Nagy Zita: Vegán Reggeli
Nagy Zita: Vegán reggeli
A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, mely ezúttal a mindennapjainkat megalapozó, energiával feltöltő reggeliket helyezi a fókuszba. Szerzője Nagy Zita – a Zizi kalandjai bloggere – vegán recepteket kínál a húsmentes gasztronómia világából, ízletesen szemléltetve a növényi alapú konyha gazdagságát, szépségét és változatosságát. A Vegán reggeli az elmúlt évek során kipróbált kedvenc finomságokat sorakoztatja fel, melyek nemcsak egészségesek, hanem az elkészítésük is többnyire egyszerű, így könnyen a napi táplálkozási rutinunk részeivé tehetők. Bár a több mint 70 recept kizárólag természetes növényi alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül – vagyis egyik sem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert (tejterméket, tojást, mézet, halat és húst) –, nemcsak vegetáriánusok, vegánok számára jelenthet egyedülálló változatosságot, hanem mindenkinek, akinek fontos, hogy mivel táplálja magát és családját, akinek nem mellékes, hogy mivel és hogyan indul a nap. ISBN: 978-615-5417-21-4 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 195x250 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
bolti ár: 4990 Ft
online ár: 3990 Ft
Kosárba rakom
Bezselics Ildikó: Magok a konyhában – Hüvelyesek
Bezselics Ildikó: Magok a konyhában – Hüvelyesek
66 gyors és egészséges recept A MAGOK A KONYHÁBAN könyvsorozat a tudatos táplálkozás fontos alappilléreit, a hüvelyeseket, az olajos magvakat és a gabonaféléket, illetve álgabonákat helyezi új megvilágításba. Kiegyensúlyozott vegetáriánus étrend nem képzelhető el nélkülük, emellett fontos összetevői a cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenvedők, a laktóz- vagy gluténmentes étrendet követők diétájának is. Ennek ellenére mindhárom könyvben szerepelnek húsos fogások, hiszen az egészséges étrend nem a húst mellőzők kiváltsága, nem kell feltétlenül lemondani róla. Az egyes alapanyagok természetes gyógyító hatásának tudatos alkalmazásával egyéni szinten meg tudjuk teremteni táplálkozásunk egyensúlyát, mely jól-létünk, egészségünk alapja. Ehhez nyújt útmutatást a készülő háromrészes sorozat, melynek első kötete a hüvelyesek szerepét tisztázza az egészséges táplálkozásban.   ISBN:978-615-5417-16-0 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 176 Méret (mm): 230x270 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar  
bolti ár: 5490 Ft
online ár: 4390 Ft
Kosárba rakom
Szabolcs-Gyuris Éva – Szabolcs András: Fánki Főö
Szabolcs-Gyuris Éva – Szabolcs András: Fánki Főö
Egy fiatal házaspár kalandja, akik sok év világjárás után hazatérnek Magyarországra, hogy vietnami éttermet nyissanak Budapest belvárosában. Némi nehézséget jelent, hogy étteremben addig csak vendégként jártak, hogy Magyarországon ismeretlenek a vietnami ételek, és hogy az üzletépítés kellős közepén babájuk születik… Az étterem nevét viselő Funky Pho könyv azonban nemcsak a kalandos vállalkozásról szól, hanem egy gasztro-startup elkezdéséhez is praktikus tanácsokat ad, és persze tele van jónál jobb receptekkel – méghozzá nemcsak Ázsiából, hanem a világ minden tájáról, ahol a Éva és András megfordult. ISBN: 978-615-5417-09-2 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: puhatáblás Terjedelem (oldal): 224 Méret (mm): 210x245 Tömeg (g): 718 Nyelv: magyar
bolti ár: 5990 Ft
online ár: 2990 Ft
Kosárba rakom
Márk Szonja: Főzz be és süss!
Márk Szonja: Főzz be és süss!
