Sale! Gáspár Bea: Bea konyhája 2.
Gáspár Bea: Bea konyhája 2.
Gáspár Beát nem kell bemutatni, hiszen sokan ismerik. Ő a Győzike-show felvágott nyelvű Bea asszonya, a Konyhafőnök VIP győztese, majd a Konyhafőnök zsűritagja, fantasztikus borvacsorák szervezője, lebonyolítója. Ebből a szakácskönyvből azonban egy másik Gáspár Bea portréja rajzolódik ki: a receptekhez írt apró történeteken keresztül beleshetünk a kulisszák mögé, ahol egyszerre vibráló egyéniség, aggódó anya és gondos feleség. A könyv receptjei a Gáspár család kipróbált ételei, melyeket a szerző gyűjtött össze vendéglők szakácsaitól, barátoktól, a Konyhafőnök séfjétől, nénéktől az utcában, rokonoktól, barátoktól, a cigány vajda feleségétől, szóval mindenhonnan, ahol valami érdekeset látott, hallott. A könyvben található ételleírások négy nagy fejezetbe illeszkednek, a szerző életútját követve a gyerekkorától napjainkig. A tejbegríztől a New Yorkban kóstolt cheesecake-ig, a bodaktól a konfitált kacsacombig számtalan étel bizonyítja, hogy Bea konyhájában remekül összeférnek a hallott, tanult receptek a saját megszokott fogásaival, miközben egy pillanatra sem tagadja meg a hagyományait. Így lesznek a könyv nyomán készített ételek izgalmasak, sokszínűek és különlegesek. A pompás fogások tökéletes elkészítéséhez nem elég azonban a receptúra pontos követése, a titok máshol van. Bea szavaival: ha valamit szeretettel készítünk, az sokkal finomabb! ISBN szám: 978-615-5417-54-2 Kiadási év: 2019 Nyelv: magyar

ELŐRENDELHETŐ A BEA KONYHÁJA MÁSODIK RÉSZE!

Gáspár Bea új könyvében is hasonló lendülettel kínálja nekünk kedvenc receptjeit, természetesen Bea módra. Elsősorban a magyar konyha klasszikusait veszi sorra, és formálja át a tőle megszokott szenvedéllyel. Hagyomány és modern konyhatechnológia remekül megférnek a jól követhető ételleírásokban, mint ahogy a receptek közt is megtaláljuk a múltat idéző Gundel-palacsintát és a sült libamájat vagy a manapság oly kedvelt házi hamburgert. A három nagy fejezetben – levesek és előételek; főételek és saláták; édes és sós sütemények, kelt tészták – ott sorakozik a libatepertőtől a főzelékek, pörkölt húsok és grillételek javán át egészen a mákosguba-tortáig a házias ételek színe-java. [su_button url="https://www.boook.hu/hu/gaspar-bea-bea-konyhaja2/" target="blank" background="#421f34" radius="0"]Előrendelem![/su_button]  
A Bea konyhája első része jelenleg nem kapható.
4990 Ft 4240 Ft Kosárba teszem
Sale! Csalár Bence:  Színfalak mögött – A magyar divat
Csalár Bence: Színfalak mögött – A magyar divat

Színfalak mögött – A magyar divat című könyv az elmúlt harminc év legmeghatározóbb magyar divatmárkáit, megmozdulásait, valamint kreatív szakembereit mutatja be. Exkluzív kiadványunkban a kezdeti divattörténeti áttekintést követően eddig sosem látott alapossággal ismertetjük a hazai designerszféra meghatározó műhelyeit, a kreációk születését, az alkotókban rejlő érzéseket sem hanyagolva.

Az 50 magyar tervezőt bemutató könyvben Zoób Katitól kezdve Abodi Dórán át egészen a Pécsi Kesztyűmanufaktúráig vagy a Tisza cipőig megannyi érdekes, eddig még sosem hallott történetet olvashatnak sok-sok személyes, néha megindító sztorival fűszerezve sikerekről, világsztárokról és elhivatottságról: teljes értékű ábrázolását egy izgalmas, fejlődő és ígéretes korszak kezdetének. Megkoronázva mindezt Mihalik Enikő nemzetközi modellkarrierjének szinte mesébe illő történetével.

