Ambrus Krisztina: Viszlát, laktóz!
Ambrus Krisztina: Viszlát, laktóz!
Egészséges receptek laktózmentesen! Az utóbbi években sajnos futótűz gyorsasággal szaporodott az ételallergiások, illetve a valamilyen táplálékérzékenységben szenvedők száma. Számukra óriási kihívást jelent az új életforma, és a hozzá tartozó étrend megtalálása. Nem tudják, pontosan mit ehetnek, milyen hozzávalókból főzhetnek, mire kell figyelniük a bevásárlásnál. Ez a könyv a laktózérzékenységgel, vagy a tejfehérje allergiával diagnosztizált olvasók számára készült. Szerzője gyermekkora óta laktózérzékeny, így már korán szembesülnie kellett azzal, hogy egy falat túrógombócot sem ehetett meg büntetlenül, hiszen a kellemetlen tünetek azonnal jelentkeztek nála. Szakácskönyve éppen azért született meg, hogy laktózérzékeny sorstársai szigorú megvonások helyett újra visszataláljanak a főzés és az evés öröméhez, és megfelelő alapanyagokból készítve akár megint ehessenek túrógombócot. A Viszlát laktóz a BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozatának második kötete. ISBN: 978-615-5417-11-5 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: puhakötés Terjedelem (oldal): 176 Méret (mm): 200x210 Tömeg (g): 460 Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 3190 Ft
Tovább
Beh Mariann: A kert konyhája – Négy évszak ehető növényei receptekkel
Beh Mariann: A kert konyhája – Négy évszak ehető növényei receptekkel
Beh Mariann, a Bazsalikomos kert megálmodójaként ismert kertészmérnök, gyerekkora óta a természetben érzi magát igazán otthon. Kertjében egyedülálló módon kezdte el megmutatni a fűszer- és gyógynövények, vadon termő ehető növények és ehető virágok felhasználásának sokszínűségét. Kedvenc növényeit Szendeff Lőrinc fotós örökítette meg, akinek köszönhetően különleges képi világ született. Mariann mesél az ehető növények termesztéséről, gyűjtéséről, feldolgozásáról, ír saját pestójáról, herbateáiról, és megosztja a négy évszak alapanyagaiból készült 48 receptjét is.
  ISBN: 978-615-5417-41-2 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 234 Méret (mm): 195x251 Tömeg (g): 866 Nyelv: magyar  
bolti ár: 5990 Ft
online ár: 4790 Ft
Kosárba rakom
Bede Anna Vegasztrománia
Bede Anna: Vegasztrománia (1. kiadás)
Mindig érdekes, amikor egy blogger könyvet ír: ha jól sikerül a dolog, akkor az a könyv személyes hangvételű lesz, könnyed és mosolygós, mint maga a blog. Bede Anna senkit nem akar megtéríteni, egyszerűen csak el akarja mesélni, hogy hús nélkül is milyen teljes és finom lehet egy-egy fogás. El akarja oszlatni azt a tévhitet, hogy a vega konyha a párolt zöldségek végtelen számú unalmas variációját jelenti, és mindezt jó stílusban megírt, izgalmas receptekkel teszi. És hogy a blogos párhuzam még erősebb legyen, a recepteket és fotókat egy fiatal illusztrátor: Moravszki Kata könnyed, játékos rajzai egészítik. ISBN: 978-615-5417-00-9 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 192 Méret (mm): 210x245 Tömeg (g): 790 Nyelv: magyar
bolti ár: 4490 Ft
online ár: 3590 Ft
Tovább
Márk Szonja: Kekszek
Márk Szonja: Kekszek
Kekszet sütni mindenki tud! Kicsik, nagyok, még nagyobbak, fiúk, lányok, anyukák, apukák, sőt, még az ő apukájuk és anyukájuk is. Nem kell hozzá más, csak egy klassz recept, egy kis önbizalom, és néhány jó alapanyag a mennybe repítheti az embert. Készíthetünk pofonegyszerű összekeverős vagy izgalmas töltött változatot, kicsit, nagyot, sósat, édeset, csak a kreativitáson múlik a végeredmény. A Kekszek Márk Szonja Édesem-sorozatának a 3. része. Az Édesem Tortaműhely tulajdonosa 40 legkedvesebb kekszreceptjét válogatta össze, köztük különlegeseket és villámgyorsan elkészíthetőeket is.   ISBN: 978-615-5417-45-0 Kiadási év: 2018 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 120 Méret (mm): 148x199 Tömeg (g): 330 Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 3190 Ft
