Sale! Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes 2.
Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes 2.

A 2016-ban kiadott, első Mindenmentes kötet hazai olvasói sikere után – melyet 2017-ben egy rangos nemzetközi versenyen, a Gourmand World Cookbook Awards-on a vegán és a diétás könyvek kategóriájában elért két harmadik helyezés koronázott meg – a második kötet is azt szeretné bemutatni, hogy a „mindenmentes” korántsem az ízek, a zamatok hiányát, hanem a teljes értékű, egészséges és tápláló alapanyagokból készült ételeket jelenti a mindennapokban.

Szerzője, az eredetileg gyógyszerész és kutató dr. Andrási Nóra, a Nóri mindenmentes konyhája blog írója újabb 70 receptet gyűjtött össze, amelyek beilleszthetők cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, valamint a 160 gramm szénhidrátos diétába. A receptek a házilag készült pékáruk és vegán tejtermékek mellett könnyen elkészíthető útravalókat, hétköznapi és hétvégére való főételeket, illetve desszerteket sorakoztatnak fel.

Az egymást kiegészítő, személyes példán alapuló Mindenmentes szakácskönyvek nemcsak azoknak segítenek, akiknek száműzniük kell az étrendjükből bizonyos alapanyagokat, élelmiszer-összetevőket, ám örömmel, kockázatok nélkül szeretnének alkotni a konyhában. A receptek olyan olvasóknak is inspirációként szolgálnak, akiket szerencsés módon nem érint a táplálékallergia vagy az inzulinrezisztencia-étrend, de szeretnének egészségesebben, tudatosabban táplálkozni.

ISBN:978-615-5417-31-3 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 195×250 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
4990 Ft 3990 Ft Kosárba rakom
Sale! Márk Szonja: Főzz be és süss!
Márk Szonja: Főzz be és süss!
Nem kell ahhoz nagymamának lenned, hogy lekvárt tegyél el télire. Nem kell hozzá több tonna termés, több hét sza­badság és kémiai Nobel-díj sem. Ha sze­reztél szép, friss gyümölcsöt, indulhat a móka, készülhetnek a lekvárok, hogy aztán amikor vége a nyárnak, legyen mi­vel feldobni a süteményeidet, függőségbe taszítani a családod és a barátaidat. Márk Szonja, az Édesem cukrásza – a BOOOK Kiadó gondozásában tavaly meg­jelent népszerű Édesem süteményei szer­zője – legújabb könyvében bebizonyítja ne­ked, hogy a lekvárt nemcsak kenyérre kenheted, hanem izgalmas tortákat, pitéket, kekszeket is süthetsz vele, gyorsan, egyszerűen és változatosan. A kötetben 10 különböző gyümölcsből készült lekvár- és ezekhez kapcso­lódó 30 süteményrecept várja, hogy előbb befőzd, aztán megsüsd őket! ISBN: 978-615-5417-30-6 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Keménytábla Terjedelem (oldal): 128 Méret (mm): 145×195 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
3990 Ft 3190 Ft Kosárba rakom
Sale! Maha Magunam: Te és a megvilágosodás
Maha Magunam: Te és a megvilágosodás
Maha Magunam magyar megvilágosodás-tanító Városi Jógi-sorozatának Te és a Megvilágosodás című első része közérthető nyelven, modern szemlélettel megírt megvilágosodás-tanítás, amely minden önmagára kíváncsi ember számára hiánypótló olvasmány lehet a hétköznapok nyüzsgésében. A fontos belső kérdésekre választ adó kötet négy fejezetre és egy glosszáriumra tagolódik, az ősi hagyományon alapuló tanítások mester és tanítvány életszerű példákkal fűszerezett, bölcs és szellemes párbeszédén keresztül jutnak el az olvasóhoz. A könyvet egy íróval készült mélyinterjú, továbbá több tucat illusztráció színesíti. A szerző, dr. Janits László Magunam, vagy Maha Magunam buddhista tanításokon nevelkedett, és tizenéves kora óta szenteli életét a szellemi önfelismerésnek. A hosszú elvonulásokon, ázsiai utakon edződött megvilágosodás-tanító családjával Budapesten él. Feleségével, a szintén tanító tibetológus Virággal a több ezer tanítványt számláló Városi Jógi létmód életre hívói, amelynek célja, hogy elvonulás és lemondás nélkül bárki megtapasztalhassa a megszabadulás szemléletét. Magunam első könyve a tanítványok mellett életre szóló iránymutatást nyújt minden olyan ember számára, akik a szellemi útkeresésben fontosnak tartják a hitelességet, szabadságot és a dogmáktól mentes, inspiráló gondolatokat bármely élethelyzetben.   ISBN: 978-615-5417-20-7 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Flexibilis Terjedelem (oldal): 304 Méret (mm): 130×195 Tömeg (g): 675 Nyelv: magyar
3990 Ft 3190 Ft Kosárba rakom
Sale! Nagy Zita: Mit eszik a vega gyerek?
