Sale! Kisgyörgy Éva – Travellina: Világutazók kézikönyve
Kisgyörgy Éva – Travellina: Világutazók kézikönyve
Évek óta csak álmodozol egy különleges utazásról, de eddig  féltél belevágni? Mindig volt valamilyen kifogásod, amiért nem  mertél útra kelni? Legyen az belföldi hosszú hétvége vagy egy teljes hónap a világ másik felén, ez a könyv a gondolat megszületésétől egészen az út végéig a segítségedre lesz. Most nem egy  szokványos útikönyvet tartasz a kezedben, hanem egy olyan  világutazó személyes tapasztalatainak gyűjteményét, aki immáron harminc éve szenvedélyesen járja a világot. Kisgyörgy Éva – a travellina blog szerzője – olyan élményeket, tapasztalatokat oszt meg veled, amelyeket 112 országot végig járva halmozott fel. Ő tudja, mit vigyél magaddal (és főleg, mit ne), hol találd meg a legjobb repülőjegyet, miként bérelj autót és hogyan kerüld el a veszélyeket. Az egyéni utazás megszervezése olyan bonyolult, mint egy hadiüzem, de ma már nem olyan titkos! Ez a gyakorlati útmutató megtanít arra, hogy a legtöbbet tudd kihozni az idődből és a pénzedből, és hogy az utazás egy életre szóló élménnyé váljon. Neked is sikerülhet!   ISBN: 978-615-5417-27-6 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Flexibilis Terjedelem (oldal): 183 Méret (mm): 135x200 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
3750 Ft 2990 Ft Kosárba rakom
Sale! Márk Szonja: Édesem süteményei
Márk Szonja: Édesem süteményei
Csurog a karamell, olvad a csokoládé, lágyan omlik a tejszínhab, a sütemény szaftos, a habcsók roppan. Mintha a nagymamád kony­hájába lépnél, érzed az otthon melegét. A jól ismert illatok, ízek… vagyis várjunk csak! Ott mikor készülne olívaolajjal a pite, mascar­ponéval az ökörszem vagy kínai ötfűszerrel a csokis puffancs? Péksütemények, kekszek, piték, brownie-k, torták, sajttorták és jégkrémek – 60 csupa háziasan modern édesség, néha egy kis csavarral. Az Édesem Cukrászda jól bevált, tökéletesen működő és otthon is könnyen elkészíthető receptjeiben mindezt megtalálod, a villám­gyorstól a lassúig, a kezdőtől a haladóig. Minden jó minőségű alap­anyagokkal, friss gyümölcsökkel, valódi csokoládéval, vajjal és tejszín­nel elkészítve; ételfesték és mesterséges adalékanyag nélkül! ISBN: 978-615-5417-26-9 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Geltex Terjedelem (oldal): 184 Méret (mm): 195*235 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
5490 Ft 4390 Ft Kosárba rakom
Sale! Bede Anna: VEGABUDAPEST
Bede Anna: VEGABUDAPEST
Bede Anna, a három éve nagy sikert aratott Vegasztrománia szerzője most színészekkel, énekesekkel és séfekkel beszélget a vegetáriánus életformáról. Az interjúalanyok arról mesélnek, hogy miért – vagy éppen miért nem – hagyták el a húst az étrendjükből, és mindez hogyan formálja életüket, egészségüket és energiáikat. A VEGABUDAPEST baráti hangulatú, kötetlen beszélgetéseiből rengeteg érdekes dolog kiderül, ráadásul minden megszólaló elmondja, melyik a kedvenc étterme – az étterem pedig elárulja egy ottani húsmentes étel receptjét. Akik a könyvben megszólalnak: Bereznay Tamás, Dorogi Péter, Fábián Juli, Gusztos Péter, Harcsa Veronika, Hegedűs D. Géza, Herczeg Csaba, Karafiáth Orsolya, Kovács Patrícia, Németh Gergely, Oláh Anna, Paizs Miklós, Péterfy Bori, Rieger Johanna, Steiner Kristóf …és persze Bede Anna ISBN:978-615-5417-22-1 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Nyitott gerincű, kartontábla Terjedelem (oldal): 168 Méret (mm): 250x240 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
5490 Ft 3290 Ft Kosárba rakom
Sale! Nagy Zita: Vegán Reggeli
Nagy Zita: Vegán reggeli