A magyar nyelvű könyv megjelent: október 12. Angol nyelven is hamarosan! Kötészet: kemény tábla, cérnafűzött Terjedelem: 352 oldal

ISBN 978-615-5417-62-7

8990 Ft 7640 Ft Kosárba teszem
Sale! Munkácsi Brigitta: Levendula és ecet – 57 környezetbarát tisztítószer a vegyszermentes otthonért
Munkácsi Brigitta: Levendula és ecet – 57 környezetbarát tisztítószer a vegyszermentes otthonért
Ahogy sejtjeink folyamatos megújulása elengedhetetlen szervezetünk regenerálódásához, egészségünk és lelki egyensúlyunk érdekében otthonunknak is fel kell frissülnie. Itt az idő, hogy újradefiniáljuk a takarításhoz kapcsolódó viszonyunkat, mely e könyv segítségével nyűg helyett olyan tevékenységgé válhat, ami a saját és bolygónk egészségére is jó hatással lehet. Ha mi készítjük el házilag a különféle tisztító- és mosószereket, érzelmileg közelebb kerülhetünk a tisztaság eszméjéhez. A természetes alapanyagok és illóolajok használatával könnyedén megteremthetjük otthonunk tetszőleges energiáját, hangulatát, ahol feltöltődhetünk és önazonosak lehetünk. Könyvünk olvasója olyan környezet- és pénztárcabarát recepteket kap, melyek segítségére lesznek a takarításhoz szükséges összes szer egyszerű elkészítésében, legyen szó a mosás során folttisztításról, fürdőszobai kádtisztításról, a konyhában sütőtakarításról, vagy akár bútorápolásról, természetes illatosításról, molyirtásról. Kötészet: keménytábla, cérnafűzött Terjedelem: 136 oldal Megjelent: 2020. szeptember 29.