Kosárba rakom
Segal Viktor Ízek és formák
Segal Viktor: Ízek és formák
Segal Viktor második szakácskönyvében nem az egyes alapanyagok, hanem különböző (kulináris) alkalmak köré csoportosítja vadonatúj receptjeit. Az egyes fogásokat úgy válogatta össze, hogy azok önmagukban is újszerűek és különlegesek legyenek, igazi lényegüket azonban együtt, egymással kombinálva fedik fel – legyen az alkalom egy családi ebéd, egy kerti sütögetés vagy akár egy hétköznapi vacsora. Az első Segal-szakácskönyv hagyományait folytató, ám annál még intenzívebb, még színesebb, még látványosabb kötetben a mesterszakács 75 vadonatúj recepttel örvendezteti meg a gasztronómia szerelmeseit. ISBN: 978-963-8894-29-8 Kiadási év: 2011 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 256 Méret (mm): 220x280 Tömeg (g): 1350 Nyelv: magyar
bolti ár: 5490 Ft
online ár: 2990 Ft
Kosárba rakom
Bereznay Tamás süteményes könyv
Bereznay Tamás: Süteményeskönyv
Bereznay Tamás második könyvét tartja kezében az olvasó: a Mai magyar konyha című kötet sikerét megismételni szándékozó Süteményeskönyvet. A sikerhez - de legalábbis a népszerűséghez - minden hozzávaló adott: egy fiatal, kreatív és tehetséges szakács, számos finomság elkészítésének részletes leírása, szemet gyönyörködtető, étvágygerjesztő fényképek, hasznos tanácsok, kulisszatitkok és még mennyi minden más! A kötet, melyben Bereznay Tamás fő hozzávalók szerint osztja fejezetekre receptjeit, és melyben a néhány perc alatt elkészülő édességektől a bonyolult tortacsodákig ível a repertoár, a kezdő és haladó hobbicukrászoknak is hasznos segítőtársa lehet. ISBN: 978-963-06-8661-7 Kiadási év: 2010 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 249 Méret (mm): 195x255 Tömeg (g): Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 1990 Ft
Kosárba rakom
Ernyey Béla – Balaton Dóra Ünnepek és hétköznapok
Ernyey Béla – Balaton Dóra: Ünnepek és hétköznapok
Ernyey Béla színész, író és közismerten nagy ínyenc, aki korábbi könyveiben és főzőműsorokban is számos alkalommal bebizonyította már, hogy nemcsak enni, de főzni is szeret – és tud is. Első szakácskönyvében Ernyey részben nagyanyjának állít emléket, hiszen a tőle örökölt, féltve őrzött családi recepteket teszi közkinccsé pazar, ünnepi ételsorok formájában. Ám a békebeli lakomákat idéző finomságok mellett a hétköznapokról sem feledkezik meg, ezért a feleségével közösen írt kötetben számos jól használható receptet kínál a pörgős hétköznapokra is. ISBN: 978-963-8894-25-0 Kiadási év: 2011 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 240 Méret (mm): 240x285 Tömeg (g): 1525 Nyelv: magyar
bolti ár: 4990 Ft
online ár: 1990 Ft
Kosárba rakom
Rácz Ráchel: Időtlen
Rácz Ráchel: Időtlen
Milyen mértékben van kiszolgáltatva a legintimebb szféra is egy történelmi kontextusnak? Hogyan hatnak a kollektív tudatalattiban lappangó múltbeli traumák a jelen társadalom Y generációjára? A történelmi fantasy 1900-tól napjainkig játszódik, mialatt a szereplők nem öregednek, minden korban ugyanannyi idősek. Natasa, Artúr és Kornél szerelmi háromszöge mentén töredékesen megjelenik a „boldog békeidők”, 1918, a ’30-as évek, az 1944-es nyilas időszak, az ’50-es évek első fele, a gulyáskommunista éra, a ’90-es évek, s végül az online világra áttelepült jelen.   ISBN: 978-615-5417-49-8 Kiadási év: 2018 Terjedelem (oldal): 116 Nyelv: magyar
bolti ár: 3490 Ft
