• A sokéves hazai és külföldi egyetem befejezése óta dietetikusként életem minden napja a gyógyításról, a klinikáról, a betegeknek való segítségnyújtásról, valamint a tévhitekkel szembeni útmutatásról szól. Engem ez éltet, ez ad szinte végtelen erőt és energiát.
  • A sütés-főzés, konyhai ténykedés számomra terápia — és ezt kizárólag intuitívan csinálom, mert így közben sokat lehet kóstolgatni, fantáziálni, szórakozni, pedig elvileg az étel nem játék, legalábbis azt mondják.
  • Cserkészként rengeteget túráztam, hónapokat töltöttem a magyar erdőkben. Több pozícióban dolgozó nőként és feleségként ma már a termelői piacokon élem meg a természet közelségét.
  • Kedvenc szavam a gombóc, az eddigi kedvenc városom pedig Hong Kong, ahol sok a gombócos étel — szerintem ezzel még nekem lesz dolgom a jövőben!
  • Az ajándékozás a szeretetnyelvem, és ha a meglepetés valamilyen étel, akkor minden rendben van.


Sale! Szabó Adrienn: Magyar superfood
Szabó Adrienn: Magyar superfood
TUDATOSSÁG – FENNTARTHATÓSÁG – KÖRNYEZETBARÁT TÁPLÁLKOZÁS A superfood kifejezés sokak számára egyet jelent az egészséggel, hiszen olyan alapanyagot mutat, amely valamely értékes tulajdonságában kiemelkedik társai közül. A legnépszerűbbek sorát a goji bogyó, az avokádó, a tengeri moszat és a lazac vezeti, ám a vargányáról, a rizsről vagy akár a sárgarépáról, padlizsánról már csak kevesen tudják, hogy szintén igazi szuperélelmiszerek, ráadásul itthon is megteremnek. E könyv szerzője nem kevesebbre vállalkozott, minthogy összegyűjtse mindazokat a hazánkban fellelhető zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és olajos magvakat, melyek szupererővel rendelkeznek, így méltán viselhetik a magyar superfood elnevezést. Dietetikusként hitelesen mutatja be értékes tápanyagtartalmukat, egészségünkre gyakorolt pozitív élettani hatásukat és változatos konyhai felhasználásukat. Mindezek mellett ahhoz is kellő bizonyítékkal szolgál, miért érdemes elsősorban a hazai szuperalapanyagokat beépíteni étkezésünkbe, és hogy ezzel a választással milyen sokat tehetünk a fenntartható, környezettudatos táplálkozás és életmód érdekében. A látványos, kedvcsináló fotókkal illusztrált kiadványban több mint száz hazai szuperélelmiszer, és a belőlük készült izgalmas, ínycsiklandó és egészséges finomság receptje kapott helyet. S hogy az alapanyagok beszerzése se okozzon gondot, a hazai termőhelyekről, illetve az aktuálisan elérhető termények listájáról is tájékozódhatnak az olvasók. Tegyük változatossá, értékessé étkezésünket! Kötészet: kemény borító, cérnafűzött Terjedelem: 240 oldal Várható megjelenés: 2020. június 5. ISBN 978-615-5417-58-0  
5990 Ft 5090 Ft Kosárba teszem