ISBN 978-615-5417-61-0

4990 Ft 4240 Ft Kosárba teszem
Sale! Soltész Erzsébet, Gajda Zoltán: A rost jó! – Érdekességek az élelmi rostokról, 60 rostban gazdag recepttel
Soltész Erzsébet, Gajda Zoltán: A rost jó! – Érdekességek az élelmi rostokról, 60 rostban gazdag recepttel
Az élelmi rost jó! Hogy miért? Választ kapunk rá ebben a hiánypótló könyvben. Bizonyított, hogy az élelmi rostokban gazdag étrend segíthet az egészségmegőrzésben és számos betegség megelőzésében, mégis kevesen tudják, hogyan valósítható meg a mindennapokban. A téma iránt elkötelezett dietetikus szerzők, Soltész Erzsébet és Gajda Zoltán a rostban gazdag táplálkozás témáját szakmai alapossággal, mégis olvasmányosan járják körül. Céljuk, hogy elindítsák egy új fogalommal jelölt irányzat, a rosttudatos táplálkozás trendjét. Ehhez minden segítséget megadnak: gyakorlati tanácsokat az élelmirost-források kiválasztásához, útmutatót a termékjelölések értelmezéséhez, tippeket az otthoni sütés-főzéshez. Sokszor fellapozható hasznos kézikönyv és receptgyűjtemény ez a tudatosan táplálkozó, saját és családja étrendjére odafigyelő Olvasó számára. A 60 színes rostdús recept között találhatók újszerű fogások és hagyományos ételek is az elkészítést segítő praktikákkal. Az élelmi rostok élettani hatásai mellett foglalkoznak a táplálkozás és a mikrobiom kapcsolatával, a bélflóra egyensúlyának jelentőségével. A hivatalos ajánlások, a témára vonatkozó szabályozás és az új kutatási területek bemutatásával a szakemberek számára is hasznos olvasmány. Megjelent: 2020. szeptember 17. Terjedelem: 288 oldal Kötészet: kemény táblás, ragasztókötött ISBN 978-615-5417-60-3
6490 Ft 5510 Ft Kosárba teszem
Sale! Ambrus Éva: Válogatós gyerekek
Ambrus Éva: Válogatós gyerekek
Ambrus Éva hozzátáplálásról szóló első könyve, az Anya, kérek még! óriási népszerűségnek örvend a kisgyerekes családok körében. A kiadványban megtalálható sok-sok hasznos tanács és egészséges finomság édesanyák tömegét tette magabiztossá a gyerektáplálásban. Ám a legtöbb apróság életében egyszer csak elérkezik az az időszak, amikor válogatni kezd, és a korábban kedvelt ételeket egyszerűen nem hajlandó megenni. A kifogások sora igen változatos: nem tetszik a színe; csak a rizst eszem meg; húst nem kérek; és sorolhatnánk még. Szülőként persze mindenféle praktikával megpróbálkozunk, de sorra kudarcot vallunk. Ám mielőtt végleg feladnád, és gyermeked venné át az irányítást az étkezésben, ismerd meg a válogatós evés valós hátterét. A szerző legújabb könyve ehhez nyújt támogatást. A nem evésnek számtalan oka lehet, de szerencsére a megoldások lehetősége is igen változatos. A könyvet olvasva saját magad is könnyen felismerheted, hogy gyermeked valóban válogatós-e, vagy csupán odafigyel teste szükségleteire. Ha eddig nem fordítottál elegendő figyelmet a megfelelő étkezési szokások kialakítására, most bizony elérkezett az ideje. Könnyen követhető gyakorlati tanácsok és számtalan gyerekbarát recept lesz ebben a segítségedre, így a nehezebb időszakok sem okoznak problémát majd.   Megjelent: 2020. szeptember 3. Kötészet: puha tábla, füles Terjedelem: 224 oldal ISBN 978-615-5417-59-7
4390 Ft 3730 Ft Kosárba teszem
Sale! Szabó Adrienn: Magyar superfood
Szabó Adrienn: Magyar superfood
TUDATOSSÁG – FENNTARTHATÓSÁG – KÖRNYEZETBARÁT TÁPLÁLKOZÁS A superfood kifejezés sokak számára egyet jelent az egészséggel, hiszen olyan alapanyagot mutat, amely valamely értékes tulajdonságában kiemelkedik társai közül. A legnépszerűbbek sorát a goji bogyó, az avokádó, a tengeri moszat és a lazac vezeti, ám a vargányáról, a rizsről vagy akár a sárgarépáról, padlizsánról már csak kevesen tudják, hogy szintén igazi szuperélelmiszerek, ráadásul itthon is megteremnek. E könyv szerzője nem kevesebbre vállalkozott, minthogy összegyűjtse mindazokat a hazánkban fellelhető zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és olajos magvakat, melyek szupererővel rendelkeznek, így méltán viselhetik a magyar superfood elnevezést. Dietetikusként hitelesen mutatja be értékes tápanyagtartalmukat, egészségünkre gyakorolt pozitív élettani hatásukat és változatos konyhai felhasználásukat. Mindezek mellett ahhoz is kellő bizonyítékkal szolgál, miért érdemes elsősorban a hazai szuperalapanyagokat beépíteni étkezésünkbe, és hogy ezzel a választással milyen sokat tehetünk a fenntartható, környezettudatos táplálkozás és életmód érdekében. A látványos, kedvcsináló fotókkal illusztrált kiadványban több mint száz hazai szuperélelmiszer, és a belőlük készült izgalmas, ínycsiklandó és egészséges finomság receptje kapott helyet. S hogy az alapanyagok beszerzése se okozzon gondot, a hazai termőhelyekről, illetve az aktuálisan elérhető termények listájáról is tájékozódhatnak az olvasók. Tegyük változatossá, értékessé étkezésünket! Kötészet: kemény borító, cérnafűzött Terjedelem: 240 oldal Várható megjelenés: 2020. június 5. ISBN 978-615-5417-58-0  
5990 Ft 5090 Ft Kosárba teszem
Sale! Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban – Kedvenc francia süteményreceptjeim
Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban – Kedvenc francia süteményreceptjeim

Franciás könnyedség, elegancia és stílus

Náray Tamás, aki a divatszalonokban és a konyhában egyaránt otthonosan mozog, első szakácskönyvében megmutatja milyenek a hamisítatlan francia sütemények. De hogyan lehet az haute cuisine-t és az haute couture-t egy könyvben említeni? Franciás könnyedséggel. Míg a sikkes nyári almás pite, az elegáns csokoládékrémes királyi Charlotte vagy a stílusos gesztenye- és vaníliakrémes Bourbontorta receptjét olvasgatjuk, és az ínycsiklandó fotókban gyönyörködünk, a szerző, Az utolsó reggel Párizsban című kötetének részleteiből izgalmas ízelítőt kapunk abból is, milyen a világhírű francia divat világa. A közel 50 francia édességhez bónuszként jár három recept Náray Tamás magyar kedvencei közül is. Vigyázat: az édesség és az olvasás függőséget okoz!