A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, mely ezúttal a mindennapjainkat megalapozó, energiával feltöltő reggeliket helyezi a fókuszba. Szerzője Nagy Zita – a Zizi kalandjai bloggere – vegán recepteket kínál a húsmentes gasztronómia világából, ízletesen szemléltetve a növényi alapú konyha gazdagságát, szépségét és változatosságát. A Vegán reggeli az elmúlt évek során kipróbált kedvenc finomságokat sorakoztatja fel, melyek nemcsak egészségesek, hanem az elkészítésük is többnyire egyszerű, így könnyen a napi táplálkozási rutinunk részeivé tehetők. Bár a több mint 70 recept kizárólag természetes növényi alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül – vagyis egyik sem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert (tejterméket, tojást, mézet, halat és húst) –, nemcsak vegetáriánusok, vegánok számára jelenthet egyedülálló változatosságot, hanem mindenkinek, akinek fontos, hogy mivel táplálja magát és családját, akinek nem mellékes, hogy mivel és hogyan indul a nap. ISBN: 978-615-5417-21-4 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 195x250 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
4990 Ft 2990 Ft Kosárba rakom
Sale! helloWood_1-5
Hello Wood 1-5 – Építészeti gyakorlatok
Fordított útinapló építészek, írók és filozófusok gondolataival fűszerezve. A könyv megírásakor a Hello Wood csapatának és a társadalomtudós, építész és művész szerzőknek az volt a célja, hogy az alkotótáborokban és az évközi projektek során elkészült installációk mellett azokat a gondolatokat és dilemmákat is láthatóvá tegyék, amelyek az elmúlt évek munkáját alakították. A könyv tulajdonképpen fordított útinapló: itt a közeg állandó, és az utazók érkeznek, indulnak és változnak újra és újra. A Hello Wood az utóbbi évek egyik legsikeresebb kreatív projektje Magyarországon. Az egyetemistáknak szóló nyári alkotóhét mára díjnyertes, nemzetközi, egész éven át tartó programmá növekedett, amely oktatásszervezés mellett tervezői irodaként működik. A könyv három nagyobb egységből áll össze: az első fejezetben a Hello Wood szervezéséről, a másodikban a munkák által érintett témákról, a harmadikban pedig a résztvevő alkotók személyes tapasztalatairól olvashatunk. A kötet szerzői között megtalálható Betegh Gábor, a Cambridge-i Egyetem filozófiaprofesszora;Rory Stott, az egyik legfontosabb nemzetközi építészeti magazin, az ArchDaily vezető szerkesztője; valamint Szemerey Samu, a Kortárs Építészeti Központ alapító tagja, egyben a könyv egyik szerkesztője. Amíg ők tágabb kontextusban vizsgálják a Hello Woodot, addig a csórompusztai művésztelep és a Művészetek Völgye egyik alapítója, Pécsi Erika építész személyes élményeit írja le a kezdetekről és a Hello Wood közösségi atmoszférájáról. ISBN: 978-963-12-1940-1 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: puhatáblás Terjedelem (oldal): 193 Méret (mm): 200x260 Tömeg (g): 620 Nyelv: magyar és angol
3300 Ft 2640 Ft Tovább
Sale! Builders
Builders

Mi az a szociálisan elkötelezett építészet? Vannak-e, és ha igen, melyek a jelenség kelet-európai sajátosságai? Melyek a projektek mögött húzódó mélyebb motivációk? Hogyan integrálódnak az elkészült alkotások egy közösség életébe? Képesek-e az ilyen kis léptékű építészeti beavatkozások valódi változást generálni? Milyenek a szociális építészet továbbfejlődésének lehetőségei? Hogyan építhetők be a szociális projektek során szerzett tapasztalatok az építészet oktatásába? Segíthet-e, és ha igen hogyan, ez az újrafelfedezett módszer abban, hogy az építészet társadalmi rangja újra emelkedjen? Melyek az alkotók személyes motivációi és a megszerzett tapasztalatok hogyan építik az alkotót magát?

A hétköznapi ember számára az építészet falakat, tetőt, ablakokat, jó esetben esztétikus formákat, esetleg művészeti értéket jelent. Pedig az építészet ennél sokkal több: filantróp misszió, társadalmi szerepvállalás vagy felelősségvállalás, közösségteremtés, viselkedésminta, sőt aktív gondolkodásformálás.