Nagy Zita: Mit eszik a vega gyerek?
A növényi étrenden belül is létezik a gyermekek kitűnő egészségéhez vezető, teljes értékű vegyes táplálkozás Azok számára, akik már tettek néhány lépést a tudatos táplálkozás és a vegetáriánus étrend felé vezető úton, különösen fontos, hogy mit eszik a család, hogyan tudjuk a legkisebbek számára is biztosítani a megfelelő tápanyagot a fejlődéshez és növekedéshez. A Vegán Reggeli írója, Nagy Zita új könyvében ad választ erre a kérdésre, amikor a Boook Kiadó egészségtudatos sorozatának újabb állomásaként egy fontos területen, a gyerekek étrendjén keresztül mutatja be a vegán táplálkozást. A mindennapok gyakorlatából összegyűjtött több mint 60 bevált recept ennek megfelelően kizárólag természetes növényi alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül (vagyis nem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert: tejterméket, tojást, mézet, halat és húst), így mind a vegetáriánus, mind a vegán étrend iránt elkötelezettek, mind pedig a növényi alapú ételek iránt csak érdeklődők számára is remek útmutatásként szolgál. Ezenkívül a könyvben szereplő több recept hasznos forrása a gluténmentes és a cukormentes táplálkozást követőknek, a feltüntetett allergének pedig segítenek azoknak, akiknek valamilyen táplálékallergiára is ügyelniük kell.   ISBN: 978-615-5417-29-0 Kiadási év: 2017 Kötés típusa: Flexibilis Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 165×210 Tömeg (g): 743 Nyelv: magyar  
4490 Ft 3590 Ft Kosárba rakom
Sale! Hadarik Rita: Glutén nélkül
Hadarik Rita: Glutén nélkül
A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, ami ezúttal a gluténmentes étrendet és életmódot helyezi a középpontba. Szerzője, Hadarik Rita – a Rita konyhája bloggere, valamint gluténmentes lisztek fejlesztője – a gluténmentes konyha alapjait mutatja be izgalmas, színes formában. A Glutén nélkül című könyvünk számos, eddig már jó ideje bevált és sikerrel kipróbált recept mellett sok új finomságot vonultat fel úgy, hogy közben az olvasó megismerkedhet az egészségtudatos táplálkozás alapjaival is. A 80, különböző ételtípusra bontott recept nemcsak a gluténérzékenyek számára jelenthet új alternatívát a mindennapi étkezések megtervezésében, hanem azoknak is, akik kiegyensúlyozott, tudatosabb táplálkozásra törekednek. Bár a könyv elsődleges üzenete a gluténmentes étkezés harmonikus megtervezése, a receptekben külön jelezzük az egyéb allergéneket, mentességeket, valamint a tápérték-számításokat is. A könyv további különlegessége, hogy a gluténérzékenység és a diéta lelki hátterét is feltárja, ami reményeink szerint segít elfogadni és elfogadtatni az ezzel járó nehéz élethelyzeteket, lelkiállapotokat. ISBN: 978-615-5417-28-3 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytábla Terjedelem (oldal): 192 Méret (mm):  195x250 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
4990 Ft 3990 Ft Kosárba rakom
Sale! Tóth Gyula Gábor: Az elveszett boszorkány
Tóth Gyula Gábor: Az elveszett boszorkány
Az elveszett boszorkány történetére kíváncsi az olvasó? Ha a juhászokat kérdezzük, csak a szemükre húzzák a kalapjukat és morognak a bajszuk alatt vagy nagyokat köpnek kelet felé, nehogy valamilyen varázslat megrontsa a jószágot. A mosolygós pap arca elkomorul, a bika akkorát prüszköl, hogy köd támad és az összes gulyás elszelel. A kovács szitkozódik, a komédiás a markát tartja, de meggondolja magát és inkább ő is csendben marad. Az asszonyok persze beszédesebbek: mekkora tragédia, óbégat az egyik. Dehogyis: kész komédia, veti ellen a másik. A fiatalabb lányok mindent tudóan összenéznek: micsoda szerelem, sóhajtják csendben és a kút felé kémlelnek, ahol az előbb még egy gulyáslegény csillapította a szomját. A legfiatalabbak szavát alig érteni: kaland, csata, a hős Pista (a hős Erzsi, mondják a lányok), az átokkal kezdődött minden, meg a tűz, meg a víz, meg a sok varázslat. A tanító csitítja őket, majd ennyit mond: fogalmam sincs. Ez a könyv az elveszett boszorkány igaz története. Aki nem hiszi, járjon utána. ISBN: 978-615-5417-24-5 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytábla Terjedelem (oldal): 232 Méret (mm): 190x245 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