Kötészet: kemény borító, cérnafűzött, ragasztókötött Terjedelem: 168 oldal Kiadási év: 2020

ISBN 978-615-5417-56-6

Elindult Náray Tamás "Süss velem" című magazinműsora a YouTube-csatornánkon.  

5990 Ft 5090 Ft Kosárba teszem
Sale! Iklódi Dóra: Cukormentes édességek
Iklódi Dóra: Cukormentes édességek
Hogyan álmodjuk újra úgy 53 népszerű desszert receptjét, hogy azokat az inzulinrezisztenciával és cukorbetegséggel küzdők is bátran fogyaszthassák? Iklódi Dóri, a Wander. Food. Wonder bloggere és a Cukormentes örömök című sikerkönyv szerzője ezúttal nem kevesebbre vállalkozott, mint arra, hogy a piskótáktól kezdve a pitéken, tortákon, édes és sós aprósüteményeken át a krémekig és lekvárokig olyan finomságokat mutasson be legújabb könyvében, amelyek amellett, hogy a hétköznapokon és az ünnepnapokon is szépen megállják a helyüket, kellő nosztalgiával a nagyi jól bevált receptjeit is megidézik. Teszi mindezt a cukormentesség és az egészségtudatosság jegyében úgy, hogy a könnyen elkészíthető változatok mellett a komolyabb sütési tapasztalatokat igénylő nyalánkságokkal is bármikor meglephetjük édesszájú családtagjainkat, barátainkat. Mindegy, hogy a lekváros buktára, a hólabdára vagy a lúdláb tortára szavazunk, a szerző figyelt arra, hogy a hozzávalók könnyen beszerezhetők legyenek, a receptek leírását pedig Dóri extra tippjei színesítik. Aki elbizonytalanodna az alapanyag-használatban vagy a szénhidrátszámolásban, annak dietetikus szakértő tanácsai segítenek eligazodni a sütés előtt. Kötészet: füles, kartonált, cérnafűzött Terjedelem: 152 oldal Megjelenés: 2020. március 18. ISBN szám: 978-615-5417-55-9 Kiadási év: 2020 Nyelv: magyar
4990 Ft 4290 Ft Kosárba teszem
Sale! Janits-Szabó Virág: Buddha-tálak
Janits-Szabó Virág: Buddha-tálak
Vegetáriánus és vegán ételkompozíciók Pazar tálakon találkoznak vegetáriánus és vegán fogások ebben a nem mindennapi receptkönyvben. A többségében könnyen elkészíthető, kivétel nélkül egészséges és harmonikus receptek más-más hangulatvilágot idéznek meg, miközben olyan csodálatos tálak kerülnek elénk, mint a Stresszoldó vagy az Édes ébredés Buddha-tál. Virág, a Városi Jógi tanítója és az Örömfőzés című szakácskönyv, valamint a Látó mese szerzője újraálmodta a Buddha-tálak műfaját. Új könyvében ázsiai tálak, édes tálak, reggeliző és gyógyító tálak egyaránt helyet kaptak. Kipróbálásukkal a test és a lélek is feltöltődik, hiszen a szerző a tőle megszokott bölcsességgel és derűvel segít a tudatos, örömteli táplálkozásban. Olyan, mintha nem is szakácskönyvet, hanem egy bölcs útmutatásokkal teli képeskönyvet lapozgatnánk. A Buddha-tálak nemcsak remek receptgyűjtemény, hanem bárhol és bármikor elővehető értékes olvasmány. „Ez az élet nem elegendő ahhoz, hogy lerójam hálámat Ázsiának és magának Buddhának, aki örökké inspirál – ezekkel a tálakkal neki kedveskedem.” (Virág) ISBN szám: 978-615-5417-44-3 Megjelenés: 2019.11.11. Nyelv: magyar
5490 Ft 4390 Ft Kosárba teszem