Az Építők a szociálisan elkötelezett magyar építészeti projektek bemutatásán túl a hazai alkotók nemzetközi kapcsolódásait, tapasztalatait is ismerteti. Az épületek és az építés során születő és erősödő közösségek mellett a folyamatok nehézségeire és dilemmáira, illetve valódi céljaira is rákérdez. Ezen túlmenően felvetik a  résztvevők személyes motivációinak kérdését, és a személyiségben zajló folyamatok vizsgálatának szükségszerűségét is. ISBN: 978-963-12-4934-7 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 193 Méret (mm): 150x210 Tömeg (g): 470 Nyelv: magyar és angol
4700 Ft 3760 Ft Kosárba rakom
Sale! Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes
Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes
Napjainkban egyre több információ áll rendelkezésünkre arról, hogy a mindennapi étkezésünk és életmódunk mekkora hatással van az egészségünkre, ráadásul egyre többeket érint a különböző alapanyagoktól, élelmiszer-összetevőktől mentes étrend. A teljes értékű táplálkozás érdekében azonban nem mindegy, hogy az ételek egyes összetevőit hogyan, mivel helyettesítjük. Ez a különleges gyűjtemény 70 olyan receptet ismertet meg az Olvasóval, amely valamennyi étel esetében cukor-, glutén-, tejtermék, és tojásmentes, a 160 gramm szénhidrátos diétába illeszthető, és vegán is egyben. A Mindenmentes természetesen nem egyenlő az ízek, a zamatok, az egészséges összetevők hiányával. Ellenkezőleg, a sok mentes címke között az ételek tartalmasságán van a hangsúly, teljes értékű, tápláló alapanyagok ajánlásával. Szerzője a korábbi egészségtelen életmódot felszámolva maga is végigment ezen az úton, és ma már egy sokkal teljesebb, minőségibb életet él. A személyes példán alapuló könyve mindazoknak szól, akik végre örömmel, kockázatok nélkül szeretnének alkotni a konyhában, és akik szeretnének egészségesen, táplálékérzékenység okozta problémák nélkül, aktív életet élni. Megjelenése december 21-ére várható. ISBN:978-615-5417-18-4 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 195x250 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
4990 Ft 2990 Ft Kosárba rakom
Sale! Tamás Bereznay: Hungarian Dessert Book
Tamás Bereznay: Hungarian Dessert Book
Íme egy autentikus, angol nyelvű szakácskönyv, ami a világ gasztro-rajongói közt egyre népszerűbb magyar konyha izgalmas területére, a desszertekre összpontosít. A 176 oldalas Hungarian Dessert Book akárcsak a benne bemutatott sütemények igazi ínyencség, hiszen 75 illusztrált receptjének mintegy 20 százaléka a magyar konyhára jellemző meleg desszert lesz. Bereznay Tamás arra is ügyelt, hogy olyan alapanyagokkal dolgozzon, amelyek ugyan kifejezetten a magyar gasztronómia különlegességei, mégis könnyen beszerezhetők egész Európában. Akit tehát érdekel, milyen ínyencségeket készít egy magyar háziasszony mákból, dióból vagy túróból, az rengeteg kellemes meglepetésre számíthat a Hungarian Dessert Book lapozgatása közben. Bereznay Tamás könyvének népszerűségét jól mutatja, hogy eddig két kiadásban jelent meg a magyar piacon, ahol elnyerte a Gourmand World Cookbook Award Best Chef Book in Hungary 2010 díját.     ISBN: 978-615-5417-17-7 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 190x245 Tömeg (g): 600 Nyelv: angol
6990 Ft 5590 Ft Kosárba rakom
Sale! Bezselics Ildikó: Magok a konyhában – Hüvelyesek
Bezselics Ildikó: Magok a konyhában – Hüvelyesek
66 gyors és egészséges recept A MAGOK A KONYHÁBAN könyvsorozat a tudatos táplálkozás fontos alappilléreit, a hüvelyeseket, az olajos magvakat és a gabonaféléket, illetve álgabonákat helyezi új megvilágításba. Kiegyensúlyozott vegetáriánus étrend nem képzelhető el nélkülük, emellett fontos összetevői a cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenvedők, a laktóz- vagy gluténmentes étrendet követők diétájának is. Ennek ellenére mindhárom könyvben szerepelnek húsos fogások, hiszen az egészséges étrend nem a húst mellőzők kiváltsága, nem kell feltétlenül lemondani róla. Az egyes alapanyagok természetes gyógyító hatásának tudatos alkalmazásával egyéni szinten meg tudjuk teremteni táplálkozásunk egyensúlyát, mely jól-létünk, egészségünk alapja. Ehhez nyújt útmutatást a készülő háromrészes sorozat, melynek első kötete a hüvelyesek szerepét tisztázza az egészséges táplálkozásban.   ISBN:978-615-5417-16-0 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 176 Méret (mm): 230x270 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar  
5490 Ft 3290 Ft Kosárba rakom
Sale! Bátyi Zoltán: Hálózsák a felhőn
Bátyi Zoltán: Hálózsák a felhőn
Huszonegy novella Szépséges lányok, megfáradt asszonyok, gyermekükért mindent feláldozó, vagy éppen lányukat pokolra küldő anyák, első szerelmüket felidéző nagymamák a hősei Bátyi Zoltán új novelláskönyvének. Van közöttük, aki mosollyal az arcán, más börtönrács mögül, netán villamoson kapaszkodva néz az olvasó szemébe. Kalandjaikat olvasva bejárjuk az egész országot, de eljutunk Angliába is. Alámerülünk velük a XX. század elfeledett évtizedeiben, és kinyitjuk az ajtót, ami mögött már az új évszázad örömeit, csalódásait találjuk. Beszél hozzánk egykori titkosszolgálati tiszt, furcsa boldogsága miatt kórházban kezelt, rendőr haragját csillapító, utolsó filléreit cserépmalacban gyűjtögető és tulipánokról álmodó. Egyetlen a közös üzenetükben, érkezzen a magyar Alföldről, vagy a messzi Boszniából: a szerző pontosan tudja, hogy nők nélkül a világ megállna a forgásában. De miért is forogna? Ki körül forogna?   ISBN: 978-615-5417-19-1 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 150x215 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
2990 Ft 2392 Ft Tovább
Sale! Ambrus Krisztina: Viszlát, laktóz!
