15 éves a BOOOK Kiadó!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/252-1299

 

          

Blog

DIVAT, TESTKÉP, ÖNISMERET

DIVAT, TESTKÉP, ÖNISMERET

Megjelent Csalár Bence harmadik könyve, a Stílustérkép

Csalár Bence divatszakértő, divatújságíró, legújabb könyvében a fenntartható divat egyik legfőbb pontjára fókuszál egy nagyot, nevezetesen az önismeretre, amely elengedhetetlen része minden változásnak, legyen szó egy fenntarthatóbb gardróbról, tudatos öltözködésről vagy önmagunk mélyebb megismeréséről. Sokszor beszélünk arról, hogy nem szabad lemondanunk megunt ruháinkról, érdemes új szemmel nézni rájuk, átalakítani, formálni, szeretni minél tovább. Ez hatványozottan igaz önmagunkra is, akár a belsőnkről, akár a külsőnkről van szó. Éppen ezért a szerző ezúttal egy, a selyem és lenvászon alatt rejlő mélyebb utazásra invitálja az olvasót. Egyúttal pedig arra biztat mindenkit, hogy habár lehet egy adott keretrendszer vagy mások elvárásai szerint öltözködni, a nap végén úgyis csak az számít, mi hogyan érezzük magunkat a bőrünkben.

Bence szavait idézve:

A Stílustérkép célja, hogy egy (vagy akár több) lépéssel közelebb kerülj önmagadhoz, tudatosabbá válj az elhatározásaidban (tudniillik a tudatosság a mentális egészségünk egyik fontos alappillére), ezáltal több figyelmet szentelj magadnak, környezetednek a divat, öltözködés útján járva. Egyetlen döntés választ el az új kezdettől. Én csupán a kezemet nyújtom. Elfogadod?

A kötetben a szerző mellett számos szakértő gondolatait megismerhetjük. Többek között Shakaila Forbes-Bell, Szűcs Gergely, Dr. Pónyai Katinka Phd., Hornyák Diána, Vágó Réka és Dr. Guld Ádám is hozzájárult, hogy a könyv személyes hangvétele mellett az adott szakmai rész is hiánytalan és a szerzőtől már megszokott módon alapos körképet adjon.

Csalár Bence immár harmadik könyve a fenntartható divat egyik legfőbb pontjára fókuszál egy nagyot, nevezetesen az önismeretre, amely elengedhetetlen része minden változásnak, legyen szó egy fenntarthatóbb gardróbról, tudatos öltözködésről vagy önmagunk mélyebb megismeréséről. Sokszor beszélünk arról, hogy nem szabad lemondanunk megunt ruháinkról, érdemes új szemmel nézni rájuk, átalakítani, formálni, szeretni minél tovább. Ez hatványozottan igaz önmagunkra is, akár a belsőnkről, akár a külsőnkről van szó. Éppen ezért a szerző ezúttal egy, a selyem és lenvászon alatt rejlő mélyebb utazásra invitálja az olvasót. Egyúttal pedig arra biztat mindenkit, hogy habár lehet egy adott keretrendszer vagy mások elvárásai szerint öltözködni, a nap végén úgyis csak az számít, mi hogyan érezzük magunkat a bőrünkben.

Tippek, hasznos gondolatok, divattörténeti fordulópontok, a szabadság és egyediség érzése egyszerre hatja át Bence világát ebben a személyes hangvételű kötetben. Ha megérted, hogy ruháid milyen érzéseket keltenek benned, az komfortosabbá teheti a testeddel fenntartott kapcsolatodat is, miközben magabiztossá válhatsz. Ha hajlandó vagy egy kis önvizsgálatot tartani, akkor jobban fogsz kötődni a ruháidhoz. Az ezzel kapcsolatos érzések pedig befolyásolhatják önbecsülésedet, mentális egészséged és jóléted. Ha belevágsz a változásba, ruhatárad fontos darabjai világítótoronyként fogják megvilágítani az utat valódi önmagad felé. Elvégre, ahogy Szabó Magda is mondta: „Nem lehet az életet selyemkesztyűben és báli ruhában végigcsinálni.”

A könyv elérhető webshoppunkban.