Sale! Bíró Zsófia: A macska mondja meg! – Mit egyél és mit ne
Bíró Zsófia: A macska mondja meg! – Mit egyél és mit ne
Azt hitted, a macskák nem látnak tovább a saját tonhalkonzervüknél? Pedig amikor az áruházak polcai kétes eredetű, rossz minőségű élelmiszerektől roskadoznak, amikor a kisgazdik hasa fáj, a bőrük kiütéses, és nem ehetnek meg akármit, akkor már csak a macskák segíthetnek! Nagy tervvel telik meg a sok macskaagyacska: kerüljön egészséges étel a hasakba! Rettenetes Ivánka és csapata a mancsába veszi a dolgokat. Egy biomérnöknek újra lesz munkája, Ilka néninek házi cicája, a félelmetes Multi Mamának pedig érző szíve. Bíró Zsófia meseregénye nemcsak macskákkal van tele, hanem számos hasznos táplálkozási tudnivalóval is. Kiderül, mi a glutén, mi történik egy laborban, és jó-e, ami bió. A macska mondja meg! szórakoztatva segíti a tudatosabb, egészségesebb táplálkozást, hogy a gyerekeket később se etethessék meg bármivel. Összetevők: macskák, gyerekek, palacsinta, szupernagyi, szupermarket, biomérnök, humort szabályozó anyag (E210), fűszerek (szeretet, izgalom) Allergéninformáció: nagy mennyiségű macskaszőrt, nyomokban hasznos tudnivalókat és mozgalmas eseményeket tartalmaz. A termék tejet, tojást és zellert fel nem használó nyomdában készült. Minőségét a világ végezetéig megőrzi. Kinyitás után elolvasandó, a könyvespolcon örök időkig tárolható. ISBN szám: 978-615-5417-52-8 Kiadási év: 2019.10.02. Nyelv: magyar  
3490 Ft 2790 Ft Kosárba teszem
Sale! Gáspár Bea: Bea konyhája
Gáspár Bea: Bea konyhája
Gáspár Beát nem kell bemutatni, hiszen sokan ismerik. Ő a Győzike-show felvágott nyelvű Bea asszonya, a Konyhafőnök VIP győztese, majd a Konyhafőnök zsűritagja, fantasztikus borvacsorák szervezője, lebonyolítója. Ebből a szakácskönyvből azonban egy másik Gáspár Bea portréja rajzolódik ki: a receptekhez írt apró történeteken keresztül beleshetünk a kulisszák mögé, ahol egyszerre vibráló egyéniség, aggódó anya és gondos feleség. A könyv receptjei a Gáspár család kipróbált ételei, melyeket a szerző gyűjtött össze vendéglők szakácsaitól, barátoktól, a Konyhafőnök séfjétől, nénéktől az utcában, rokonoktól, barátoktól, a cigány vajda feleségétől, szóval mindenhonnan, ahol valami érdekeset látott, hallott. A könyvben található ételleírások négy nagy fejezetbe illeszkednek, a szerző életútját követve a gyerekkorától napjainkig. A tejbegríztől a New Yorkban kóstolt cheesecake-ig, a bodaktól a konfitált kacsacombig számtalan étel bizonyítja, hogy Bea konyhájában remekül összeférnek a hallott, tanult receptek a saját megszokott fogásaival, miközben egy pillanatra sem tagadja meg a hagyományait. Így lesznek a könyv nyomán készített ételek izgalmasak, sokszínűek és különlegesek. A pompás fogások tökéletes elkészítéséhez nem elég azonban a receptúra pontos követése, a titok máshol van. Bea szavaival: ha valamit szeretettel készítünk, az sokkal finomabb! ISBN szám: 978-615-5417-54-2 Kiadási év: 2019 Nyelv: magyar