Nem kell ahhoz nagymamának lenned, hogy lekvárt tegyél el télire. Nem kell hozzá több tonna termés, több hét sza­badság és kémiai Nobel-díj sem. Ha sze­reztél szép, friss gyümölcsöt, indulhat a móka, készülhetnek a lekvárok, hogy aztán amikor vége a nyárnak, legyen mi­vel feldobni a süteményeidet, függőségbe taszítani a családod és a barátaidat. Márk Szonja, az Édesem cukrásza – a BOOOK Kiadó gondozásában tavaly meg­jelent népszerű Édesem süteményei szer­zője – legújabb könyvében bebizonyítja ne­ked, hogy a lekvárt nemcsak kenyérre kenheted, hanem izgalmas tortákat, pitéket, kekszeket is süthetsz vele, gyorsan, egyszerűen és változatosan. A kötetben 10 különböző gyümölcsből készült lekvár- és ezekhez kapcso­lódó 30 süteményrecept várja, hogy előbb befőzd, aztán megsüsd őket! ISBN: 978-615-5417-30-6 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Keménytábla Terjedelem (oldal): 128 Méret (mm): 145×195 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 3190 Ft
Kosárba rakom
Bede Anna: Vegasztrománia (2. kiadás)
Bede Anna: Vegasztrománia (4. kiadás)
Mindig érdekes, amikor egy blogger könyvet ír: ha jól sikerül a dolog, akkor az a könyv személyes hangvételű lesz, könnyed és mosolygós, mint maga a blog. Bede Anna senkit nem akar megtéríteni, egyszerűen csak el akarja mesélni, hogy hús nélkül is milyen teljes és finom lehet egy-egy fogás. El akarja oszlatni azt a tévhitet, hogy a vega konyha a párolt zöldségek végtelen számú unalmas variációját jelenti, és mindezt jó stílusban megírt, izgalmas receptekkel teszi. És hogy a blogos párhuzam még erősebb legyen, a recepteket és fotókat egy fiatal illusztrátor: Moravszki Kata könnyed, játékos rajzai egészítik. ISBN: 978-615-5417-14-6 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 192 Méret (mm): 210x245 Tömeg (g): 790 Nyelv: magyar
bolti ár: 4490 Ft
online ár: 3590 Ft
Kosárba rakom
Bede Anna: VEGABUDAPEST
Bede Anna: VEGABUDAPEST
Bede Anna, a három éve nagy sikert aratott Vegasztrománia szerzője most színészekkel, énekesekkel és séfekkel beszélget a vegetáriánus életformáról. Az interjúalanyok arról mesélnek, hogy miért – vagy éppen miért nem – hagyták el a húst az étrendjükből, és mindez hogyan formálja életüket, egészségüket és energiáikat. A VEGABUDAPEST baráti hangulatú, kötetlen beszélgetéseiből rengeteg érdekes dolog kiderül, ráadásul minden megszólaló elmondja, melyik a kedvenc étterme – az étterem pedig elárulja egy ottani húsmentes étel receptjét. Akik a könyvben megszólalnak: Bereznay Tamás, Dorogi Péter, Fábián Juli, Gusztos Péter, Harcsa Veronika, Hegedűs D. Géza, Herczeg Csaba, Karafiáth Orsolya, Kovács Patrícia, Németh Gergely, Oláh Anna, Paizs Miklós, Péterfy Bori, Rieger Johanna, Steiner Kristóf …és persze Bede Anna ISBN:978-615-5417-22-1 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Nyitott gerincű, kartontábla Terjedelem (oldal): 168 Méret (mm): 250x240 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
bolti ár: 5490 Ft
online ár: 4390 Ft
Kosárba rakom
Ambrus Krisztina: Viszlát, laktóz!
Ambrus Krisztina: Viszlát, laktóz!