4990 Ft 3990 Ft Kosárba rakom
Sale! Fábián Anita, Pritz Péter: GASTROCK
Fábián Anita, Pritz Péter: GASTROCK
A BOOOK Kiadó gondozásában megjelenő GASTROCK egy három az egyben szakácskönyv: egyszerre működik receptkönyvként, rock-enciklopédiaként és akár képregényként is.   A főként könnyed hangvételű, szórakoztató GASTROCK kötetben 30 eredeti receptet kínálunk, amelyet sajátos asszociációk révén közkedvelt zenekarokhoz társítva találtak ki és írtak meg az alkotók. Minden receptet hozzárendeltek egy-egy albumhoz, és a főzés lépéseit pontosan az adott lemez egymást sorrendben követő dalaihoz igazították. Azaz, mire lejár a lemez, addigra készül el az étel.   A zenekarok esszenciáját megragadó képregény-stílusú grafikákkal illusztrált kötetben az ételfotók is az együttesek vagy kiválasztott lemezeik lényegét jelenítik meg. ISBN: 978-615-5417-23-8 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytábla Terjedelem (oldal): 199 Méret (mm): 210x250 Tömeg (g): 800 Nyelv: magyar
5990 Ft 4790 Ft Kosárba rakom
Sale! Kisgyörgy Éva – Travellina: Világutazók kézikönyve
Kisgyörgy Éva – Travellina: Világutazók kézikönyve
Évek óta csak álmodozol egy különleges utazásról, de eddig  féltél belevágni? Mindig volt valamilyen kifogásod, amiért nem  mertél útra kelni? Legyen az belföldi hosszú hétvége vagy egy teljes hónap a világ másik felén, ez a könyv a gondolat megszületésétől egészen az út végéig a segítségedre lesz. Most nem egy  szokványos útikönyvet tartasz a kezedben, hanem egy olyan  világutazó személyes tapasztalatainak gyűjteményét, aki immáron harminc éve szenvedélyesen járja a világot. Kisgyörgy Éva – a travellina blog szerzője – olyan élményeket, tapasztalatokat oszt meg veled, amelyeket 112 országot végig járva halmozott fel. Ő tudja, mit vigyél magaddal (és főleg, mit ne), hol találd meg a legjobb repülőjegyet, miként bérelj autót és hogyan kerüld el a veszélyeket. Az egyéni utazás megszervezése olyan bonyolult, mint egy hadiüzem, de ma már nem olyan titkos! Ez a gyakorlati útmutató megtanít arra, hogy a legtöbbet tudd kihozni az idődből és a pénzedből, és hogy az utazás egy életre szóló élménnyé váljon. Neked is sikerülhet!   ISBN: 978-615-5417-27-6 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Flexibilis Terjedelem (oldal): 183 Méret (mm): 135x200 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
3750 Ft 3000 Ft Tovább
Sale! Márk Szonja: Édesem süteményei
Márk Szonja: Édesem süteményei
Csurog a karamell, olvad a csokoládé, lágyan omlik a tejszínhab, a sütemény szaftos, a habcsók roppan. Mintha a nagymamád kony­hájába lépnél, érzed az otthon melegét. A jól ismert illatok, ízek… vagyis várjunk csak! Ott mikor készülne olívaolajjal a pite, mascar­ponéval az ökörszem vagy kínai ötfűszerrel a csokis puffancs? Péksütemények, kekszek, piték, brownie-k, torták, sajttorták és jégkrémek – 60 csupa háziasan modern édesség, néha egy kis csavarral. Az Édesem Cukrászda jól bevált, tökéletesen működő és otthon is könnyen elkészíthető receptjeiben mindezt megtalálod, a villám­gyorstól a lassúig, a kezdőtől a haladóig. Minden jó minőségű alap­anyagokkal, friss gyümölcsökkel, valódi csokoládéval, vajjal és tejszín­nel elkészítve; ételfesték és mesterséges adalékanyag nélkül! ISBN: 978-615-5417-26-9 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Geltex Terjedelem (oldal): 184 Méret (mm): 195*235 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
5490 Ft 4392 Ft Kosárba rakom
Sale! Bede Anna: VEGABUDAPEST
Bede Anna: VEGABUDAPEST
