontosan mit ehetnek, milyen hozzávalókból főzhetnek, mire kell figyelniük a bevásárlásnál. Ez a könyv a laktózérzékenységgel, vagy a tejfehérje allergiával diagnosztizált olvasók számára készült. Szerzője gyermekkora óta laktózérzékeny, így már korán szembesülnie kellett azzal, hogy egy falat túrógombócot sem ehetett meg büntetlenül, hiszen a kellemetlen tünetek azonnal jelentkeztek nála. Szakácskönyve éppen azért született meg, hogy laktózérzékeny sorstársai szigorú megvonások helyett újra visszataláljanak a főzés és az evés öröméhez, és megfelelő alapanyagokból készítve akár megint ehessenek túrógombócot. A Viszlát laktóz a BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozatának második kötete. ISBN: 978-615-5417-11-5 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: puhakötés Terjedelem (oldal): 176 Méret (mm): 200x210 Tömeg (g): 460 Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 3190 Ft
Tovább
Bede Anna Vegasztrománia
Bede Anna: Vegasztrománia (1. kiadás)
Mindig érdekes, amikor egy blogger könyvet ír: ha jól sikerül a dolog, akkor az a könyv személyes hangvételű lesz, könnyed és mosolygós, mint maga a blog. Bede Anna senkit nem akar megtéríteni, egyszerűen csak el akarja mesélni, hogy hús nélkül is milyen teljes és finom lehet egy-egy fogás. El akarja oszlatni azt a tévhitet, hogy a vega konyha a párolt zöldségek végtelen számú unalmas variációját jelenti, és mindezt jó stílusban megírt, izgalmas receptekkel teszi. És hogy a blogos párhuzam még erősebb legyen, a recepteket és fotókat egy fiatal illusztrátor: Moravszki Kata könnyed, játékos rajzai egészítik. ISBN: 978-615-5417-00-9 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 192 Méret (mm): 210x245 Tömeg (g): 790 Nyelv: magyar
bolti ár: 4490 Ft
online ár: 3590 Ft
Tovább
Bereznay Tamás süteményes könyv
Bereznay Tamás: Süteményeskönyv
Bereznay Tamás második könyvét tartja kezében az olvasó: a Mai magyar konyha című kötet sikerét megismételni szándékozó Süteményeskönyvet. A sikerhez - de legalábbis a népszerűséghez - minden hozzávaló adott: egy fiatal, kreatív és tehetséges szakács, számos finomság elkészítésének részletes leírása, szemet gyönyörködtető, étvágygerjesztő fényképek, hasznos tanácsok, kulisszatitkok és még mennyi minden más! A kötet, melyben Bereznay Tamás fő hozzávalók szerint osztja fejezetekre receptjeit, és melyben a néhány perc alatt elkészülő édességektől a bonyolult tortacsodákig ível a repertoár, a kezdő és haladó hobbicukrászoknak is hasznos segítőtársa lehet. ISBN: 978-963-06-8661-7 Kiadási év: 2010 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 249 Méret (mm): 195x255 Tömeg (g): Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 1990 Ft
Kosárba rakom
Ernyey Béla – Balaton Dóra Ünnepek és hétköznapok
Ernyey Béla – Balaton Dóra: Ünnepek és hétköznapok
Ernyey Béla színész, író és közismerten nagy ínyenc, aki korábbi könyveiben és főzőműsorokban is számos alkalommal bebizonyította már, hogy nemcsak enni, de főzni is szeret – és tud is. Első szakácskönyvében Ernyey részben nagyanyjának állít emléket, hiszen a tőle örökölt, féltve őrzött családi recepteket teszi közkinccsé pazar, ünnepi ételsorok formájában. Ám a békebeli lakomákat idéző finomságok mellett a hétköznapokról sem feledkezik meg, ezért a feleségével közösen írt kötetben számos jól használható receptet kínál a pörgős hétköznapokra is. ISBN: 978-963-8894-25-0 Kiadási év: 2011 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 240 Méret (mm): 240x285 Tömeg (g): 1525 Nyelv: magyar
bolti ár: 4990 Ft
online ár: 1990 Ft
Kosárba rakom
Tamás Bereznay: Hungarian Dessert Book
Tamás Bereznay: Hungarian Dessert Book