Ambrus Krisztina: Viszlát, laktóz!
Egészséges receptek laktózmentesen! Az utóbbi években sajnos futótűz gyorsasággal szaporodott az ételallergiások, illetve a valamilyen táplálékérzékenységben szenvedők száma. Számukra óriási kihívást jelent az új életforma, és a hozzá tartozó étrend megtalálása. Nem tudják, pontosan mit ehetnek, milyen hozzávalókból főzhetnek, mire kell figyelniük a bevásárlásnál. Ez a könyv a laktózérzékenységgel, vagy a tejfehérje allergiával diagnosztizált olvasók számára készült. Szerzője gyermekkora óta laktózérzékeny, így már korán szembesülnie kellett azzal, hogy egy falat túrógombócot sem ehetett meg büntetlenül, hiszen a kellemetlen tünetek azonnal jelentkeztek nála. Szakácskönyve éppen azért született meg, hogy laktózérzékeny sorstársai szigorú megvonások helyett újra visszataláljanak a főzés és az evés öröméhez, és megfelelő alapanyagokból készítve akár megint ehessenek túrógombócot. A Viszlát laktóz a BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozatának második kötete. ISBN: 978-615-5417-11-5 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: puhakötés Terjedelem (oldal): 176 Méret (mm): 200x210 Tömeg (g): 460 Nyelv: magyar
3990 Ft 2390 Ft Kosárba rakom
Sale! Török Eszter: Viszlát, cukor és fehér liszt!
Török Eszter: Viszlát, cukor és fehér liszt!
Különösen ajánlott inzulinrezisztencia, PCOS és cukorbetegség esetén A szénhidrát nem az ördögtől való – de egyáltalán nem mindegy, mikor, mennyit és milyet fogyasztunk belőle. A helytelen táplálkozás rontja a közérzetünket és teljesítőképességünket, ráadásul a rossz étkezési szokások miatt a lakosság felénél kimutatható az inzulinrezisztencia – ez pedig már a cukorbetegség előszobája. Az ezzel összefüggő PCOS a magyar nők közel egyötödét érinti, és ez ma a meddőség legfőbb oka. Dietetikai szaktudása és széleskörű tapasztalatai révén Török Eszter olyan jól használható szakácskönyvet állított össze, amellyel könnyűvé válik az egészséges táplálkozás, a vércukorszint egyenletesen tartása, a megfelelő minőségű és mennyiségű szénhidrát bevitele. Az átgondolt és sokoldalú recepteknek köszönhetően az olvasónak már nem kell azon gondolkodnia, mit mivel párosítson össze, mert az egy főre jutó adag pontosan elegendő tápanyagot tartalmaz. A könyv másik nagy előnye az egyszerűség, mivel a fotókon látható adagok a ténylegesen elfogyasztandó mennyiséget mutatják, így a kitálalásánál sem kell külön lemérni az ételeket. A dietetikus szakember sok éve tervez már étrendeket, így garantáltan finom, változatos és egészséges alternatívát kínál mindazoknak, akik számára fontos a helyes táplálkozás. Megjelenése december 21-ére várható. ISBN: 978-615-5417-10-8 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: puhatáblás Terjedelem (oldal): 176 Méret (mm): 200x210 Tömeg (g): 611 Nyelv: magyar  
3990 Ft 2390 Ft Kosárba rakom