ELŐRENDELHETŐ A BEA KONYHÁJA MÁSODIK RÉSZE!

Gáspár Bea új könyvében is hasonló lendülettel kínálja nekünk kedvenc receptjeit, természetesen Bea módra. Elsősorban a magyar konyha klasszikusait veszi sorra, és formálja át a tőle megszokott szenvedéllyel. Hagyomány és modern konyhatechnológia remekül megférnek a jól követhető ételleírásokban, mint ahogy a receptek közt is megtaláljuk a múltat idéző Gundel-palacsintát és a sült libamájat vagy a manapság oly kedvelt házi hamburgert. A három nagy fejezetben – levesek és előételek; főételek és saláták; édes és sós sütemények, kelt tészták – ott sorakozik a libatepertőtől a főzelékek, pörkölt húsok és grillételek javán át egészen a mákosguba-tortáig a házias ételek színe-java. [su_button url="https://www.boook.hu/hu/gaspar-bea-bea-konyhaja2/" target="blank" background="#421f34" radius="0"]Előrendelem![/su_button]  
A Bea konyhája első része jelenleg nem kapható.
4990 Ft 3990 Ft Tovább
Sale! Gelb Tatjána: Színes konyha – Kreatív ételek a tányéron
Gelb Tatjána: Színes konyha – Kreatív ételek a tányéron
Van úgy, hogy az ember nem találja meg az útját ifjú korában, csak később. Így volt ez Gelb Tatjánával is, akit a szülei fogorvosnak, az élet viszont művésznek szánt. Tánya tervezett már ruhát, készített ünnepi dekorációt, vezette magazinok és blogok kulináris rovatát, szerepelt hazai és külföldi televízióműsorokban (a hazai közönség a Konyhafőnök 2. évadában ismerhette meg és követhette a döntőig). Fest, zongorázik, verset ír –  és most már könyvet is. A legnagyobb szerelem azonban számára a főzés. Nem tanulta, nem dolgozott konyhainasként, csak odaállt a pult elé, és főzött. Ösztönösen. A konyhájában nem találni leveskockát vagy mesterséges ízfokozót, viszont fellelhető benne minden természetes alkotóelem. Ételei csupa egészséges alapanyagokból készülnek, és igazi konyhaművek. Mi több, festmények! Könyvében Tánya megmutatja, hogy a konyhaművészet és a festészet milyen remek párost alkot. A nem mindennapi fogásokat olyan mesterien tálalja, hogy azok kész alkotásokká válnak: csendélet, tájkép, tetszetős vázlat, de gyerekrajz is megjelenik a tányéron. A könyvben szereplő 44 étel között találni ínycsiklandó előételeket, salátákat, leveseket, vegetáriánus és húsos főételeket, valamint mennyei desszerteket, amelyeket maga Tánya örökített meg gyönyörű képeken. ISBN szám: 978-615-5417-51-1 Kiadási év: 2019 Nyelv: magyar  
4990 Ft 2490 Ft Kosárba teszem
Sale! Ambrus Éva: Anya, kérek még! – Hozzátáplálás egyszerűen
Ambrus Éva: Anya, kérek még! – Hozzátáplálás egyszerűen
Amikor a hozzátáplálás témája aktuálissá válik, édesanyaként sokféle egymásnak ellentmondó információval találkozhatsz. Elsőre ijesztő lehet az egész, de akkor jársz a legjobb úton, ha a sok jó tanácsot félretéve kisbabád jelzéseit figyeled és követed. A kisgyermek egészséges fejlődését az első években alapozod meg, ehhez pedig a kiegyensúlyozott táplálkozáson át vezet az út. Az Anya, kérek még! szerzője, Ambrus Éva – a ManóMenü.hu alapítója, feleség és édesanya – szakértőkkel karöltve mutatja meg, hogy a hozzátáplálás milyen egyszerűen is működhet. A könyvből megismerheted, hogyan érdemes felkészülni a hozzátáplálásra, vagyis milyen alapanyagokkal, hogyan kezdj hozzá, milyen konyhatechnológiai eljárásokat és eszközöket alkalmazz, melyek azok a biztos jelek, amelyekből arra következtethetsz, kisbabád készen áll rá, de arra vonatkozóan is megnyugtató tanácsokat kaphatsz, mit tegyél, ha válogatni kezd, vagy éppen beteg. A hasznos gyakorlati útmutató mellett a könyvben több mint 130 egészséges és bababarát receptet is találsz: egyszerű és kombinált püréket, totyogósoknak való ételeket, egészséges nasikat, házi babakekszeket, szülinapi tortákat, ünnepi bababarát finomságokat. Hiszen minden étel, amit te készítesz gyermekednek, igazi ajándék!   ISBN szám: 978-615-5417-53-5 Kiadási év: 2019 Nyelv: magyar  
3990 Ft 3190 Ft Kosárba teszem