online ár: 2790 Ft
Kosárba rakom
Tamás Bereznay: Hungarian Dessert Book
Tamás Bereznay: Hungarian Dessert Book
Íme egy autentikus, angol nyelvű szakácskönyv, ami a világ gasztro-rajongói közt egyre népszerűbb magyar konyha izgalmas területére, a desszertekre összpontosít. A 176 oldalas Hungarian Dessert Book akárcsak a benne bemutatott sütemények igazi ínyencség, hiszen 75 illusztrált receptjének mintegy 20 százaléka a magyar konyhára jellemző meleg desszert lesz. Bereznay Tamás arra is ügyelt, hogy olyan alapanyagokkal dolgozzon, amelyek ugyan kifejezetten a magyar gasztronómia különlegességei, mégis könnyen beszerezhetők egész Európában. Akit tehát érdekel, milyen ínyencségeket készít egy magyar háziasszony mákból, dióból vagy túróból, az rengeteg kellemes meglepetésre számíthat a Hungarian Dessert Book lapozgatása közben. Bereznay Tamás könyvének népszerűségét jól mutatja, hogy eddig két kiadásban jelent meg a magyar piacon, ahol elnyerte a Gourmand World Cookbook Award Best Chef Book in Hungary 2010 díját.     ISBN: 978-615-5417-17-7 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 190x245 Tömeg (g): 600 Nyelv: angol
bolti ár: 6990 Ft
online ár: 5590 Ft
Kosárba rakom
Bereznay Tamás süteményes könyv - 2. kiadás
Bereznay Tamás: Süteményeskönyv (2. kiadás)
Több oka is lehet annak, hogy egy könyvből második kiadás készül: sikeres volt, elfogyott az üzletekből, vagy éppen aktuálisabb tartalommal jelenik meg. A Süteményeskönyv visszatérésében mindhárom ok közrejátszik: a könyv elnyerte a Gourmand World Cookbook Award Best Chef Book in Hungary 2010 díját, mostanra pedig gyakorlatilag minden példánya elkelt. Az új kiadás most frissebb dizájnnal és újraszerkesztett tartalommal jelent meg, és egy vadonatúj fejezettel is kiegészült, ami a legújabb trendekkel lépést tartva a gesztenyés sütemények világába vezeti el az olvasót. ISBN: 978-615-5417-02-3 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 200 Méret (mm): 185x255 Tömeg (g): Nyelv: magyar
bolti ár: 4490 Ft
online ár: 2490 Ft
Kosárba rakom
500 tipp takarékos háziasszonyoknak
500 tipp / takarékos háziasszonyoknak
Az 500 tipp című könyv (a 234 olcsó étel című kiadvánnyal együtt) új irányt nyit a Boook Kiadó könyveinek sorában. A könyv a kiadótól megszokott igényes tartalommal, valamint a témához illően egy kisméretű, jól használható kötetbe foglalva ad tanácsokat a háztartás, főzés és dekoráció témakörében. A rendkívül praktikus, hiánypótló kötetben számos ötletet talál az olvasó, hogyan dekorálja ki fillérekből a lakást karácsonyra, milyen saját készítésű ajándékokkal lepheti meg szeretteit, hogyan spórolhat az energiaköltségeken, a ruházkodáson, a takarításon és a bevásárláson, vagy hogyan takarékoskodhat az alapanyagokkal, az idővel – és persze a pénzzel.   ISBN: 978-963-8938-25-1 Kiadási év: 2012 Kötés típusa: papírkötés Terjedelem (oldal): 192 Méret (mm): 165x235 Tömeg (g): 400 Nyelv: magyar
bolti ár: 2490 Ft
online ár: 790 Ft
Kosárba rakom
Segal Viktor - Színek és ízek
Segal Viktor: Színek és ízek
Segal Viktor a csúcsgasztronómia, a fúziós konyhaművészet egyik legelismertebb hazai képviselője. Első szakácskönyvében 15 kedvenc hozzávalója szerint csoportosítva mutat be 75 ételt. Az egyes fejezetekhez egy fiatal magyar festőművész, Baráth Áron készítette a nyitóoldalként szolgáló festményeket. A szakácskönyv elnyerte a tekintélyes Gourmand World Cookbook Award Best Cookbook in Hungary 2010 díját. ISBN: 978-963-8894-24-3 Kiadási év: 2010 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 256 Méret (mm): 220x280 Tömeg (g): 1395 Nyelv: magyar
bolti ár: 4990 Ft
online ár: 2990 Ft
Kosárba rakom