Bede Anna, a három éve nagy sikert aratott Vegasztrománia szerzője most színészekkel, énekesekkel és séfekkel beszélget a vegetáriánus életformáról. Az interjúalanyok arról mesélnek, hogy miért – vagy éppen miért nem – hagyták el a húst az étrendjükből, és mindez hogyan formálja életüket, egészségüket és energiáikat. A VEGABUDAPEST baráti hangulatú, kötetlen beszélgetéseiből rengeteg érdekes dolog kiderül, ráadásul minden megszólaló elmondja, melyik a kedvenc étterme – az étterem pedig elárulja egy ottani húsmentes étel receptjét. Akik a könyvben megszólalnak: Bereznay Tamás, Dorogi Péter, Fábián Juli, Gusztos Péter, Harcsa Veronika, Hegedűs D. Géza, Herczeg Csaba, Karafiáth Orsolya, Kovács Patrícia, Németh Gergely, Oláh Anna, Paizs Miklós, Péterfy Bori, Rieger Johanna, Steiner Kristóf …és persze Bede Anna ISBN:978-615-5417-22-1 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Nyitott gerincű, kartontábla Terjedelem (oldal): 168 Méret (mm): 250x240 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
5490 Ft 4390 Ft Kosárba rakom
Sale! Nagy Zita: Vegán Reggeli
Nagy Zita: Vegán reggeli
A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, mely ezúttal a mindennapjainkat megalapozó, energiával feltöltő reggeliket helyezi a fókuszba. Szerzője Nagy Zita – a Zizi kalandjai bloggere – vegán recepteket kínál a húsmentes gasztronómia világából, ízletesen szemléltetve a növényi alapú konyha gazdagságát, szépségét és változatosságát. A Vegán reggeli az elmúlt évek során kipróbált kedvenc finomságokat sorakoztatja fel, melyek nemcsak egészségesek, hanem az elkészítésük is többnyire egyszerű, így könnyen a napi táplálkozási rutinunk részeivé tehetők. Bár a több mint 70 recept kizárólag természetes növényi alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül – vagyis egyik sem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert (tejterméket, tojást, mézet, halat és húst) –, nemcsak vegetáriánusok, vegánok számára jelenthet egyedülálló változatosságot, hanem mindenkinek, akinek fontos, hogy mivel táplálja magát és családját, akinek nem mellékes, hogy mivel és hogyan indul a nap. ISBN: 978-615-5417-21-4 Kiadási év: 2016 Kötés típusa: Keménytáblás Terjedelem (oldal): 160 Méret (mm): 195x250 Tömeg (g): 600 Nyelv: magyar
4990 Ft 3990 Ft Kosárba rakom
Sale! helloWood_1-5
Hello Wood 1-5 – Építészeti gyakorlatok
Fordított útinapló építészek, írók és filozófusok gondolataival fűszerezve. A könyv megírásakor a Hello Wood csapatának és a társadalomtudós, építész és művész szerzőknek az volt a célja, hogy az alkotótáborokban és az évközi projektek során elkészült installációk mellett azokat a gondolatokat és dilemmákat is láthatóvá tegyék, amelyek az elmúlt évek munkáját alakították. A könyv tulajdonképpen fordított útinapló: itt a közeg állandó, és az utazók érkeznek, indulnak és változnak újra és újra. A Hello Wood az utóbbi évek egyik legsikeresebb kreatív projektje Magyarországon. Az egyetemistáknak szóló nyári alkotóhét mára díjnyertes, nemzetközi, egész éven át tartó programmá növekedett, amely oktatásszervezés mellett tervezői irodaként működik. A könyv három nagyobb egységből áll össze: az első fejezetben a Hello Wood szervezéséről, a másodikban a munkák által érintett témákról, a harmadikban pedig a résztvevő alkotók személyes tapasztalatairól olvashatunk. A kötet szerzői között megtalálható Betegh Gábor, a Cambridge-i Egyetem filozófiaprofesszora;Rory Stott, az egyik legfontosabb nemzetközi építészeti magazin, az ArchDaily vezető szerkesztője; valamint Szemerey Samu, a Kortárs Építészeti Központ alapító tagja, egyben a könyv egyik szerkesztője. Amíg ők tágabb kontextusban vizsgálják a Hello Woodot, addig a csórompusztai művésztelep és a Művészetek Völgye egyik alapítója, Pécsi Erika építész személyes élményeit írja le a kezdetekről és a Hello Wood közösségi atmoszférájáról. ISBN: 978-963-12-1940-1 Kiadási év: 2015 Kötés típusa: puhatáblás Terjedelem (oldal): 193 Méret (mm): 200x260 Tömeg (g): 620 Nyelv: magyar és angol
3300 Ft 2640 Ft Tovább