Sale! Kollár Borbála: Alkoss szabadon! – Kreatív ötlettár kicsiknek és nagyoknak
Kollár Borbála: Alkoss szabadon! – Kreatív ötlettár kicsiknek és nagyoknak
Szabadon alkotni azt jelenti önállóan gondolkodni, döntéseket hozni, cselekedni. A természetet tisztelni, szeretni, megbecsülni. A Borarti – Alkoss szabadon! program olyan lehetőségeket kínál a gyerekek és szüleik számára, melyek mindezeket az értékeket a különféle alkotásokon keresztül – legyen az egy gyurmafigura, festett kavics vagy növényi szövés – segítenek hétköznapjaik szerves részévé tenni. A program vezetője és egyben a könyv szerzője azt vallja, a gyerekeknek a természet közelségére, megértő családi környezetre és rengeteg szabad alkotásra van szükségük a mai teljesítményorientált világban ahhoz, hogy önmagukra találjanak, és merjék azt csinálni, amit igazán szeretnek. A könyv 37 inspiráló feladat nagyszerű gyűjteménye, melyek újrahasznosított alapanyagokból, háztartási hulladékból vagy éppen a természetből gyűjtött kincsekből készülnek. A totyogós korúaktól a kiskamaszokig, sőt, a felnőttekig mindenkihez szól a kiadvány, hiszen mindegyik alkotás elkészíthető szinte minden korban, csak másképp. A szerző saját élményein keresztül kalauzolja el az olvasót a szabad alkotás varázslatos világába, készüljön az otthon, a szabadban, útközben, festékkel, agyaggal, fával, textillel, közösen vagy önállóan. Alkotni jó, együtt alkotni csoda!   ISBN szám: 978-615-5417-39-9 Tömeg (g): 1037 Kiadási év: 2019 Nyelv: magyar
4490 Ft 3590 Ft Kosárba teszem
Sale! Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv
Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv
Kiss Dóri első, Életem gluténmentesen című könyve megjelenése óta óriási segítséget nyújt a hozzá hasonlóan gluténérzékenyek számára. Receptjei rendkívül népszerűek, mivel gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, és nem utolsósorban gluténmentesen is igazán ízletesek. Legújabb könyvében a szerző a cöliákia mellett kialakuló laktózintolerancia esetén is megoldást kínál. Bemutatja a kétféle diétában alkalmazható alternatív alapanyagok sokszínűségét és választékát, valamint azokat a főzési praktikákat, amelyekkel bárki könnyedén elsajátíthatja az ízletes mentes főzés szabályait. A népszerű blogger ezúttal 77 többségében hagyományos étel receptjét osztja meg az olvasókkal, a rántott hústól kezdve a gulyáslevesen át a grízes tésztáig, glutén-, laktóz- vagy éppen tejmentes formában. A reggelire, kisétkezésekre ajánlott ételek, levesek, húsos és húsmentes fogások, tészták mellett kenyérfélék, péksütemények és ínycsiklandó desszertek is szerepelnek, amelyekből könnyedén összeállítható a mentes menü, akár egész hétre. ISBN szám: 978-615-5417-35-1 Kiadási év: 2019 Oldalszám: 192 Nyelv: magyar
5490 Ft 4390 Ft Kosárba teszem
Sale! Tóth Gyula Gábor: Az elveszett boszorkány
Tóth Gyula Gábor: Az elveszett boszorkány [e-könyv]
e-könyv Az elveszett boszorkány történetére kíváncsi az olvasó? Ha a juhászokat kérdezzük, csak a szemükre húzzák a kalapjukat és morognak a bajszuk alatt vagy nagyokat köpnek kelet felé, nehogy valamilyen varázslat megrontsa a jószágot. A mosolygós pap arca elkomorul, a bika akkorát prüszköl, hogy köd támad és az összes gulyás elszelel. A kovács szitkozódik, a komédiás a markát tartja, de meggondolja magát és inkább ő is csendben marad. Az asszonyok persze beszédesebbek: mekkora tragédia, óbégat az egyik. Dehogyis: kész komédia, veti ellen a másik. A fiatalabb lányok mindent tudóan összenéznek: micsoda szerelem, sóhajtják csendben és a kút felé kémlelnek, ahol az előbb még egy gulyáslegény csillapította a szomját. A legfiatalabbak szavát alig érteni: kaland, csata, a hős Pista (a hős Erzsi, mondják a lányok), az átokkal kezdődött minden, meg a tűz, meg a víz, meg a sok varázslat. A tanító csitítja őket, majd ennyit mond: fogalmam sincs. Ez a könyv az elveszett boszorkány igaz története. Aki nem hiszi, járjon utána.
4990 Ft 2490 Ft Tovább