Egészséges receptek laktózmentesen! Az utóbbi években sajnos futótűz gyorsasággal szaporodott az ételallergiások, illetve a valamilyen táplálékérzékenységben szenvedők száma. Számukra óriási kihívást jelent az új életforma, és a hozzá tartozó étrend megtalálása. Nem tudják, pontosan mit ehetnek, milyen hozzávalókból főzhetnek, mire kell figyelniük a bevásárlásnál. Ez a könyv a laktózérzékenységgel, vagy a tejfehérje allergiával diagnosztizált olvasók számára készült. Szerzője gyermekkora óta laktózérzékeny, így már korán szembesülnie kellett azzal, hogy egy falat túrógombócot sem ehetett meg büntetlenül, hiszen a kellemetlen tünetek azonnal jelentkeztek nála. Szakácskönyve éppen azért született meg, hogy laktózérzékeny sorstársai szigorú megvonások helyett újra visszataláljanak a főzés és az evés öröméhez, és megfelelő alapanyagokból készítve akár megint ehessenek túrógombócot. A Viszlát laktóz a BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozatának második kötete. ISBN: 978-615-5417-11-5 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: puhakötés Terjedelem (oldal): 176 Méret (mm): 200x210 Tömeg (g): 460 Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 3190 Ft
Kosárba rakom
Kollár Borbála, Kollár Franciska: Inspiráció természetesen
Kollár Borbála, Kollár Franciska: Inspiráció természetesen
  A szerzőpáros rendhagyó életmódkalauzát tartja kezében az olvasó. Kollár Borbála és Kollár Franciska nem csupán kreatív ötleteket osztanak meg benne, de fontos szemléletformáló gondolatokat is, legfőbb céljuk, hogy a saját példáikon keresztül másokat is arra ösztönözzenek, hogy merjenek rátalálni a kreativitásukra – ezáltal önmagukra is. A könyv egyszerre gyönyörködtet és inspirál, egyúttal kapaszkodókat kínál mindenki számára, aki szeretne önazonos, stílusos környezetet kialakítani maga körül. A vizuális kommunikáció legalapvetőbb fortélyait segítenek elsajátítani, érthetően, élvezetesen, könnyedén. Ez a könyv nem lexikon, sokkal inkább használati tárgy, amelyet nap mint nap forgathat a tulajdonosa, ha egy kis ösztönzésre vágyik. Bámulatos, tiszta képeket, nyugodt tereket, lélegzetelállító hazai tájakat talál majd benne – a természet gyönyörű részleteit kint és bent. És rengeteg hasznos ötletet. Vegye kézbe és feledkezzen bele mindenki, aki szeretne rátalálni a saját stílusára, aki szeretné személyesebbé tenni a környezetét, és megélni az alkotás semmihez sem fogható örömét.     ISBN:978-615-5417-33-7 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 256 Méret (mm): 205x240 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar  
bolti ár: 6990 Ft
online ár: 5590 Ft
Kosárba rakom
Bereznay Tamás Főzni gyerekjáték
Bereznay Tamás: Főzni gyerekjáték
Mit főzzek? – teszi fel magának naponta a kérdést sok háziasszony a világon. Mit főzzek, ami hamar elkészül, nem drága, finom, és még a gyerekek is megeszik? Mit főzzek, ami mindezen túl még lehetőleg egészséges is? Bereznay Tamás olyan finomságokat ajánl, melyek többsége a munkából hazaérve, este is gyorsan összedobható, és amelyek ízkombinációikkal, érdekességükkel még a legkisebbeknél is sikert aratnak. A könyvben található kiegészítő fejezet pedig olyan kérdéseinkre is válaszol, hogy miért is fontos az elegendő folyadékbevitel, miben található elegendő vas, vagy hogy miért egészséges az olajban sütés. ISBN: 978-963-8894-26-7 Kiadási év: 2011 Kötés típusa: keménytáblás Terjedelem (oldal): 144 Méret (mm): 190x255 Tömeg (g): 765 Nyelv: magyar