Íme egy autentikus, angol nyelvű szakácskönyv, ami a világ gasztro-rajongói közt egyre népszerűbb magyar konyha izgalmas területére, a desszertekre összpontosít. A 176 oldalas Hungarian Dessert Book akárcsak a benne bemutatott sütemények igazi ínyencség, hiszen 75 illusztrált receptjének mintegy 20 százaléka a magyar konyhára jellemző meleg desszert lesz. Bereznay Tamás arra is ügyelt, hogy olyan alapanyagokkal dolgozzon, amelyek ugyan kifejezetten a magyar gasztronómia különlegességei, mégis könnyen beszerezhetők egész Európában. Akit tehát érdekel, milyen ínyencségeket készít egy magyar háziasszony mákból, dióból vagy túróból, az rengeteg kellemes meglepetésre számíthat a Hungarian Dessert Book lapozgatása közben. Bereznay Tamás könyvének népszerűségét jól mutatja, hogy eddig két kiadásban jelent meg a magyar piacon, ahol elnyerte a Gourmand World Cookbook Award Best Chef Book in Hungary 2010 díját.     ISBN: 978-615-5417-17-7 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 190x245 Tömeg (g): 600 Nyelv: angol
bolti ár: 6990 Ft
online ár: 5590 Ft
Kosárba rakom
Bereznay Tamás süteményes könyv - 2. kiadás
Bereznay Tamás: Süteményeskönyv (2. kiadás)
Több oka is lehet annak, hogy egy könyvből második kiadás készül: sikeres volt, elfogyott az üzletekből, vagy éppen aktuálisabb tartalommal jelenik meg. A Süteményeskönyv visszatérésében mindhárom ok közrejátszik: a könyv elnyerte a Gourmand World Cookbook Award Best Chef Book in Hungary 2010 díját, mostanra pedig gyakorlatilag minden példánya elkelt. Az új kiadás most frissebb dizájnnal és újraszerkesztett tartalommal jelent meg, és egy vadonatúj fejezettel is kiegészült, ami a legújabb trendekkel lépést tartva a gesztenyés sütemények világába vezeti el az olvasót. ISBN: 978-615-5417-02-3 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 200 Méret (mm): 185x255 Tömeg (g): Nyelv: magyar
bolti ár: 4490 Ft
online ár: 2490 Ft
Kosárba rakom
Tamás Bereznay - Hungarian Cookbook
Tamás Bereznay: Hungarian Cookbook
Elismerjük, hogy Bereznay Tamás elfogult, hiszen mi mást mondhatna egy magyar mesterszakács a magyar konyháról, mint hogy az izgalmas, sokoldalú és finom? Szerencsére ő nemcsak mondja ezt, hanem be is bizonyítja könyvében, ami avatott módon reprezentálja a magyar konyha klasszikus fogásait. A Hungarian Cookbook azért is különleges, mert ételsora felöleli a tipikus magyar gasztronómiát, vagyis az olvasó ugyanúgy megismerheti az egyszerű népi ételeket, mint a népszerű helyi streetfoodot (például a lángost) vagy éppen azokat a fogásokat, amelyek nap mint nap ott illatoznak a magyar családok asztalain. ISBN: 978-963-8938-23-7 Kiadási év: 2012 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 224 Méret (mm): 190x255 Tömeg (g): 785 Nyelv: angol
bolti ár: 5990 Ft
online ár: 4790 Ft
Kosárba rakom
A mangalica
A mangalica / Az elveszett és megtalált kincs
A mangalica a falusi Magyarország ősi sertésfajtája, ami a 20. században majdnem kihalt – és vele együtt kis híján a hozzá kötődő, egyedi gasztronómiai kincs is elveszett. Szerencsére lelkes magyar tenyésztők újjáélesztették a mangalicát, a szakácsok pedig nem csupán leporolták a régi recepteket, hanem újakat is alkottak a harmadik évezred elvárásainak megfelelően. A tartalom és a kivitel tekintetében egyaránt prémium minőséget képviselő könyv első része egy különleges sertésfajta megmentésének nagy kalandjáról szól, míg a másik részében a mangalicával kapcsolatos legjobb, könnyen elkészíthető magyar receptek kaptak helyet. ISBN: 978-963-8894-23-6 Kiadási év: 2012 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 216 Méret (mm): 190x245 Tömeg (g): 840 Nyelv: magyar
bolti ár: 5490 Ft
online ár: 4390 Ft
Kosárba rakom