bolti ár: 2990 Ft
online ár: 990 Ft
Kosárba rakom
Bereznay_Tamas_Egyserpenyos_receptek_borito
Bereznay Tamás: Egyserpenyős receptek
Mi kell ahhoz, hogy jóízű ételeket készítsünk egy serpenyőben? Elsősorban nyilván egy jó serpenyő, vágódeszka, kés, no meg ötven ínycsiklandó recept, mindez Bereznay Tamás séf, a BOOOK Kiadó gasztronómiai tanácsadójának, a METRO Gasztroakadémia szakmai vezetőjének, a Hentesek című főzőműsor házigazdájának, és számos, hazánkban, de külföldön is ismert szakácskönyv szerzőjének tálalásában. A séf megint biztosra megy, nem számít, hogy tétova kezdők, netán szuperhaladók vagyunk a konyhában, a hagyományos vagy a különleges étkekre esküszünk. Legújabb kötetében éppúgy megtalálhatók a férfiak ízlelőbimbóit kényeztető vagány, könnyen elkészíthető fogások, mint a vendégváró háziasszonyok visszautasíthatatlan finomságai – mindezek étvágygerjesztő fotókkal fűszerezve. ISBN: 978-615-5417-34-4 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Puhatábla Terjedelem (oldal): 112 Méret (mm): 210x245 Tömeg (g): 500 Nyelv: magyar  
bolti ár: 4990 Ft
online ár: 3990 Ft
Kosárba rakom
Kiss Dóri: Életem gluténmentesen
Kiss Dóri: Életem gluténmentesen

Kiss Dóri 2012 augusztusában hiánypótló felületként Gluténmentesélet néven blogot indított azzal a céllal, hogy ismeretei, sikerei és kudarcai alapján segíthessen gluténérzékeny sorstársainak. Az oldalnak mára több tízezer követője van. A blogger első könyve, az Életem gluténmentesen az eltelt öt évnek a tapasztalatait, a betegséggel folytatott küzdelem tanulságait osztja meg az olvasókkal 35 gondosan összeválogatott, bármilyen hétköznapi vagy különleges alkalomra elkészíthető gluténmentes étel receptjével megspékelve. Mert lehet egy átlagos munkanap, karácsony vagy nyári pancsolás csalogató parti büfékkel, Dóri elárulja, hogyan süssünk glutén nélküli bagettet, zserbós csillagkalácsot, rizslisztes kenyérlángost, de kiderül az is, hogy a vajpuha krumplis pogácsával vagy a gyümölcsös túrótortával miként varázsolhatjuk el percek alatt a hozzánk érkező – nem gluténérzékeny, de annál éhesebb – vendégeket.

ISBN:978-615-5417-36-8 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: keménytábla Terjedelem (oldal): 200 Méret (mm): 205x240 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
bolti ár: 4990 Ft
online ár: 3990 Ft
Kosárba rakom
Márk Szonja: Édes ajándékok
Márk Szonja: Édes ajándékok
Nem kell ahhoz felforgatni a konyhát, vagy boltok tucatjait végigjárni, hogy különleges finomságokkal lepjük meg a barátainkat. Néhány nemes alapanyagból, komolyabb szakértelem nélkül, pár mozdulattal, rövid idő alatt is kreatív ajándékok születhetnek a kezeink között. Márk Szonja, az Édesem cukrászda tulajdonosa legújabb ötlet- és receptgyűjteményében, az Édesem-sorozat 2. részében 41 finomabbnál finomabb, otthon elkészíthető édes ajándék receptjét írta  meg, hogy egész évben senkit se érhessenek felkészületlenül az ünnepeink. ISBN: 978-615-5417-37-5 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Keménytábla Terjedelem (oldal): 128 Méret (mm): 145×195 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
bolti ár: 3990 Ft
online ár: 3190 Ft
Kosárba rakom